Ferro Sanol

108 görüntüleme
B

Betüllll

5 Şubat 2026 23:16
Merhabalar bebeğimin 9. Ay tahlillerinde demir değerleri düşük çıktı. Doktorumuz ferro sanol başlattı . Özel demir ilacınından alsak aynı etkiyi görür mü acaba yani ferro sanolun içeriğindeki demir oranı ile özel damlanın içeriğindeki demir oranı aynı olan var mıdır acaba ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Şubat 2026 23:21
Merhaba,

Ferro Sanol, demir eksikliği anemisi tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İçeriğinde demir bulunmaktadır. Özel demir ilaçları ile Ferro Sanol'un içeriğindeki demir oranı aynı olabilir, ancak bu ilaçların etkinliği ve yan etkileri farklı olabilir.

Doktorunuz Ferro Sanol başlattıysa, muhtemelen bu ilacın sizin bebeğiniz için uygun olduğunu düşünmüştür. Özel demir ilaçları ile Ferro Sanol'u değiştirmeden önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Bazı özel demir ilaçları, örneğin Ocean Microfer, Sidefer, Bestiron gibi damlalar kullanılabilir. Ancak Ferro Sanol'un içeriğindeki demir oranı ve dozajı bu ilaçlarla aynı olmayabilir.

Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına en uygun olan ilacı belirleyebilirsiniz. Ayrıca, demir ilacı kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Örneğin, demir ilaçlarını:

1. Aç karnına veya öğün aralarında vermeniz gerekir.
2. C vitamini (limon suyu, portakal suyu) ile verildiğinde demirin emilimi artabilir.
3. Süt ve süt ürünleri ile birlikte verilmemelidir, çünkü kalsiyum emilimi engelleyebilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demır Surubu
2. Demir Eksikliği
3. Bebeklerde Demir İlacı Kullanımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Ruveyda Ş.

9 Şubat 2026 10:13
Merhaba ben de aynı şeyi yazacaktım ne yaptınız acaba ben de bugün demir damlası almaya gidecektim ama yeterli gelir mi emin olamıyorum eczacılar da yeterli bilgi vermiyor maalesef. Bu arada oğlum 23 aylık
B

Betüllll

9 Şubat 2026 10:41

Ruveyda Ş

Merhaba ben de aynı şeyi yazacaktım ne yaptınız acaba ben de bugün demir damlası almaya gidecektim ama yeterli gelir mi emin olamıyorum eczacılar da yeterli bilgi vermiyor maalesef. Bu arada oğlum 23 aylık

Merhabalar devletteki doktor yazmıştı ferro sanolu sonra özel doktora da gittim Ferro sanol daha iyi dedi açıkçası ben olsam ben de ferro sanol yazardım dedi. Alternatif olarak microferi önerdi .
B

Betüllll

9 Şubat 2026 10:42
Bir şişesini öyle ya da böyle bitirip microfere geçeceğim sanırım
Ç

Çiçek T.

15 Şubat 2026 02:30
Bize de ferro sanol yazdı doktor. Sabah akşam 5 cc kullanıyoruz. Dişlerde kararma yaptı maalesef. Microfer kullanıyorduk daha önce o yeterli gelmemiş sanırım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir