Emzirme Artı Mama
78 görüntüleme
M
Meltem K.
6 Nisan 2026 13:01
Hocam kolay gelsin bebeğim 24 günlük önce emziriyorum daha sonra mama desteği veriyorum bu şekilde uyuyo mama ölçüsü bekar olmalı 60 CC veriyorum günde 3 defa
M
Melisa ..
6 Nisan 2026 17:13
Merhabalar ben de sizin gibiydim. Üstelık her emzirme sonrası mama veriyordum. 30 cc kadar . Ama emzirmeyı artırıp ve sağım yaparak mamayı azalttım. Suan bebeğim 3 aylık gunde 3 defa 60. Cc zar zor alıyor cunku bıberon reddımız var. Maalesef kılosunu anne sütüyle alt sınırdaydı. Bakalım nasıl aşılcak. Kısacası siz daha fazla emzirin. Power pump yaprak sütünüxü artırın. Sonra mamayı azaltırsınız. Verdiğiniz 60 cc kusmuyorsa bebek alıyordur. Endişelenmeyin. Fazla olunca kusuyorlar

Büşra C.
6 Nisan 2026 23:00
Emzirmeye çalışın bol bol bende sizinle aynıydım ilk 20 gün çok güzel emdi kilosuna yerindeydi 20.günden 25.e kadar günde 2 kere mama verdim sonra memeyi reddetti her geldiğinde ağladı ittirdi inatlaşıyordu sütüm de çoktu ama biberondan gelen akışa alıştığı için istemedi bende emmek istemiyor diye çok sağım bile yapmadım sütüm baya azaldı emzirmek istiyorsanız elinizden geldiğimce biberon vermemeye çalışın zaten emdikçe sütünüz fazlalaşır kendi beslenmenize dikkat eder öğün atlamadan yerseniz çişli bezleri de takiplerseniz çok daha kolay olur işiniz🌸🌸

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 20:37
Merhaba,
Bebeğiniz 24 günlük ve hem anne sütü hem de mama ile besleniyor. Bu yaklaşım, özellikle anne sütünüze ek olarak mama desteği sağlamak için uygun bir strateji olabilir.
Emzirme ve Mama İle İlgili Genel Bilgiler:
- Emzirme Sıklığı ve Mama Desteği: Bebeğinizin emzirme sıklığı ve mama desteği ihtiyacı, yaşına, kilo alımına ve genel sağlık durumuna bağlıdır. 24 günlük bir bebek için hem anne sütü hem de mama desteği verilmesi yaygındır, özellikle anne sütünüze ekleme yapmak için.
- Mama Ölçüsü: Verdiğiniz mama ölçüsü, 60 CC günde 3 defa, bebeğinizin ihtiyacına göre uygun olabilir. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin tepkilerini ve bez değiştirme sıklığını gözlemleyerek bu miktarı ayarlayabilirsiniz.
Tavsiyeler:
1. Bebeğinizin İhtiyacını Gözlemleyin: Bebeğinizin bezlerinin kaç saatte bir dolduğunu, uyku düzenini ve genel davranışlarını gözlemleyerek mama ve emzirme sıklığınızı ayarlayabilirsiniz.
2. Anne Sütüne Öncelik Verin: Mümkün olduğunca emzirmeye çalışın, çünkü anne sütü, bebeğinizin gelişimi için en ideal besindir.
3. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin kilo alımı, boyu ve genel sağlık durumunu takip eden doktorunuza danışarak, emzirme ve mama takviyesi konusunda en uygun yaklaşımı belirleyebilirsiniz.
4. Mama Seçimi: Kullanmakta olduğunuz mama çeşidinin bebeğiniz için uygun olduğundan emin olun. Her mama markası ve tipi farklıdır, bebeğinizin sindirim sistemi ve ihtiyaçlarına uygun olanı seçmek önemlidir.
Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için, onun bireysel ihtiyaçlarına dikkat etmek ve gerektiğinde profesyonel sağlık tavsiyesi almak her zaman en iyi yaklaşım olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sadece Anne Sütü ile Hızlı Kilo Alımı
2. Emzirme Üzerine
3. Anne Sütü Haricinde Mama
Bebeğiniz 24 günlük ve hem anne sütü hem de mama ile besleniyor. Bu yaklaşım, özellikle anne sütünüze ek olarak mama desteği sağlamak için uygun bir strateji olabilir.
Emzirme ve Mama İle İlgili Genel Bilgiler:
- Emzirme Sıklığı ve Mama Desteği: Bebeğinizin emzirme sıklığı ve mama desteği ihtiyacı, yaşına, kilo alımına ve genel sağlık durumuna bağlıdır. 24 günlük bir bebek için hem anne sütü hem de mama desteği verilmesi yaygındır, özellikle anne sütünüze ekleme yapmak için.
- Mama Ölçüsü: Verdiğiniz mama ölçüsü, 60 CC günde 3 defa, bebeğinizin ihtiyacına göre uygun olabilir. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin tepkilerini ve bez değiştirme sıklığını gözlemleyerek bu miktarı ayarlayabilirsiniz.
Tavsiyeler:
1. Bebeğinizin İhtiyacını Gözlemleyin: Bebeğinizin bezlerinin kaç saatte bir dolduğunu, uyku düzenini ve genel davranışlarını gözlemleyerek mama ve emzirme sıklığınızı ayarlayabilirsiniz.
2. Anne Sütüne Öncelik Verin: Mümkün olduğunca emzirmeye çalışın, çünkü anne sütü, bebeğinizin gelişimi için en ideal besindir.
3. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin kilo alımı, boyu ve genel sağlık durumunu takip eden doktorunuza danışarak, emzirme ve mama takviyesi konusunda en uygun yaklaşımı belirleyebilirsiniz.
4. Mama Seçimi: Kullanmakta olduğunuz mama çeşidinin bebeğiniz için uygun olduğundan emin olun. Her mama markası ve tipi farklıdır, bebeğinizin sindirim sistemi ve ihtiyaçlarına uygun olanı seçmek önemlidir.
Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için, onun bireysel ihtiyaçlarına dikkat etmek ve gerektiğinde profesyonel sağlık tavsiyesi almak her zaman en iyi yaklaşım olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sadece Anne Sütü ile Hızlı Kilo Alımı
2. Emzirme Üzerine
3. Anne Sütü Haricinde Mama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin