Emzirirken Ağlama

152 görüntüleme
B

Büşra Ö.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 14:58
Bebeğim 6 aylık oldu 1-2 ay önce sol göğsümü emerken ağlardı bi şekilde pozisyon vs değiştirip emzirirsim sonra hasta oldu zaten ve smdi 2-3 dk güzel verimli emdikten sonra ağlamaya başlıyor biraz mızıranıp geri emiyor gaz cıkarıyorum gazımı acaba diye bazen rahatlıyo baZen rahatlamıyo diyorum azaldı mı sütüm sıkıyorum tazyikli geliyo acaba o mu rahatsız ediyo desem smdi daha çok tölere etmesi lazım değil mi akış yavaşlıyo acaba ona mı sinirleniyo diyorum meme değiştirince de aynısnı yapıyo 1-2 dk sonra napacağımı bilemiyorum bazen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Mayıs 2026 14:58
Bebeğinizin emzirirken ağlaması çeşitli nedenlere bağlı olabilir. 6 aylık bir bebekte emzirme sorunları oldukça yaygındır ve genellikle birkaç faktör birlikte etkili olur.

Olası Nedenler:

Gaz sancısı: Bebeğinizin gazı çıkıyor olsa da, bazen gaz sancısı emzirme sırasında başlayabilir. Bu durum emzirme pozisyonunuzu veya bebeğinizin memeyi nasıl kavradığını etkileyebilir.
Tazyikli süt: Süt akışı hızlı olduğunda, bazı bebekler boğulabilir veya rahatsız olabilir. Bu durum genellikle emzirme başlangıcında veya sütümün değiştiği dönemlerde yaşanır.
Diş çıkarma: 6 ay civarında bebeklerde diş çıkarma dönemi başlayabilir. Bu durum bazen emzirme sırasında ağrıya neden olabilir.
Meme veya emzirme pozisyonu: Bebeğinizin memeyi nasıl kavradığı veya emzirme pozisyonunuz emzirme deneyimini etkileyebilir.

Deneyebileceğiniz Çözümler:

1. Gaz sancısını yönetmek: Bebeğinizin gazını çıkarmaya devam edin. Denemek isteyebileceğiniz şeyler:
Bebeğinizi dik pozisyonda tutarak gazını çıkarmaya çalışın.
Gaz damlalarını doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın.
2. Tazyikli süt akışını düzenlemek:
Süt akışını yavaşlatmak için meme koruyucuları kullanmayı deneyin.
Emzirmeden önce biraz süt sağarak akışı yavaşlatabilirsiniz.
3. Emzirme pozisyonunu değiştirmek:
Farklı emzirme pozisyonları deneyerek bebeğinizin rahatını sağlayabilirsiniz (örneğin, "C" tutuşu veya "futbol" tutuşu).
4. Diş çıkarma ağrısını dindirmek:
Diş jeli veya diş kaşıyıcıları kullanmayı deneyin.
5. Bebeğinizin tepkilerini gözlemlemek:
* Bebeğinizin hangi durumlarda ağladığını ve hangi çözümlerin işe yaradığını gözlemleyin.

Eğer emzirme sorunlarınız devam ediyorsa, bir emzirme danışmanı veya pediatristten profesyonel yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim 2-3 Dk Emip Ağlamaya Başlıyor
2. Az Emiyor!!!
3. Emmek İstemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
21 Mayıs 2026 15:10
Diş etleri açıyor olabilir. Canı yanmış gibi ağlar durur. Emmek ister ama geçer yavaş yavaş emzirin siz
B

Büşra Ö.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 15:28
Ayşe Şahin
Diş etleri açıyor olabilir. Canı yanmış gibi ağlar durur. Emmek ister ama geçer yavaş yavaş emzirin siz
Evet alttan iki diş cıkarttı ama dişleri hep kaşınıyor bu ara iyice arttırdı umarım geçer 😒
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
21 Mayıs 2026 18:48
Büşra Öztürk
Evet alttan iki diş cıkarttı ama dişleri hep kaşınıyor bu ara iyice arttırdı umarım geçer 😒
Tetagil sürün kullanmiyor iseniz ilk etapda çok zorlandığı için alışana kadar iyi geliyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
21 Mayıs 2026 18:50
Bizimkinin azilar geliyor bu ara doktor kulaklar şişmiş diye damla verdi. Ateş yapıyor gece uykuları falan etkileniyor ister istemez ama bu kadar sıkıntıya rağmen ilk baştaki kadar ağlama falan yok. Onlarda alışıyor zamanla demekki. Karanfil zeytin yağı sürün. Yeşil soğanın sapını verin eline
B

Büşra Ö.

Premium Üye
21 Mayıs 2026 19:02
Ayşe Şahin
Tetagil sürün kullanmiyor iseniz ilk etapda çok zorlandığı için alışana kadar iyi geliyor
Evet onu kullanıyorum bende çok vermiyorum ama gece yatmadan veriyorum genelde
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
21 Mayıs 2026 19:10
Temiz içerikli bir sürün kullanın birşey olmuyor doktorlar bu yüzden öneriyor zaten. 4-5 saat idi etkisi sanırım. Çay tabağına döküp parmağınız ile sürün hemde kaşımış olursunuz bizim doktor öyle demişti diş etlerine iyi geliyor işte. Belli bir zamana kadar sabırla beklemek gerekiyor. Bitmiyor duş geçiyor başka şeyler çıkıyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir