Gaz Sancısı
568 görüntüleme
H
Hazel G. K.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:37
Gaz sancıları yüzünden uyuyamıyor, karnı hep gurul gurul sancısı gelince kıvranıyor ya da ağlayarak uyanıyor. Geri uykuya dalamıyor. Hep emmek istiyor sancıyı rahatlattığını düşünüyorum. Gaz damlası, kiraz çekirdeği, masaj, yediklerime de dikkat ediyorum. Başka ne yapabilirim? Uykusuz kalınca da huzursuz oluyor. 35 haftalık doğdu, şu an 38 günlük düzeltilmiş yaşı 0-1 haftalık

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 17:37
Bebeğinizin gaz sancıları nedeniyle uyuyamaması ve huzursuzlanması çok zor bir süreç olabilir. Öncelikle, doğum ağırlığınız ve yaşınız dikkate alındığında, bebeğinizin gelişimi normal seyirde görünüyor.
Gaz sancılarını hafifletmek için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Emzirme pozisyonunuzu kontrol edin: Bebeğiniz emerken doğru pozisyonda olduğuna emin olun. Bu, gazın daha kolay çıkmasını sağlayabilir.
2. Gaz çıkarma teknikleri: Emzirme sırasında veya sonrasında bebeğinizin gazını çıkarmak için çeşitli teknikler deneyebilirsiniz.
3. Probiyotik takviyesi: Probiyotik gaz damlası kullanıyorsunuz, ancak doktorunuzla konuşarak annenin probiyotik takviyesi alması konusunda da bilgi alabilirsiniz.
4. Karnına sıcak uygulama: Karnına sıcak su torbası veya ılık bir bez uygulamak gaz sancısını hafifletebilir.
5. Hava yutmamasına dikkat edin: Bebeğinizin hava yutmamasını sağlamak için emzirme sırasında dik pozisyonda olduğundan emin olun.
6. Bebeğinizi kundaklamak: Bebeğinizi kundaklamak, ona güvende ve rahat hissetmesini sağlayabilir.
7. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin gaz sancıları devam ediyorsa ve uyuyamıyorsa, doktorunuzla görüşerek başka çözüm yolları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Uykusuz kalmanız durumunda, bebeğinizle birlikte dinlenmeye çalışın. Bazen, annenin de dinlenmesi ve stresten uzaklaşması, bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku ve Emzirme
2. Uyku Sırasında Karın Ağrısı
3. Her Gaz, Sütün Suçu Değil!
Gaz sancılarını hafifletmek için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Emzirme pozisyonunuzu kontrol edin: Bebeğiniz emerken doğru pozisyonda olduğuna emin olun. Bu, gazın daha kolay çıkmasını sağlayabilir.
2. Gaz çıkarma teknikleri: Emzirme sırasında veya sonrasında bebeğinizin gazını çıkarmak için çeşitli teknikler deneyebilirsiniz.
3. Probiyotik takviyesi: Probiyotik gaz damlası kullanıyorsunuz, ancak doktorunuzla konuşarak annenin probiyotik takviyesi alması konusunda da bilgi alabilirsiniz.
4. Karnına sıcak uygulama: Karnına sıcak su torbası veya ılık bir bez uygulamak gaz sancısını hafifletebilir.
5. Hava yutmamasına dikkat edin: Bebeğinizin hava yutmamasını sağlamak için emzirme sırasında dik pozisyonda olduğundan emin olun.
6. Bebeğinizi kundaklamak: Bebeğinizi kundaklamak, ona güvende ve rahat hissetmesini sağlayabilir.
7. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin gaz sancıları devam ediyorsa ve uyuyamıyorsa, doktorunuzla görüşerek başka çözüm yolları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Uykusuz kalmanız durumunda, bebeğinizle birlikte dinlenmeye çalışın. Bazen, annenin de dinlenmesi ve stresten uzaklaşması, bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku ve Emzirme
2. Uyku Sırasında Karın Ağrısı
3. Her Gaz, Sütün Suçu Değil!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Duygu B. B.
Premium Üye
25 Nisan 2026 18:58
Ben emzirirken veya mama verirken parçalı şekilde veriyorum. 2 veya 3 parçaya bölerek aralarda 2 3 dk lık gaz çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü midedeki gazı kolay çıkarabilir ama bağırsaklara gidince tüm sistemi dolaşmadan çıkmaz ne yazık ki. Masaja devam edin, Benim bebeğimde gaz varken emmeyi de reddettiği için damla başlamıştı doktorumuz, doktorla iletişime geçebilirsiniz. Bir de kullandığınız mamayı gözden geçirin, doktorla birlikte görüşerek comfort serisine geçebilirsiniz, onlar gaz sorunu çeken bebekler için üretilmiş. Prosyneo da öyle ama prosyneo bizde daha fazla gaz yaptı.
A
Alev B. O.
25 Nisan 2026 20:00
Benim oğlum da bu şekildeydi. Ayaklarını doksan derece olacak şekilde kaldır çoraplarını çıkar biraz masaj yağı sür baş parmağınla ayak tabanlarına saat yönünde bastırarak masaj yap en az beşer dakika. Sonra ı love you masajı ve bisiklet hareketi. Nurse harveysin gaz damlası ve çok gazlı olduğunda bez ütüleyip karnını sarıyorum ve ayaklarını biraz havaya kaldırıyorum çok iyi geliyor bunlar. Emdikten sonra da gazını mutlaka alıyorum. Bazen gazı çıkmadığında tummy time yaptırıyorum o zaman çıkarıyor. Gece de sürekli uyutmaya yönelik gaz çıkarmayı ihmal ederseniz uykusunu böler.
E
Elif
23 Mayıs 2026 20:12
Ben emzirirken veya mama verirken parçalı şekilde veriyorum. 2 veya 3 parçaya bölerek aralarda 2 3 dk lık gaz çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü midedeki gazı kolay çıkarabilir ama bağırsaklara gidince tüm sistemi dolaşmadan çıkmaz ne yazık ki. Masaja devam edin, Benim bebeğimde gaz varken emmeyi de reddettiği için damla başlamıştı doktorumuz, doktorla iletişime geçebilirsiniz. Bir de kullandığınız mamayı gözden geçirin, doktorla birlikte görüşerek comfort serisine geçebilirsiniz, onlar gaz sorunu çeken bebekler için üretilmiş. Prosyneo da öyle ama prosyneo bizde daha fazla gaz yaptı.
D
Duygu B. B.
Premium Üye
23 Mayıs 2026 20:29
Merhaba benim bebeğime de prosyneo başladık ama karnı gurul gurul sürekli kaka yapar oldu siz şimdi hangi mamayı kullanıyorsunuz gazına iyi gelen bir [mama.oldu](mama.oldu) mi
E
Elif
23 Mayıs 2026 21:43
Teşekkür ediyorum süt alerjisi belirtileri nelerdi sizde bende şüpheleniyorum ilk cocugumd vardı ama o mamaları kabul etmemisyi
Yükleniyor...