Emzirme mi Önce Yoksa Alt Değiştirme mi

277 görüntüleme
D

Damla G. ..

8 Temmuz 2025 19:44
Bebeğimi emzirdikten sonra uyuyor altını değiştirmek istediğimde uykusu tamamen açılıyor ve ağlıyor ve tekrar memeye gelmek istiyor sıralaması nasıl olmalı. Şu an daha 26 günlük
M

Merve Ü. ..

8 Temmuz 2025 19:58
merhaba bebeğiniz daha çok küçük ve bunun bi sıralaması olduğunu düşünmüyorum. çişini yapınca önce altını değiştirin sonra emzirin ama emerken de çiş yapabilir. belki de ıslak mendil kullanıyorsanız o tenine soğuk geliyor olabilir biraz avucunuzda ısıtıp öyle silin.
D

Damla G. ..

8 Temmuz 2025 20:00
Pişik olduğu için ıslak mendil kullanmıyorum artık önceden ısıttığım su ve zeytinyağı ile siliyorum o su da tabi soğumuş oluyor.
A

Ayşenur G. ..

8 Temmuz 2025 20:22
Ben hep önce bez sonra emzirme diye okumuştum ama benim bebeğim de emerken mutlaka kakasini yapardı. Mecbur emzirdikten sonra alıyordum yine bezini. Gazi çıkinca biraz aşağı indirip göğsümde uyuturdum
D

Dicle F. ..

8 Temmuz 2025 20:25
Doğum yaptığım zaman hemşire altını temizleyip emzirin hem daha rahat emer huzursuzluk yapmaz demişti emerken çiş yapılmışsa zaten iki saatte bir uyanıyordur uyanınca temizleyebilirsin
Z

Zülal A.

9 Temmuz 2025 05:49
Önce bez değiştirmenizi tavsiye ederim çünkü bebek emerken konforu önemli ve ünanın sıralamaya takılmayın siz annesiniz iç güdünüze güvenin, bebeğinisin nasıl rahat ediceğini düşünüyorsanız o şekilde yapın😇
İ

İrem G.

14 Temmuz 2025 21:10
Beslenme sırasında altı pis olursa rahat edemiyorlar. Ben önce altını alırdım. Bir dönem beslenme sırasında kaka yapmaya başlamıştı o dönemde de hem önce hem sonra aldım. Onun rahatı iki kez iş yapmaktan daha önemli geldi 😅 bir de emdikten sonra mı çiş yapıyor takip etmeniz kolaylaşır.
B

Betül E.

14 Temmuz 2025 21:46
Her zaman uyandı alt değiştirme emzirme gaz çıkarma uyku şeklinde yaptık uyanıkken yaparsa bir şey o evrede evet değiştirip emzirdim
A

Aslı O. D.

16 Temmuz 2025 05:42
Önce bez değişimi sonra besleme olması bebek reflü gelişimi ötelemek için de iyi çünkü emip yatınca düz şekilde yedikleri geri gelip mide bulantısı yapıyor olabilir o da ağrı bulantıdan emmek isteyebilir boş mide ile alt almak daha mantıklı 🙏🏽
D

Dicle B.

17 Temmuz 2025 07:52
Bebeğinizin emdikten sonra uyku konforu bozulmasın uykuya devam etsin istiyorsanız her emzirmeden önce altını değiştirin. Özellikle geceleri. Fakat uyanık tutmak isterseniz emzirmeden sonra gaz çıkarttıktan sonra bezini değiştirirseniz uykusu da açılacktır. ( zaten yenidoğan dönemdesiniz) öncesinde değiştirmeniz bebeğin konforu için de iyi olur. Emzirdikten sonra altını kirlettiğine şahit olursanız yine değiştirmeniz gerekir o ayrı mesele:)
Tuğba K. T.

Tuğba K. T.

Emzirme Danışmanı

18 Temmuz 2025 15:47
👶 “Önce emzirme mi, yoksa alt bakımı mı?” diye soran annemize sevgilerle…

Alt bakımını beslenmeden önce yapmanızı öneririm. Çünkü emzirme sonrası yapılan alt temizliğinde, bebeğin ayaklarını kaldırmak zorunda kalırız. Bu hareket, bebeğin midesindeki içeriğin yemek borusuna doğru ilerlemesine neden olabilir ve bu da reflüyü tetikleyebilir.

🍼 Emzirmeden önce yapılan alt bakımı ise bebeğin rahatlamasını sağlar, beslenme sırasında huzurlu olmasına katkıda bulunur.

💩 Eğer emzirme sırasında bebek kaka yaparsa:
👉 İlk 20 dakika kadar sindirimine izin verelim.
👉 Eğer bezden taşma olduysa, mutlaka altını değiştirelim ama ayaklarını fazla kaldırmadan, bebeği yana çevirerek altını temizleyelim.

Bu yöntem hem reflüyü önler, hem de bebeğinizin huzurlu bir şekilde uykuya geçmesine yardımcı olur. Altı temiz olan, karnı doyan bir bebek bir sonraki beslenmeye kadar çok daha rahat bir şekilde uyur.

🌙 Küçük dokunuşlar, büyük farklar yaratır. Her bakım anı, bebeğinizle kurduğunuz bağın parçasıdır. 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir