Gaz Sorunu
185 görüntüleme
S
Sertap D. A.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 05:48
Bebeğim 3 aylık olmak üzere ama hâlâ gazını çıkaramıyor, kaka yaparken zorlanıyor. Sadece anne sütü alıyor, yediklerime de dikkat ediyorum hatta süt ürünleri tüketmiyorum ona rağmen çok gazlı ve işin ilginç tarafı masaj ve hareket de yaptırsam yok çıkaramıyor nadiren sesini duyuyorum bu durum ne zaman düzelecek sabrım kalmadı bu huzursuzluklarına

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 05:49
Bebeğinizin gaz sorunuyla ilgili endişeleriniz anlaşılabilir. Öncelikle, 3 aylık bir bebek için gaz sorununun devam etmesi normal değildir, ancak her bebek farklıdır.
Süt ürünleri tüketmediğiniz için, sütünuzun gaz yapıcı özelliğini azaltmış olabilirsiniz. Ancak, bazı bebekler doğası gereği gazlı olabilir.
Gaz sorununu çözmek için şu önerilerde bulunabilirsiniz:
Emzirme pozisyonunu değiştirmek: Bebeği dik bir pozisyonda emzirmek, gazın daha kolay çıkmasını sağlayabilir.
Gaz masajı: Bebeğinizin karnını dairesel hareketlerle ovuşturmak, gazın hareketini teşvik edebilir.
Bisiklet hareketi: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirmek, gazın çıkmasını kolaylaştırabilir.
Sıcak banyo: Bebeği ılık bir banyoya sokmak, kaslarını gevşeterek gazın çıkmasını sağlayabilir.
Gaz sorunu genellikle 4-6 ay civarında kendiliğinden düzelir. Ancak, eğer bebeğinizin gaz sorunu devam ediyorsa ve huzursuzluğu artıyorsa, doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Ayrıca, eğer bebeğinizin kaka yaparken zorlanması da var, doktorunuzla konuşarak altında yatan nedeni öğrenebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşırı Gaz Sorunu
2. Kaka Yapamama
3. Gaz Sorunu
Süt ürünleri tüketmediğiniz için, sütünuzun gaz yapıcı özelliğini azaltmış olabilirsiniz. Ancak, bazı bebekler doğası gereği gazlı olabilir.
Gaz sorununu çözmek için şu önerilerde bulunabilirsiniz:
Emzirme pozisyonunu değiştirmek: Bebeği dik bir pozisyonda emzirmek, gazın daha kolay çıkmasını sağlayabilir.
Gaz masajı: Bebeğinizin karnını dairesel hareketlerle ovuşturmak, gazın hareketini teşvik edebilir.
Bisiklet hareketi: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirmek, gazın çıkmasını kolaylaştırabilir.
Sıcak banyo: Bebeği ılık bir banyoya sokmak, kaslarını gevşeterek gazın çıkmasını sağlayabilir.
Gaz sorunu genellikle 4-6 ay civarında kendiliğinden düzelir. Ancak, eğer bebeğinizin gaz sorunu devam ediyorsa ve huzursuzluğu artıyorsa, doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Ayrıca, eğer bebeğinizin kaka yaparken zorlanması da var, doktorunuzla konuşarak altında yatan nedeni öğrenebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşırı Gaz Sorunu
2. Kaka Yapamama
3. Gaz Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
F
Fatma S.
13 Mayıs 2026 06:41
Merhaba siz yediklerinize dikkat etseniz de bağırsakları gelişmediği için ne yaparsanız yapın bu sorun [4.aya](4.aya) kadar devam edecek ama her geçen gün bu sancı daha da azalacak gönlünüzü ferah tutun. Bana sütün yağlı olduğundan gaz oluyordur demişlerdi ben de yediğim her şeye dikkat ediyordum ama çözüm bunların hiçbiri değil siz masaj yapın bebeğinize sevgi sözcükleri söyleyin krize girdiğinde ya da ağladığında çünkü ne kadar bizim sabrımız kalmamış olsa da onlar acı çekiyorlar biz bile karnımız ağrıdığında ne halde oluyoruz 🙏🏻
S
Sümeyye
13 Mayıs 2026 08:00
Merhabalar bizdede aynı sorun var [3.ayda](3.ayda) geçer dediler olmadı 4 oldu 5 oldu 6 aylık olana kadar maalesef bizde çektik kolik değildi ama gazlı bir çocuk benim bebeğimde masaj yaparak geçirdik bu süreci biraz sabırlı olmak gerek zor evet ama geçici bir süreç annelik güzel bir duygu yorucu olsa bile.
S
Sertap D. A.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 08:46
Merhabalar bizdede aynı sorun var [3.ayda](3.ayda) geçer dediler olmadı 4 oldu 5 oldu 6 aylık olana kadar maalesef bizde çektik kolik değildi ama gazlı bir çocuk benim bebeğimde masaj yaparak geçirdik bu süreci biraz sabırlı olmak gerek zor evet ama geçici bir süreç annelik güzel bir duygu yorucu olsa bile.
S
Sümeyye
13 Mayıs 2026 10:36
@Sertap Duha Atlı
Evet evet zamanla azaldı gün geçtikçe geçti şükür ama sizin bebeğiniz böyle olacak diye bir şey yok o yüzden korkmayın. İlk oğlum mesela 3. Ayında rahatladı. Bende diyordum bir tek benmiyim böyle diye ama yalnız değilsiniz emin olun
Evet evet zamanla azaldı gün geçtikçe geçti şükür ama sizin bebeğiniz böyle olacak diye bir şey yok o yüzden korkmayın. İlk oğlum mesela 3. Ayında rahatladı. Bende diyordum bir tek benmiyim böyle diye ama yalnız değilsiniz emin olun
Yükleniyor...