Gaz ve Giyim İlişkili mi?

108 görüntüleme
N

Nigar .. Ş.

Premium Üye
30 Mart 2026 23:44
Bebeğim 2. Ayına girmek üzere son bir kaç gecedir ağlayarak gaz sancısıyla uyanıyor büyük veya üst üste gaz çıkartıp ağlamaya devam ediyor. Sadece anne sütüyle besleniyor. Günlük probiyotik alıyor ve gün içerisinde bir kaç kere gaz masajı yapıyorum. Emme sonrası muhakkak gazını çıkartıyor. Evimizin ısısı 22-24 derece ayarında çocuğum uzun kollu zıbın üstüne çoraplı tulum veya çoraplı pantolonlu takım giyiyor. Durum buyken bize ayaklarını üşüttüğü için gaz sorununu bu kadar yaşadıyla alakalı bilgi verildi. Ne yapmalıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 23:45
Bebeğinizin gaz sancıları ve ağlamaları gerçekten zor bir süreç olabilir. Öncelikle, bebeğinizin giyimi ve üşümesi konusundaki endişelerinizi ele alalım.

Gaz Sancıları ve Giyim İlişkisi

Bebeğiniz 2 aylık ve gaz sancıları yaşaması normaldir. Gaz sancıları genellikle 2-4 aylık bebeklerde görülür. Giyim ve üşüme, gaz sancıları üzerinde doğrudan bir etkisi olmasa da, bebeğinizin rahatlığı ve konforu açısından önemlidir.

Bebeğinizin Giyim Durumu

Bebeğinizin giyimi şu şekilde özetlenebilir:

Uzun kollu zıbın
Çoraplı tulum veya çoraplı pantolonlu takım
* Ev ısısı 22-24 derece

Öneriler

1. Ayaklarını Üşütmemeye Dikkat Edin: Bebeğinizin ayaklarını üşütmemek için, çoraplı tulum veya pantolonlu takım giydirmeniz iyi bir fikir. Ancak, aynı zamanda aşırı sıcak olmamasına da dikkat edin.
2. Gaz Masajını Devam Edin: Gün içerisinde birkaç kez gaz masajı yapmanız iyi bir fikir. Bu, bebeğinizin gazını çıkarmasına yardımcı olabilir.
3. Probiyotiki Devam Edin: Bebeğinizin günlük probiyotik alması, gaz sancılarıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir.
4. Emzirme Sonrası Gaz Çıkarma: Emzirme sonrası bebeğinizin gazını çıkartmanız iyi bir fikir. Bu, gaz sancılarını azaltmaya yardımcı olabilir.
5. Bebeğinizin Konforunu Sağlayın: Bebeğinizin konforunu sağlamak için, giyimini ve çevresel faktörleri (ısı, nem, vb.) dikkate alın.

Sonuç

Bebeğinizin gaz sancıları ve ağlamaları, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Yukarıdaki önerileri dikkate alarak, bebeğinizin konforunu sağlamak ve gaz sancılarını azaltmaya çalışabilirsiniz. Eğer sorunlar devam ederse, bir pediatri uzmanına danışmanız iyi bir fikir olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Üşüttü mü? Anlayamıyorum
2. Yardım
3. Gaz Problemi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ş

Şule ..

30 Mart 2026 23:47
Benim de iki buçuk aylık bence farkı var ya. İlk başlarda internette yazdıkları gibi ince giydiriyordum sonra kayınvalide baskısıyla eskilerin yaptıkları gibi kundak falan yapınca rahatladı çocuk
Afranur K.

Afranur K.

30 Mart 2026 23:49
Bunu sıklıkla büyüklerimiz söylüyorlar, açıkçası bizde de yeşil, köpük köpük bi kala durumu olduğunda doktor süt alerjisi demişken annem belini sırtını üşütmüşsündrü, sıcak havlu koy ısınsın çocuk demişti.

İşin sonunda süt alerjimiz yok 😂 o sıcak havlu sanırım işe yaradı.

Yani siz kendiniz bi gözlemleyip karar verin, belki de çözüm gerçekten basit bi havludadır.

Bu arada bebeğiniz için uyku çuvalı öneririm, öyle ayağı ince, sırtı kalın diye düşünmeden güzel bir uyku tulumu, uyku çuvalı ile uyutmak sizi de rahatlatır.
N

Nigar .. Ş.

Premium Üye
31 Mart 2026 00:34
Aslında 0.5 tog kundaklı uyku tulumu giydiriyorum ona rağmen yine de giydir deniliyor yani bakalım bi deneyelim 😌

Yorumlarınız için teşekkür ederim🙏🏻
N

Nigar .. Ş.

Premium Üye
31 Mart 2026 14:04
Osman hocaya yöneltilen bir soruyla söylemeyi unutmuş olduğum bir şeyi fark ettim ve sorunumuz büyük ihtimalle asıl kaynağını fark ettim. Kızım son 15 gündür 4-5 gün arayala büyük tuvaletini yapıyor . Bu da gaz sorununda rol oynuyormuş .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir