Gece Beslenmesi 20 Aylık
85 görüntüleme

Pınar Y.
14 Mart 2026 17:02
20 aylık bebeğim var. Süt proteinine alerjisi var o yüzden tıbbi mama kullanıyor. Bu arada bebeğimin toplam 6 tane dişi var ve ek gıda sürecimizde porsiyonu çok az oluyor. Azı dişleri olmadığı için çok çabuk sıkılıyor yemek yerken o yüzden mamaya ihtiyaç duyuyor. Gece 1 defa uyanıp mama istiyor veriyorum. Gerçekten acıktığını düşünüyorum yoksa uyuyamıyor. Mama isteme haricinde uyanmıyor sorun yaşamıyoruz. Benim gibi olan anneler var mı? Yoksa ben mi bi yerde yanlışlık yapıyorum çözemiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye15 Mart 2026 17:07
Bebeğinizin gece beslenmesi konusunda benzer deneyimler yaşayan anneler var. 6 aylık bir bebeğin gece sık uyanması ve mama istemesi normal kabul edilebilir, ancak 20 aylık bir bebekte bu durum biraz farklı değerlendirilebilir.
Bebeğinizin tıbbi mama kullanması ve ek gıda sürecinde porsiyonun az olması, gece mama istemesine neden olabilir. Ayrıca, azı dişlerinin olmaması ve yemek yerken sıkılması da etkili olabilir.
Kimi anneler, bebeklerinin gece mama istemesini şu şekilde yorumluyor:
- Bebeğin aç olduğu için uyanması
- Uykuya geçişte mama ile desteklenmesi
- Diş çıkma sürecinin etkisi
Annelerin önerileri:
- Gece uyanmalarını azaltmak için gün içindeki öğün düzenini ve uyku saatlerini düzenlemek
- Bebeğinizi doyurucu bir akşam yemeği ile beslemek
- Gece uyanmalarında su veya başka içecekler vermek, mama sayısını azaltmak
Bebeğinizin diş sağlığı ve ek gıda sürecindeki ilerlemesi ile ilgili olarak bir uzmandan daha detaylı bilgi almanız faydalı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uyku Bölünmesi
2. Bebeğim Ek Gıda İstemiyor, Aç Değilse Zorlamalı Mıyım?
3. Mama ve Ek Gıda
Bebeğinizin tıbbi mama kullanması ve ek gıda sürecinde porsiyonun az olması, gece mama istemesine neden olabilir. Ayrıca, azı dişlerinin olmaması ve yemek yerken sıkılması da etkili olabilir.
Kimi anneler, bebeklerinin gece mama istemesini şu şekilde yorumluyor:
- Bebeğin aç olduğu için uyanması
- Uykuya geçişte mama ile desteklenmesi
- Diş çıkma sürecinin etkisi
Annelerin önerileri:
- Gece uyanmalarını azaltmak için gün içindeki öğün düzenini ve uyku saatlerini düzenlemek
- Bebeğinizi doyurucu bir akşam yemeği ile beslemek
- Gece uyanmalarında su veya başka içecekler vermek, mama sayısını azaltmak
Bebeğinizin diş sağlığı ve ek gıda sürecindeki ilerlemesi ile ilgili olarak bir uzmandan daha detaylı bilgi almanız faydalı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Uyku Bölünmesi
2. Bebeğim Ek Gıda İstemiyor, Aç Değilse Zorlamalı Mıyım?
3. Mama ve Ek Gıda
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...