Evde Yoğurt Peynir Yapımı
34 görüntüleme
B
Büşra N. Ç. S. ..
10 Nisan 2026 19:59
Pastörize sütten nasıl krem peynir ve yoğurt yapabilirim, limon, sirke mi peynir ve yoğurt mayası mı kullanmalıyım?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 20:00
Evde yoğurt ve peynir yapmak oldukça kolay. Yoğurt mayalamak için pastörize sütten başka, mayalı yoğurt veya yoğurt mayası kullanmanız gerekir.
Yoğurt Yapımı:
1. Pastörize sütü kaynatmadan ılıtın.
2. 1 litre süt için 1-2 yemek kaşığı yoğurt mayası veya 1-2 kaşık önceden mayaladığınız yoğurdu ekleyin.
3. Karışımı bir kavanoza alın ve 6-8 saat boyunca ılık bir yerde bekletin.
Peynir Yapımı:
1. Yoğurt yaptıktan sonra, yoğurdu bir tülbent veya bezle sarın ve süzün.
2. Süzülen yoğurdu bir kaba alın ve üzerine limon suyu veya sirke ekleyin (1-2 damla yeterli).
3. Karışımı karıştırın ve peynirin kıvamını alın.
Not: Limon veya sirke eklemek peynirin pıhtılaşmasını sağlar. Sirke veya limon kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, peynir mayası kullanabilirsiniz.
Ayrıca, hazır yoğurt mayası veya peynir mayası kullanarak da yoğurt ve peynir yapabilirsiniz. Bunları marketlerden temin edebilirsiniz.
Krem Peynir Yapımı:
Krem peynir yapmak için, yaptığınız peynirin üzerine krem veya süt ekleyerek karıştırın. Böylece daha kremamsı bir peynir elde edebilirsiniz.
Herhangi bir sorunuz varsa, bana belirtin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yoğurt Mayalama
2. Ek Gıdaya Başladım Kafam Karışık
3. Bebek Peyniri
Yoğurt Yapımı:
1. Pastörize sütü kaynatmadan ılıtın.
2. 1 litre süt için 1-2 yemek kaşığı yoğurt mayası veya 1-2 kaşık önceden mayaladığınız yoğurdu ekleyin.
3. Karışımı bir kavanoza alın ve 6-8 saat boyunca ılık bir yerde bekletin.
Peynir Yapımı:
1. Yoğurt yaptıktan sonra, yoğurdu bir tülbent veya bezle sarın ve süzün.
2. Süzülen yoğurdu bir kaba alın ve üzerine limon suyu veya sirke ekleyin (1-2 damla yeterli).
3. Karışımı karıştırın ve peynirin kıvamını alın.
Not: Limon veya sirke eklemek peynirin pıhtılaşmasını sağlar. Sirke veya limon kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, peynir mayası kullanabilirsiniz.
Ayrıca, hazır yoğurt mayası veya peynir mayası kullanarak da yoğurt ve peynir yapabilirsiniz. Bunları marketlerden temin edebilirsiniz.
Krem Peynir Yapımı:
Krem peynir yapmak için, yaptığınız peynirin üzerine krem veya süt ekleyerek karıştırın. Böylece daha kremamsı bir peynir elde edebilirsiniz.
Herhangi bir sorunuz varsa, bana belirtin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yoğurt Mayalama
2. Ek Gıdaya Başladım Kafam Karışık
3. Bebek Peyniri
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin