Fayans Zemine Düştü
393 görüntüleme

Hanife G.
Premium Üye
29 Nisan 2026 10:36
16 aylık bebeğim banyoda arkamdan gelirken ayağı kaydı ve düştü kafasınkn arkasını çarptı 1 saat oynadıö ama uyku saati geldiği için daha fazla tutamadım. Uyuttuö şuan gözlemliyorum ama korkuyorum fayans olması beni çok korkuttu. Çok ağlamadı şişlik yok ama kızarıklık var

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Nisan 2026 10:36
Bebeğiniz 16 aylık ve banyoda ayağı kayarak fayans zemine düşmüş. Kafasının arkasını çarpıp 1 saat oynadıktan sonra uyuttuğunuzda gözlemliyorsunuz. Fayans zemine düşmesi sizi endişelendirmiş.
Düşme sonrasında bebeğinizin:
- Çok ağlamaması
- Şişlik olmaması
- Yalnızca kızarıklık oluşması
bu durumun şu an ciddi bir sorun teşkil etmediğini gösteriyor. Ancak, ilk 24 saat içerisinde takip edilmesi gereken bazı durumlar var:
1. Göz Kayması veya Fışkırır Tarzda Kusma: Bu tür belirtiler varsa hemen doktora başvurmalısınız.
2. Huzursuzluk: Bebeğinizin normalden fazla ağlaması, huzursuzlanması.
3. Uykuda Anormal Davranışlar: Uyku hali, nefes alışverişi normal seyrediyorsa büyük ihtimalle bir sorun yok.
Şimdilik gözlemlemeye devam edin, eğer bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa doktora başvurmakta tereddüt etmeyin. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kızım Yataktan Yere Düştü
2. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
3. Bebeklerde Düşme
Düşme sonrasında bebeğinizin:
- Çok ağlamaması
- Şişlik olmaması
- Yalnızca kızarıklık oluşması
bu durumun şu an ciddi bir sorun teşkil etmediğini gösteriyor. Ancak, ilk 24 saat içerisinde takip edilmesi gereken bazı durumlar var:
1. Göz Kayması veya Fışkırır Tarzda Kusma: Bu tür belirtiler varsa hemen doktora başvurmalısınız.
2. Huzursuzluk: Bebeğinizin normalden fazla ağlaması, huzursuzlanması.
3. Uykuda Anormal Davranışlar: Uyku hali, nefes alışverişi normal seyrediyorsa büyük ihtimalle bir sorun yok.
Şimdilik gözlemlemeye devam edin, eğer bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa doktora başvurmakta tereddüt etmeyin. Geçmiş olsun!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kızım Yataktan Yere Düştü
2. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
3. Bebeklerde Düşme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Hanife G.
Premium Üye
29 Nisan 2026 10:38
@Afranur Keskin mesajınızı açamadım konu silindi

Afranur K.
29 Nisan 2026 10:41
@Afranur Keskin mesajınızı açamadım konu silindi
Uyku hali ile bebeğin rutin uykusunun gelmesi aynı durumlar değil. Düşmeden sonraki uyku hali sersemlik ya da baygınlık gibi düşünebilirsiniz. Bebeğinizin uyku saati geldiği için uyanık tutmak zorunda değilsiniz bu durumlarda, uyutun normal uyanıklık saatinde kaldırın.
Düşme durumlarında 48 saat takip yapılır, tüm bu süreçte uykusuz takip yapılmıyor öyle düşünün.
Eğer fışkırır tarzda kusma, gözlerde kayma, rutin hayatta bozulma, çok büyük bir şişlik yoksa talip edin sadece.
bu arada hafif şişlik, yeşerme, morarma da normal ben şiddetli kan oturmuş bir şişlikten bahsediyorum.

Hanife G.
Premium Üye
29 Nisan 2026 10:44
Çok korkuyorum sürekli aynı durumu yaşıyoruz hep sırt üstü ya da kafasının arkasını çarpıyor kafa arkası da riskli kabul ediliyor. İnsan daha çok tedirgin oluyo bu durumda da. Parke olunca bi nebze sakin kalıyoduk ama fayans olunca kalamıyorum şuan
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
29 Nisan 2026 11:11
Merhaba Hanife hanım geçmiş olsun. Gözlemleyin en ufak farklı birşey görürseniz gidin hastaneye. Bende çok korkuyorum. https://ty.gl/uzrw6f3dnt68h böyle kafa koruyucu yastık alın. Yeni yürümeye başladı bende alacağım. Rabbim korusun

Hanife G.
Premium Üye
29 Nisan 2026 11:19
Merhaba Hanife hanım geçmiş olsun. Gözlemleyin en ufak farklı birşey görürseniz gidin hastaneye. Bende çok korkuyorum. https://ty.gl/uzrw6f3dnt68h böyle kafa koruyucu yastık alın. Yeni yürümeye başladı bende alacağım. Rabbim korusun
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
29 Nisan 2026 11:28
Sizin daha önce geldi mi başınıza böyle bi durum acaba. Bizim 11 aylıktan beri yürüyor yastığı durduröaz alsakta

Hanife G.
Premium Üye
29 Nisan 2026 11:30
Kafa çarpmaları çok korkutuyr insanı Rabbim hepsini korusun. Hepsi Allah a emanet 爐
Yükleniyor...