Ferro Sanol

533 görüntüleme
B

Betüllll

5 Şubat 2026 23:16
Merhabalar bebeğimin 9. Ay tahlillerinde demir değerleri düşük çıktı. Doktorumuz ferro sanol başlattı . Özel demir ilacınından alsak aynı etkiyi görür mü acaba yani ferro sanolun içeriğindeki demir oranı ile özel damlanın içeriğindeki demir oranı aynı olan var mıdır acaba ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Şubat 2026 23:21
Merhaba,

Ferro Sanol, demir eksikliği anemisi tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İçeriğinde demir bulunmaktadır. Özel demir ilaçları ile Ferro Sanol'un içeriğindeki demir oranı aynı olabilir, ancak bu ilaçların etkinliği ve yan etkileri farklı olabilir.

Doktorunuz Ferro Sanol başlattıysa, muhtemelen bu ilacın sizin bebeğiniz için uygun olduğunu düşünmüştür. Özel demir ilaçları ile Ferro Sanol'u değiştirmeden önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

Bazı özel demir ilaçları, örneğin Ocean Microfer, Sidefer, Bestiron gibi damlalar kullanılabilir. Ancak Ferro Sanol'un içeriğindeki demir oranı ve dozajı bu ilaçlarla aynı olmayabilir.

Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin ihtiyaçlarına en uygun olan ilacı belirleyebilirsiniz. Ayrıca, demir ilacı kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Örneğin, demir ilaçlarını:

1. Aç karnına veya öğün aralarında vermeniz gerekir.
2. C vitamini (limon suyu, portakal suyu) ile verildiğinde demirin emilimi artabilir.
3. Süt ve süt ürünleri ile birlikte verilmemelidir, çünkü kalsiyum emilimi engelleyebilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demır Surubu
2. Demir Eksikliği
3. Bebeklerde Demir İlacı Kullanımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Ruveyda Ş.

9 Şubat 2026 10:13
Merhaba ben de aynı şeyi yazacaktım ne yaptınız acaba ben de bugün demir damlası almaya gidecektim ama yeterli gelir mi emin olamıyorum eczacılar da yeterli bilgi vermiyor maalesef. Bu arada oğlum 23 aylık
B

Betüllll

9 Şubat 2026 10:41
Ruveyda Ş
Merhaba ben de aynı şeyi yazacaktım ne yaptınız acaba ben de bugün demir damlası almaya gidecektim ama yeterli gelir mi emin olamıyorum eczacılar da yeterli bilgi vermiyor maalesef. Bu arada oğlum 23 aylık
Merhabalar devletteki doktor yazmıştı ferro sanolu sonra özel doktora da gittim Ferro sanol daha iyi dedi açıkçası ben olsam ben de ferro sanol yazardım dedi. Alternatif olarak microferi önerdi .
B

Betüllll

9 Şubat 2026 10:42
Bir şişesini öyle ya da böyle bitirip microfere geçeceğim sanırım
Ç

Çiçek T.

Premium Üye
15 Şubat 2026 02:30
Bize de ferro sanol yazdı doktor. Sabah akşam 5 cc kullanıyoruz. Dişlerde kararma yaptı maalesef. Microfer kullanıyorduk daha önce o yeterli gelmemiş sanırım.
D

Damla A.

29 Nisan 2026 08:25
Bize de ferrosanol sabah akşam 1.5 ölçek yazıldı ama 1 yaşındaki oğlum konusundan anlıyor ve neye karıştırsam da içmiyor tükürüyor nasıl vereceğim kafayı yicem
B

Betüllll

29 Nisan 2026 08:59
Damla Asu
Bize de ferrosanol sabah akşam 1.5 ölçek yazıldı ama 1 yaşındaki oğlum konusundan anlıyor ve neye karıştırsam da içmiyor tükürüyor nasıl vereceğim kafayı yicem
Çok kötü tadı kokusu . Çocuk haklı içmemekte . 7 ml içirdim ben her gün zar zor bitirdik
B

Betüllll

29 Nisan 2026 08:59
Damla Asu
Bir miktar portakal suyunun içine karıştırıp vermeyi deneyin bir dr
D

Damla A.

29 Nisan 2026 09:34
Portakal suyunu da içmiyor 🥹ama denerim yine de . Peki sizin değerler yükseldi mi ? Kaç ay kullandınız ? En az 3 ay dediler bize daha 1 şişe anca bitti maalesef 🥹
B

Betüllll

29 Nisan 2026 09:50
Damla Asu
Portakal suyunu da içmiyor 🥹ama denerim yine de . Peki sizin değerler yükseldi mi ? Kaç ay kullandınız ? En az 3 ay dediler bize daha 1 şişe anca bitti maalesef 🥹
Bizim demir değeri 8.5 du en düşük 11 buçuk olması lazımmış. Bir şişe ferro sanol bitirdik. Her gün 7 ml. Sonra bestironun şurubunu kullandık yarıya kadar hasta olunca içiremedim bir süre hastalık için kan aldıklarında bakılmıştı 11.9 olmuş
B

Betüllll

29 Nisan 2026 09:53
Damla Asu
Başka meyve suları ile karıştırmayı deneyin olmadı. İçmiyorsa da doktorunuza danışın tekrar yakın olanı versin. İçilecek gibi değil gerçekten. İnstada hakan arslan var doktor çocuk uzmanım diye o da demiron kids diye şurup var içerik açısından iyi demişti araştırın isterseniz bi
D

Damla A.

29 Nisan 2026 10:06
Çok teşekkür ederim ☺️ bakayım bir
A

Ayşe A. ..

25 Mayıs 2026 18:22
Merhaba bizde bu ilaçtan başladık sonrası ağız diş temizliği nasıl olmalı
B

Betüllll

25 Mayıs 2026 19:08
Ayşe Aydemir
Merhaba bizde bu ilaçtan başladık sonrası ağız diş temizliği nasıl olmalı
Merhabalar:) içirdikten sonra gazlı bez gibi ince bişeyler ıslatıp dişini dilini temizleyebilirsiniz . Ya da fırçalayabilirsiniz . Bunları yaptırmıyorsa bebeğiniz en azından su içirin ☺️
A

Ayşe A. ..

1 Haziran 2026 11:57
Betüllll
Merhabalar:) içirdikten sonra gazlı bez gibi ince bişeyler ıslatıp dişini dilini temizleyebilirsiniz . Ya da fırçalayabilirsiniz . Bunları yaptırmıyorsa bebeğiniz en azından su içirin ☺️
Teşekkürler hemen su içirmeye çalışıyorum sonradında fırçalıyoruz ama çok fırçalatmıyor
A

Ayşe A. ..

1 Haziran 2026 11:57
Betüllll
Teşekkürler hemen su içirmeye çalışıyorum sonradında fırçalıyoruz ama çok fırçalatmıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir