Mama ve Ek Gıda

361 görüntüleme
E

Elif Y.

20 Haziran 2025 19:55
Merhaba Osman bey, bebeğim 9 ay 23 günlük mama ve ek gıda şeklinde ilerliyoruz ama ne zaman ek gıdasını 3 ana öğün + mama versem akşamına problem yaşıyoruz aşırı gazlanıyor, bazen katılma geçiriyor öneriniz nedir? mamayı ne zaman kesebiliriz? Mama ve ek gıda sıralaması nasıl olmalı ek gıdadan ne kadar süre sonra mama verılmeli? Post fazlalığı yapmamak adına tek seferde çok soru sordum kusura bakmayın🙏🏻
K

Kübra T.

20 Haziran 2025 20:29
Merhaba, benzer problemi bizde yaşıyoruz. Bebeğim 6 aylık tadım sürecindeyiz neredeyse bir haftadır geceleri gaz sancısından çocuk uyuyamıyor. Yok mu bunun bir çaresi? 3 gün kuralına uyarak yalnızca tadım yaptırıyorum iki öğün. Anne sütü ve mama ana besin kaynağı. Uyku problemimiz çok derinleşti. Ne yapmalıyız?
E

Elif Y.

20 Haziran 2025 20:49
Benimde çok kafam karışık Osman hoca ınsallah yanıtlar aydınlatır bizi
S

Sena Ö.

21 Haziran 2025 12:41
7 aylık bebeğim mama + ek gıda olarak ilerliyoruz gece uyanıyor bazen saatlerce uyumuyor ya da uykusundan sürekli sızlanarak uyanıyor diş mi zorluyor yoksa ek gıda mı çözemedim bende şaştım🤷🏼‍♀️
M

Melis İ. D.

21 Haziran 2025 12:58
Bizde de ek gıdaya geçtiğimiz süreçte aynı sorunlar oldu hala da devam ediyor anne sütü mama ek gıda sürekli gaz çıkarıyor gece 1 saate bir kalkıyor ve yanımda uyumak istiyor (memede) ve iki aydır sabaha kadar öyle uyuyoruz lütfen cevaplayın hocam bi çözüm istiyorum
S

Sema A. ..

6 Temmuz 2025 08:51
Merhabalar kızım 4 aylık sagdece mama ile besleniyor ama şimdi mama redi başladı içmek istemiyor ek gıdaya geçmeliyiz acaba yoksa sürekli eli ağzında acaba dış çıkarmaya mi başlayacak o yüzden mi böyle yapıyor ve çok huysuz oldu
Ö

Özlem K. ..

18 Temmuz 2025 08:37
Benim bebeğim ek gıda kabul etmiyor püre halinde vermeme rağmen boğazına takılıyor ve kusuyor
G

Gizem ..

18 Temmuz 2025 18:53
Bilir kişi olmamakla birlikte birkaç kendi tecrübemi anlatmak istiyorum. Dört aylık bebek ek gıda başlamaz çok erken . Reddin sorununu arayın ya da o saatte daha aç değildir yarım saat bir saat sonra tekrar deneyin . İkinci altı aylık bebek için zaten şuan sadece tadım aşaması ve üç gün kuralı uygulamak gerekiyor tadım aşamasında bir çay kaşığı bile alda onun için yeterli ısrar etmeye gerek yok besin reddine sebep olabilir . 9 aylık bebek içinde önce ek gıda sonra mama teklif edin ilk önce mama içtiği için doyuyor muhtemelen yemek istemiyor . Gaz sorunu içinde verdiğiniz besinlerin hangisi gazlı vs onu içi bilmek gerekiyor mesela yoğurt çok faydalı bir besin ama yoğurt gaz yapar . Yani bebişleri zorlamadan yormadan ısrar etmeden ne kadar yemek isterse bazen hiç yemek istemicek sonra birkaç saat sonra teklif edin. Ve ek gıda ya da meme, mama reddi sebeplerinin en büyüğü diş çıkarma dönemleri bu sadece geçici bir dönem umarım faydalı olur 🤍
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Temmuz 2025 11:46
Gaz problemleri bazen besinlere bağlı hassasiyet veya intolerans kaynaklıda gelişebilir. Bu nedenle denediğiniz gıdaları gözlemlemeniz ve rahatsızlık verenleri geçici olarak çıkarmanız faydalı olabilir. Besin günlüğü tutmanız ve bebeğinizin genel durumunu belirtmeniz yararlı olacaktır. Mamayı bırakma kişiseldir. Bu yüzden doktor ve diyetisyen ile değerlendirebilirsiniz🤗
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

19 Temmuz 2025 11:49
Mama ve ek gıda aralığı, bebeğinizin aldığı kalori miktarına göre ayarlanmalıdır 🤗 Ek besini yeterli miktarda aldıysa, mama için en az 1,5–2 saatlik bir ara verebilirsiniz✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir