Ek Gıdaya Başladım Kafam Karışık
235 görüntüleme

Ilgım G.
22 Şubat 2026 10:39
Merhabalar bebeğim 6 buçuk aylık yaklaşık bir aydır ek gıda sürecindeyiz. Doktorun dediği doğrultuda gittim ama biraz kısırlaştı gibi geliyor çeşitlemem lazım. Öncelikle 1. Hafta meyve, 2. Hafta sebze 3. Hafta yoğurt verdim. Yoğurt ile başka şeyler de verdim. Alerji olup olmadığını anlamak için. Bu hafta yumurta ile beraber kahvaltı da başlayacak ama neler almam gerekiyor kafam karışık. Yoğurdu kendim yapıyorum ama peyniri yapamam, pirinç unu ya da tarhanaya artık geçmeli miyim? Kahvaltıda yumurtadan başka ne
verebilirim? Eminim bu süreçlerden geçen çok anne var burda, fikir verirseniz çok sevinirim. Çok tarif de öğrendim ancak nasıl bir kademelendirme ile vereceğimi bilemiyorum.
verebilirim? Eminim bu süreçlerden geçen çok anne var burda, fikir verirseniz çok sevinirim. Çok tarif de öğrendim ancak nasıl bir kademelendirme ile vereceğimi bilemiyorum.
S
Seval Y.
22 Şubat 2026 11:34
Buradan sayfa önermek mantıklı mı bilmiyorum ama ezgornek sayfasını beğeniyorum instagramda. Ek gida sureclerini çok güzel hazırlamış. Pirinç unu yerine yulaf unu, ruseym unuda tercih edebilirsiniz. Bir de Ek gida kitapları var ben henüz alamadım ama çok güzel tarifler var
B
Buket ..
22 Şubat 2026 11:47
Pirinç unu şart değil daha besleyici karbonhidrat verebilirsiniz patates yulaf unu tam buğday unu bugday ruseymi olabilir. Peynir konusunda beyaz peyniri suda bekletip ezip verebilirsiniz, labne, taze sürülebilir beyaz peynir olabilir bizim doktorumuz tuz konusunda peynirden aldığı tuzda sorun yok yemeklerine katmayın demişti. Tarhana 8. Aydan sonra öneriliyor diye hatırlıyorum. Pofidik fincan yumurta yapabilirsiniz içine havuç kabak ekleyebilirsiniz. Ben kahvaltıda genelde benzer şeyleri yediriyorum ek gıdaya başladığımızdan beri her sabah 1 yumurta yemesine özen gösteriyorum ya haslayarak yada omlet şeklinde. Sebzeli omlet, irmikli omlet olabilir. Haşlanmış yumurta muz avokado ezip verebilirsiniz
E
Esra A. ..
22 Şubat 2026 11:51
Bizde 5 ay 4 gün olduk ..5. Aya girdiğimiz an başladım (tabi doktor önerisi ile oldu bu)…Yoğurt ,havuç ve muz verdim ve sizin gibiyim kafam karışık nasıl bir yol izliycem bilmiyor gibiyim ..

Fatma A. U.
22 Şubat 2026 12:17
Peyniri de kendiniz yapabilirsiniz yaptığınız yoğurdu kestirin içine bir iki damla limon sıkıp kaynatın peynir üzerine suyu altına iner zaten bir kese yardımıyla süzün peynir olsun
Kızım 8 aylık hiç pirinç unu vermedim bebek irmiği veriyorum muhallebi yapıp
Yumurtadan başka süt alerjisi yok belliki peyniri akışkan kıvama getirip labne gibi verebilirsiniz
Yumurtadan başka süt alerjisi yok belliki peyniri akışkan kıvama getirip labne gibi verebilirsiniz

Ilgım G.
22 Şubat 2026 12:25
Buradan sayfa önermek mantıklı mı bilmiyorum ama ezgornek sayfasını beğeniyorum instagramda. Ek gida sureclerini çok güzel hazırlamış. Pirinç unu yerine yulaf unu, ruseym unuda tercih edebilirsiniz. Bir de Ek gida kitapları var ben henüz alamadım ama çok güzel tarifler var

Ilgım G.
22 Şubat 2026 12:26
Herkese çok teşekkür ederim pirinç unundan vazgeçiyorum :) tarhana da beklesin yavaş yavaş dediklerinizi uygulamaya çalışacağım
S
Seval Y.
22 Şubat 2026 13:07
Herkese çok teşekkür ederim pirinç unundan vazgeçiyorum :) tarhana da beklesin yavaş yavaş dediklerinizi uygulamaya çalışacağım
T
Tuğba B. ..
22 Şubat 2026 14:26
Peyniri de kendiniz yapabilirsiniz yaptığınız yoğurdu kestirin içine bir iki damla limon sıkıp kaynatın peynir üzerine suyu altına iner zaten bir kese yardımıyla süzün peynir olsun

Fatma A. U.
22 Şubat 2026 17:32
Merhaba sizin yaptığınız peynir değil süt kesiği olur drlar onu önermiyor . Pınar labne file varsa harras organik labne var ben onları kullandım. Birde keşke meyve ywrine sebze ile başlasaydınız ek gıdaya . Tatlıya alışınca nötr tatları istemiyor bebek
Meyve konusunda bende aynı fikirdeyim keşke önce patates havuç kabak sonrası yoğurt sonrası meyve ile yapsaydı

Ilgım G.
22 Şubat 2026 21:30
Merhaba sizin yaptığınız peynir değil süt kesiği olur drlar onu önermiyor . Pınar labne file varsa harras organik labne var ben onları kullandım. Birde keşke meyve ywrine sebze ile başlasaydınız ek gıdaya . Tatlıya alışınca nötr tatları istemiyor bebek

Ilgım G.
22 Şubat 2026 21:30
Tekrar teşekkür ederim herkese 💛🤗