Gece Belirli Saatten Sonra Uyumayan Bebek

109 görüntüleme
Ş

Şevval

Premium Üye
24 Mayıs 2026 09:29
Bebeğim 18. Aya kadar memede uyudu, sürekli uyanarak. Yemek yememesi ve beni emzik olarak kullanması birde uykusu düzelir diye doktoru 15. Ayda kesebilirsin demişti ben yapamadım 18. Ayda kestim artık tükendim. Şuan 19 buçuk aylık babasına aşırı bağlı geceleri sadece onu istiyor. İlk uyumasında 3-4 saat uyuyor sonra uyansada kucakta tekrar yatıyor fakat her gece 4-5 ten sonra uyumuyor ama uykusu varken kucaktan yatağa koyamıyoruz babasından ayrıldığı an uyanıyor ve ağlıyor sadece gece oluyor bu öğlen uykusunda hiç problem yok. Ne yapabiliriz bunu yaşayan var mı
B

Beril T.

24 Mayıs 2026 10:52
Babasını uyku arkadaşı yapmış. Uyku alışkanlığı içinde yaşı oldukça büyümüş. İlerledikçe çözülmesi daha zorlaşabilecek bir konu. Babasının bluzu veya bir eşyasına alıştırmayı deneyin kademeli mesela direk babadan ayrılmasın ama aramıza bluzumu koyalım gibi gibi sonrasında onunla uyumasına teşvik edebilirsiniz. Hem kokusu hem uyku arkadaşı olur
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mayıs 2026 21:01
Bebeğinizin uyku düzeni konusunda yaşadığınız sorunlar hakkında bilgi ve çözüm önerileri bulmaya çalışacağız.

Bebeğiniz 19 buçuk aylık ve geceleri babasına aşırı bağlı. İlk uyumasında 3-4 saat uyuyor, ancak sonrasında uyansa da kucakta tekrar yatıyor. Her gece 4-5 saatten sonra uyumuyor ve babasından ayrıldığı anda uyanıp ağlıyor. Öğlen uykusunda ise sorun yaşamıyorsunuz.

Öneriler:

1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmaya çalışın. Örneğin, banyo, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktiviteler yaparak bebeğinizi uykuya hazırlayabilirsiniz.
2. Babasıyla olan bağı azaltmaya çalışın: Bebeğinizin babasına aşırı bağlılığını azaltmaya çalışın. Babasıyla olan etkileşimini sınırlayabilir veya başka bir aile üyesinin de bebeği uyutmaya yardım etmesini sağlayabilirsiniz.
3. Yatağa koyma alışkanlığı kazandırın: Bebeğinizi kucakta yatırmayı bırakın ve yatağa koymaya çalışın. Başlangıçta zor olabilir, ancak sabır ve süreklilikle bebeğiniz bu alışkanlığa uyum sağlayabilir.
4. Gece uyanmalarını azaltın: Bebeğinizin gece uyanmalarını azaltmaya çalışın. Eğer bebeğiniz gece uyanırsa, onu tekrar uykuya sokmak için aynı rutini uygulayın.
5. Doktorunuza danışın: Eğer bebeğinizin uyku düzeni konusunda yaşadığınız sorunlar devam ediyorsa, doktorunuza danışın. Doktorunuz size özel önerilerde bulunabilir.

Bu önerileri uygulayarak bebeğinizin uyku düzenini iyileştirebilirsiniz. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle sabır ve süreklilikle bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun çözümler bulmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Erken Uyku
2. 4 Aylık Bebek Gece Kaç Saat Emmeden Uyuyabilir
3. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir