Emzirme

79 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 00:58
Merhaba, 11 haftalık bebeğim var. Sabahları öğlene kadar çok güzel emiyor ama dünden beri öğlenden sonra meme reddi sanırım başlıyor. Asla ağzına almıyor kucağımda kendimi atmaya çalışıyor sanki. Uykuluyken bir nebze deniyorum ama çok da uyurken emme olayı yok illa uyandırmam lazım. O zaman da ağlıyor yine. Ne yapacağımı şaşırdım. Meme reddi başlangıcı mı acaba? 3800 doğdu şuan 6200 kilosu da iyi ama acaba tok mu oluyor anlamıyorum. Biraz önce meme almadığı için sağdım biberonla vermek istedim. Ona da yüz buruşturdu.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:00
Merhaba,

Bebeğiniz 11 haftalık ve öğlenden sonra meme reddi sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum bazen bebeklerin gelişim evrelerinde veya bazı dış etmenler nedeniyle ortaya çıkabiliyor.

Meme Reddi Belirtileri ve Nedenleri:
- Bebeğiniz öğlenden sonra memeyi reddediyor ve bu durum birdenbire ortaya çıktıysa, bunun birkaç nedeni olabilir.
- Bebeğinizin tok olması bir sebep olabilir, ancak kilo ve gelişimi normal görünüyor.

Öneriler:
1. Biberon Kullanımını Azaltın: Biberon kullanımını sınırlamak, bebeğinizin tekrar memeye dönmesini teşvik edebilir. Şimdilik biberon yerine kaşıkla süt vermeyi deneyebilirsiniz.
2. Farklı Emzirme Pozisyonları Deneyin: Bebeğinizin memeyi kabul etmesini sağlamak için farklı emzirme pozisyonları deneyebilirsiniz.
3. Ten Tene Temas: Bebeğinizle ten tene temas kurarak, ona memeyi kabul ettirmeye çalışabilirsiniz.
4. Açlık Sinyallerine Dikkat Edin: Bebeğinizin erken açlık sinyallerine dikkat edip, ona meme teklif edebilirsiniz.
5. Emzirme Danışmanlığı: Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, bir emzirme danışmanından destek almayı düşünün.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde beslenmesini sağlamak için deneyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Meme Reddi mi
3. 1 Aydır Emmiyor. Geç mi Kaldım?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra ..

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:02
Bende süt sağıp Biberonla vermekten dolayı meme reddi yaşadım yakın zamanda. Çareyi ayakta sallanarak emzirmekte buldum. Benimki aşırı derece ağlayarak memeyi istemiyordu. Kırmızı ışık baya işe yaradı. Odayı tamamen kırmızı ışık yaptım, bebeğimi ilk sakin bi müzik eşliğinde sakinleştirdim ve ayakta sallanarak memeyi teklif ettim işe yaradı.
E

Ebru

16 Mayıs 2026 01:02
Meme reddi yaşıyor gibisiniz Seda hanım zaten atak haftalarında bebeklere değişik huylar yükleniyor. Memede çok ağlıyorsa zorlamayın sakin zamanlarda hafif uykulu olduğunda deneyin. Pilates topu üzerinde zıplayarak emzirebilirsiniz yine ten tene temas edip emzirebilirsiniz duşta emzirebilirsiniz. Tabi hepsi deneme yanılma. İnşallah kolay atlatırsınız süreci. Pes etmeyin sakin zamanları kollayın. Kilosu maşallah iyi zaten.
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:08
Büşra
Bende süt sağıp Biberonla vermekten dolayı meme reddi yaşadım yakın zamanda. Çareyi ayakta sallanarak emzirmekte buldum. Benimki aşırı derece ağlayarak memeyi istemiyordu. Kırmızı ışık baya işe yaradı. Odayı tamamen kırmızı ışık yaptım, bebeğimi ilk sakin bi müzik eşliğinde sakinleştirdim ve ayakta sallanarak memeyi teklif ettim işe yaradı.
bende o şekilde bir deneyeyim umarım işe yarar. Mama da almıyor burun kıvırıyor
S

Seda F. Ş.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:09
Ebru
Meme reddi yaşıyor gibisiniz Seda hanım zaten atak haftalarında bebeklere değişik huylar yükleniyor. Memede çok ağlıyorsa zorlamayın sakin zamanlarda hafif uykulu olduğunda deneyin. Pilates topu üzerinde zıplayarak emzirebilirsiniz yine ten tene temas edip emzirebilirsiniz duşta emzirebilirsiniz. Tabi hepsi deneme yanılma. İnşallah kolay atlatırsınız süreci. Pes etmeyin sakin zamanları kollayın. Kilosu maşallah iyi zaten.
Hiç sormayın daha önce bi 10 gün yaşadık aynısını. Yavaş yavaş kaybolmuştu. Şimdi yine gün yüzüne çıktı. Normalde gündüzleri aşırı güleç mutlu bir bebek ama akşamları birşeyler oluyor bu bebeklere
A

Arzu.G

16 Mayıs 2026 01:30
Belirli saatlerde özellikle Akşama doğru huzursuzlaniyorsa muhtemelen gaz sancısıdir
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir