2 Buçuk Aylık Bebeğim Uyku Sorunu

124 görüntüleme
S

Sena Y.

10 Şubat 2026 23:04
Merhaba bebeğim 2 buçuk aylık sabah ortalama 8 buçuk gibi uyanıyor gün içinde 1 saat uyanık kalıyor en fazla 4-5 uyku yapıyor . Uyku sinyallerini aldığımda uykuya geçiriyorum daha sonra uyumakta zorlanıyor diye ama gece çok geç gece uykusuna geçiyor. Bugün mesela 6 buçukta uyandı son uykusundan daha sonra 7 buçukta odaya götürüp uykuya hazırlamaya başladım yarım saat uyudu geri uyandı ve 11 de uyudu geri nerede yanlış yapıyorum acaba genel olarak huzursuz bir bebek hep kucakta kalmak istiyor durur diye elektrikli ana kucağı aldık onda da durmuyor gazı oluyor onun için damla masaj vs yapıyorum genel olarak bir uykuya geçememe sorunu var özellikle akşamları kucağımda sallayarak emzik ve beyaz gürültü işe uyuyor beşiğine yatırınca uyanıyor. Uykuya zor dalıyor 1 buçukta aydır böyle ne zaman geçecek bilmiyorum 😕
A

Ayse Ö. ..

10 Şubat 2026 23:22
Benim bebegim suan 11 aylık ve üzgünüm hala ayni 😊 doğduğundan bu yana hiç düzgün bi uyku düzenimiz olmadi. Hala saat başı uyanıyor. Babasinin omzunda uyurdu sabaha kadar akşama kadar da benim malesef. Biraz daha büyüyünce yün yatak yaptırıp ona yan yatirarak bulmuştum çözümü. Yazında sicak oluyor diye yerde yatmaya alıştırdım öylelikle yatagina yatiyor şimdi ama yine saat başı uyanıyor. Malesef bazi bebekler be yaparsan yap uyumuyor🫣
E

Elif ..

10 Şubat 2026 23:54
Geceleri hep aynı rutini yapmayı deneseniz örneğin alt değiştirme uyku tulumu emzirme vs bide gece ışık ve ses olmasın yani böyle yapıyorum işe yarıyor çok şükür
S

Sena Y.

11 Şubat 2026 07:16

Elif Elif

Geceleri hep aynı rutini yapmayı deneseniz örneğin alt değiştirme uyku tulumu emzirme vs bide gece ışık ve ses olmasın yani böyle yapıyorum işe yarıyor çok şükür

Dün gece mesela 7 buçukta odaya girdim altını aldım karnına ayaklarına bacaklarına masaj yaptım güzel sakindi emzirdim kucağıma alıp uyutmayı denedim ama yok uyumuyor saatler sürüyor bende psikolojik olarak çok yıpranıyorum uyumayınca salona geçiyorum
E

Ezgi T. M.

11 Şubat 2026 07:26
Bebek aç olunca saat başı uyanıyor bu konu beni çok yıprattı ama yapacak bi şey yoktu süt yetmediğini anlamıştım doyurmayı mamayla takviye yaptım bi de gaz sancısı varsa da uyumuyorlar
S

Sena Y.

11 Şubat 2026 10:22

Ezgi Temelli Metin

Bebek aç olunca saat başı uyanıyor bu konu beni çok yıprattı ama yapacak bi şey yoktu süt yetmediğini anlamıştım doyurmayı mamayla takviye yaptım bi de gaz sancısı varsa da uyumuyorlar

Sütüm bende yetmiyor mu diye sağdım tek memeden 160 ml çıktı yani süt var aslında ama hiperlaktasyon var hızlı geliyor ona sinirlenip ağlıyor yatırıp makas yapıp emziriyorum ama her zaman işe yaramıyor
R

Rukiye E.

12 Şubat 2026 02:28
Merhaba, 2 aylık bebeğim var benim de, akşam uykusuna geçişte sırasıyla emzirip kollarını açamayacak şekilde kundak yapıp kucağımda dik bir şekilde sakinleştirip ana kucağına koyuyorum, aspiratör sesi de açıp sallıyorum. Çözümü ben bu şekilde buldum, belki tavsiye olur diye yazdım.
E

Elif Y.

13 Şubat 2026 14:52
Benimde bebeğim iki buçuk aylık şuan gündüz uykuları yarım saat sürekli sallanmak istiyor sallamayı bırakınca uyanıyor bu sefer huzursuz oluyor geri uykuya geçmesi zor oluyor yarım kundak yapıp beyaz gürültüde uyutuyorum başka ne yapacağımı bilmiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir