Sadece Anne Sütü ile Hızlı Kilo Alımı

203 görüntüleme
E

Ece A.

16 Haziran 2025 21:47
Merhabalar oğlum sadece anne sütü alıyor. Doğum kilosu:3310 gr boyu:52 cm olarak dünyaya geldi. 3 aylık kontrolde 7.5 kg ve boyu 61 cmdi. Doktor hızlı kilo alıyor, 2 saatte bir emzir dedi. Böyle bir uygulama 3 aylık bir bebek için ne denli doğru olur?
K

Kübra A. ..

16 Haziran 2025 22:07
Sadece anne sütü alan bir bebeğe anne sütünü şu saatte şu kadar ver demek uygun olmayabilir , mama ile olsaydı tabiki daha doğru olurdu
E

Ece A.

16 Haziran 2025 22:09
Bende sizin gibi düşünüyorum, doktorun dediğini de uygulamadım zaten. Eğer emmek istediğinde meme vermezsem güvenli bağlanma olmaz ki anne bebek arasında.
V

Vildan Ö.

16 Haziran 2025 23:57
Aslında emerken tam doyduğuna eminseniz doktorun dediği gibi 2 saatten önce acıkmaması gerekir aslında. Bazen gaz sancısı bazen de uykuya geçiş için emmek istiyor bebeklerimiz ya belki bunu kastetmiştir doktor. Ki bu durumda kısır döngü haline geliyor daha çok ağlıyor bebek, içtiğinin fazlalığından ☺️
Ama içiniz rahat olsun her istediğinde verseniz de eğer genetik bir obezliğe yatkınlık yoksa bebeğiniz zaten 6-7 aylık olunca kilo alım hızı azalacak ve dengeye gelmiş olacak.
Aynısını ben de yaşıyorum çünkü. Çok hızlı kilo alan kızım 1.5 aydır kilo almıyor, vermedi de çok şükür ama o hız düştü belki çok hareketli belki de ayının bir özelliği bilemiyorum ama durdu kilo alımı. Sadece anne sütü ve her istedikçe vererek aldı bu kiloları☺️ eğer arayı çok açarsanız sütünüz de azalabilir, ya sağım yapın ya emzirin bence🌸
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

17 Haziran 2025 05:16
Merhaba ilk 1 ay bebeğin kilo alımını desteklemek için her 2-3 saatte bir emzirme yapıyoruz. Bebeğinizin kilo alımı çok güzel ve fazlasıda var bu durumda bebeğiniz ne zaman beslenmek isterse o zaman besleyebilirsiniz gece de uyanmazda uyandırmanıza gerek yok. Sık beslemeye devam ederseniz bebekte meme reddi başlar.
Z

Zeynep E. O. ..

17 Haziran 2025 05:55
Bizde doğum yaptığım hastanede ki dr.a muayene ettiriyorduk. 1. Ay hızlı alıyor 2 saate bir dedi 2. Ay hızlı alıyor besleme. 3 saate bir emzir gece emzirme deyince o doktoru bıraktım. Zaten bebeğim ilk 3 Ay çok hızlı aldı ama 4 de biraz azaldı 5 de daha da azaldı. Ve galiba giderek daha az alacak. Bebekler bir şekilde dengeliyorlar kilolarını. Tabi sadece anne sütü alıyorsa. Mama için bir şey diyemem. 🥰
E

Ece A.

17 Haziran 2025 06:13
Bende o doktoru bıraktım Zeynep Hanım. İlk 1 ay saatli emzirdim ama şimdi ne zaman isterse o zaman emiyor. Zaten neredeyse 4 aylık olacağız, geceleri de bazen 5-6 saat uyuduğu oluyor. Bir de büyüdükçe memeyi versende toksa emmiyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir