Gece Alt Değiştirme
227 görüntüleme
K
Kübra N. A.
Premium Üye
14 Haziran 2026 09:36
Gece alt değiştiriyor musunuz? Benim 4 aylık oğlum var değiştiriyordum iki gündür uykusunu açmayım diye gece uyanınca sadece emzirip yatırıyorum. Evet uykusu bölünmüyor ama daha sık uyanmaya başladı. Ne yapmalıyım?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Haziran 2026 09:36
Bebeğinizin gece uykusu ve alt değiştirme konusunda zorlanıyorsunuz. Öncelikle, gece alt değiştirmenin gerekli olup olmadığını değerlendirmeniz önemlidir.
Bebeğiniz 4 aylık ve emziriliyor. Bu dönemde bebekler genellikle gece sık sık uyanabilir. Ancak gece alt değiştirme konusunda karar vermeden önce şu noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir:
Bebeğinizin bezinin kirli olup olmadığını kontrol edin. Eğer bezinde kaka veya çok fazla idrar varsa, gece alt değiştirmeniz gerekebilir.
Bebeğinizin rahatı ve uykusu önemlidir. Eğer gece alt değiştirirken uykusunu açıyorsanız, sadece emzirerek tekrar uyutmayı deneyebilirsiniz.
Gece alt değiştirme konusunda bazı öneriler:
Önce emzirebilir, sonra bezini değiştirebilirsiniz. Bu sıralama bebeğinizin rahatı için önemlidir.
Bez değiştirirken, bebeğinizin uykusunu açmamaya özen gösterin. Dikkatlice ve yavaşça değiştirin.
* Eğer bebeğiniz gece sık sık uyanıyorsa, bezinin kirli olması ihtimalini değerlendirin ve gerekiyorsa değiştirin.
Her bebeğin farklı olduğu unutulmamalıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve onun için en uygun olanı bulmak önemlidir.
Ayrıca, 4 aylık bebeklerde uyku gerilemesi görülebilir. Bu durum, bebeğinizin uyku düzeninde değişiklikler olabileceğine işaret edebilir. Bu dönemde sabır ve esnek olmak önemlidir.
Bebeğinizin rahatı ve uykusu için en uygun yaklaşımı bulmaya çalışırken, aynı zamanda kendi ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Buçuk Aylık Bebeğim Uyku Sorunu
2. Emzirme mi Önce Yoksa Alt Değiştirme mi
3. 4,5 Aylık Uyku
Bebeğiniz 4 aylık ve emziriliyor. Bu dönemde bebekler genellikle gece sık sık uyanabilir. Ancak gece alt değiştirme konusunda karar vermeden önce şu noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir:
Bebeğinizin bezinin kirli olup olmadığını kontrol edin. Eğer bezinde kaka veya çok fazla idrar varsa, gece alt değiştirmeniz gerekebilir.
Bebeğinizin rahatı ve uykusu önemlidir. Eğer gece alt değiştirirken uykusunu açıyorsanız, sadece emzirerek tekrar uyutmayı deneyebilirsiniz.
Gece alt değiştirme konusunda bazı öneriler:
Önce emzirebilir, sonra bezini değiştirebilirsiniz. Bu sıralama bebeğinizin rahatı için önemlidir.
Bez değiştirirken, bebeğinizin uykusunu açmamaya özen gösterin. Dikkatlice ve yavaşça değiştirin.
* Eğer bebeğiniz gece sık sık uyanıyorsa, bezinin kirli olması ihtimalini değerlendirin ve gerekiyorsa değiştirin.
Her bebeğin farklı olduğu unutulmamalıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve onun için en uygun olanı bulmak önemlidir.
Ayrıca, 4 aylık bebeklerde uyku gerilemesi görülebilir. Bu durum, bebeğinizin uyku düzeninde değişiklikler olabileceğine işaret edebilir. Bu dönemde sabır ve esnek olmak önemlidir.
Bebeğinizin rahatı ve uykusu için en uygun yaklaşımı bulmaya çalışırken, aynı zamanda kendi ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Buçuk Aylık Bebeğim Uyku Sorunu
2. Emzirme mi Önce Yoksa Alt Değiştirme mi
3. 4,5 Aylık Uyku
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Emel C.
14 Haziran 2026 10:00
Ben degistirmiyorum 3 4 ayliktan beri suan 14 aylik arada tastigi oluyor ama uyanmasina sebep olmuyor belki dis sancilari baslamistir ondan sık kalkiyordur

Rabia T.
14 Haziran 2026 11:02
Ben ilk 1 ay değiştirdim şimdi 7 aylık geceleri hiç değiştirmiyorum

Mihriban Y. ..
14 Haziran 2026 11:16
Kaka yapmadığı sürece değiştirmiyorum

Hatice E.
Premium Üye
14 Haziran 2026 11:38
4 aylık kaka yapmadığı sürece 2. Ayından beri değiştirmiyorum
G
Gülcan Ş.
14 Haziran 2026 11:49
Ben gece çok sık uyandığı için degıstırıyorum hem rahatsız ediyor hemde taşıyor taşınca karın ağrısı ve gaz sorunu oluşuyor üstünü çok açıyor
B
Banu ..
14 Haziran 2026 12:08
Kaka yapmadığı sürece çiş de sızmadıysa değiştirmiyorum. Geceleri bir numara büyük bez kullanıyorum sızmayı da öyle engelliyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
14 Haziran 2026 12:54
Kaka yapmadıysa değişmiyorum ben, altını açınca uykusu iyice açılıyor çünkü
Y
Yulia I.
Premium Üye
14 Haziran 2026 13:00
Benimki 3 aylık gece 22 sonra sabah 4 değiştiriyorum mama veriyorum yarisini içince bezini değiştirip sonra yine mamaya devam uyku sorunu olmuyor
A
Aslıhan G.
14 Haziran 2026 13:38
3 aylıktan beri kaka yapmadığı sürece değiştirmiyorum .
Yükleniyor...