Emmeyen Bebek Sonradan Emer mi

123 görüntüleme
D

Derya S. ..

16 Haziran 2025 12:51
Bebeğim ilk günden beri meme istemiyor sarılık nedeniyle mama başlattık başta sütüm gelmişti ve sağım yapıp veriyordum sonra bi anda kesildi yüzde doksan sütüm gitti ve sağım yaparak bir öğün bile karşılayamaz oldum dördüncü ayda artık beş cc bile zor gelince artık pes ettim kullanmam gereken ilaçlar da olunca sağımı bıraktım ara ara emer mi acaba diye kontrol ediyorum ama çığlık çığlığa her şeyi ağzına sokuyor ama hangi pozisyonu denediysem emziremedim bugün tekrar denemek geldi içimden biraz emer gibi oldu silikon ucla kuvvetli değil emzik emer gibi ağzının ucundan ama bir damla Süt geldi silikon uca ben hiç sütüm yok sanarken 120ml mama yiyor şu an beş ay 7 günlük tekrar denemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum sütüm artar mı yeter mi sürekli kendimi suçluyorum başaramadım diye
Elif İ. D.

Elif İ. D.

16 Haziran 2025 13:27
Sütünüz artar mı yeniden bilmiyorum ama kendinizi lütfen suçlamayın. Ben de ilk 2 ay sadece emzirdim ama alerjimiz yüzünden mamaya başlamak zorunda kaldık çok ağladım üzüldüm şu an hem emiyor hem mama alıyor ama her mana verdiğimde hala çok çok üzülüyorum. Bu tamamen toplum baskısı inanın. Her anne bebeğini emzirmek sütüyle beslemek ister ama bazen olmuyor. Mamaya öcü gibi bakmamak lazım. Gerçekten içtenlikle söylüyorum kendinizi suçlamayın.
H

Hilal Ö. Ö.

16 Haziran 2025 13:28
Bilgili biri olarak değilde deneyimli biri olarak söylüyorum sütünüz bebeğin gelişimiyle artar yani ne kadar emerse o kadar süt gelir ama sütünüz şuan bebeğinizi tatmin edicek kadar olmaması onu çok kızdırıp huzursuz ediyordur belkide emzirme isteğinizle onu huzursuz mutsuz etmek yerine anne bebek bağını güçlü olması için sürekli etkileşimde olmanız yeterlidir emzirmek tabi ki önemli ama emziremeyen hatta emzirmek istemeyen ve çok sağlıklı huzurlu bebekler büyüten anneler var emzirmeyi kendinize yük etmemeye çalışın ama yinede çok istiyorsanız bunun için emzirme danışmanından yardım almalısınız net cümleler duymak sizi ve bebeğiniz için güzel bir süreç planlar
A

Ayşe Y.

18 Haziran 2025 21:54
Benim kızımda 4 aylıkken emmeyi bıraktı sayılır bir iki dk emerse emiyordu. Bende sağım yaptım uzun süre sonra pes ettim ama ara ara bi kaç dk da olsa tek göğüsten emzirmeye devam ettim. 7-8 aylıkken tekrar aktif şekilde emmeye başladı 12-13 aylıkken mamayı reddetti full emmek istedi ve tek memede olsa yoğun şekilde süt geliyordu hatta bir ara göğsüm yara olduğu için süt olmayanı verdim ondan bile süt geliyordu az az ama acı diyordu. Şimdi 20 aylık müptelası oldu hatta keşke bıraksaydım emmeseydi dedirtecek kadar yıpratmıştı beni de kendini de. Katı gıdaya ve uykusuna olumsuz etkileri olmaya başladığı için ve beni de zorladığı için memeye Veda ettik 5. Günümüz acı vs sürmeden sevgiyle dolu bir veda süreci geçiriyoruz. Her ne kadar hüzünlensekte 🌸😍❤️ süt gelir gelmez emmeye devam eder etmez bilemiyorum ancak kendinize de yavrunuza da sevgi ve şefkatle yaklaşmanız bence en değerli bağ. Hiç ememeyen yavrularda var eksik kalmıyor sonuçta suçlamayın kendinizi lütfen 🙏🏼☘️ sevgiler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir