Emzirme

36 görüntüleme
Büşra C.

Büşra C.

6 Nisan 2026 23:14
İlk 25 gün boyunca güzel emen bebeğim memeye reddetti ittirdi iki çekti ağladı ağzına aldı bıraktı sağım yapıyordum ama onun emdiğini taklit edememiştim de sütüm azaldı 1-2 gün sağım yapmayı bırakınca baya azaldı şuna 30cc zor çıkıyor tek sağımda bir sağımdan sonra daha az geliyor bazen bebeğim silikon uçla emiyordu düz memeyi vermeye çok çalıştım ama tutmadı silikon uçla emziroyırum tekrar nasıl memeye döndürdüm sütüm nasıl artar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 23:14
Bebeğin memeyi reddetmesi ve süt üretiminin azalması zor bir süreç olabilir. Ancak umutsuz değilsiniz, birçok anne benzer sorunlar yaşadıktan sonra başarılı bir şekilde emzirmeyi sürdürmüştür. İşte bazı öneriler:

Süt Üretimini Artırmak İçin:

1. Daha sık sağım yapın: Süt üretimini artırmak için daha sık sağım yapmayı deneyin. Her 2-3 saatte bir sağım yapabilirsiniz.
2. Bol su içirin: Süt üretimi için yeterli su tüketimi önemlidir. Günlük en az 8-10 bardak su içmeye çalışın.
3. Besleyici gıdalar tüketin: Süt üretimini artırmak için besleyici gıdalar tüketmek önemlidir. Protein, kalsiyum ve vitaminler açısından zengin gıdalarla beslenmeye özen gösterin.

Bebeği Memeye Döndürmek İçin:

1. Sakin ve loş bir ortamda emzirmeyi deneyin: Bebeği memeye döndürmek için sakin ve loş bir ortamda emzirmeyi deneyin. Bu, bebeğinizi daha rahat ettirebilir.
2. Bebeği aç ve uykulu olduğunda emzirmeyi deneyin: Bebeği aç ve uykulu olduğunda emzirmeyi deneyin. Bu, bebeğinizi daha kolay emzirebilir.
3. Silikon uçla emzirmeyi sürdürün: Silikon uçla emzirmeyi sürdürün ve yavaş yavaş düz memeye geçiş yapmayı deneyin.

Ek Öneriler:

1. Emzirme danışmanından destek alın: Emzirme danışmanından destek almak, sizin için yararlı olabilir. Danışman, size özel önerilerde bulunabilir.
2. Stres yapmayın: Stres yapmak, süt üretimini azaltabilir. Bu nedenle, stresten kaçınmaya çalışın.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur. Sabır ve azimle, emzirmeyi sürdürmeyi başarabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emmeyen Bebek Sonradan Emer mi
2. Tek Meme Reddi
3. Bebeğini Sağımla Beslemek
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir