Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

701 görüntüleme
A

Ayşe H. B.

10 Temmuz 2026 10:32
Doktor bugün ek gıdaya geçiş dedi. Ek gıdaya geçişte nasıl yol izleniyor. Ne vercem zeytinyağı ekleyecek miyim. Nasıl yol izlemem gerekiyor ilk başlarda. Bana yardımcı olur musunuz. Çok stresliyim
L

Leyla.ekin

18 Temmuz 2026 09:58
Ayşe Hülda Bayraktar
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim
G

Gülen M. ..

2 Ağustos 2026 22:22
Merhaba, ek gıdaya geçişte 3 gün kuralı var. Bir sebze denediniz mesela, 3 gün aynı sebzeye başka bir sebze de eklemeli devam edebilirsiniz. Alerjisi var mı yok mu diye anlaşılabilmesi adına bu kural. Doymak için değil,tadım için ek gıda süreci bu sebepten stres olmayın. 9. Aya kadar doymak için tatmayacak, aceleci olmayın derim çok küçükler,canları yerinde olsun. Benim bebeğim anne sütü emdiği için aceleci olmadım,sabırla ve mini porsiyonlarla yola devam şimdi 14 aylık olsakta böyle devam ediyoruz. 4 yaşına kadar yutma refleksleri zayıf bebeklerin. Bu sebepten büyük parça ve sert parçalardan kaçının. Sabırla zaman geçtikçe ve onlar büyüdükçe illaki yiyecekler ve içecekler. Aceleye gerek yok,sağlıkla ve güvenli adımlarla diyorum bir anne olarak. Kendi yolculuğumu paylaşmak adına yazdım. Tüm annelere ufakta olsa rehber olur umarım.
A

Ayşe H. B.

2 Ağustos 2026 22:41
Gülen Mumcu
Merhaba, ek gıdaya geçişte 3 gün kuralı var. Bir sebze denediniz mesela, 3 gün aynı sebzeye başka bir sebze de eklemeli devam edebilirsiniz. Alerjisi var mı yok mu diye anlaşılabilmesi adına bu kural. Doymak için değil,tadım için ek gıda süreci bu sebepten stres olmayın. 9. Aya kadar doymak için tatmayacak, aceleci olmayın derim çok küçükler,canları yerinde olsun. Benim bebeğim anne sütü emdiği için aceleci olmadım,sabırla ve mini porsiyonlarla yola devam şimdi 14 aylık olsakta böyle devam ediyoruz. 4 yaşına kadar yutma refleksleri zayıf bebeklerin. Bu sebepten büyük parça ve sert parçalardan kaçının. Sabırla zaman geçtikçe ve onlar büyüdükçe illaki yiyecekler ve içecekler. Aceleye gerek yok,sağlıkla ve güvenli adımlarla diyorum bir anne olarak. Kendi yolculuğumu paylaşmak adına yazdım. Tüm annelere ufakta olsa rehber olur umarım.
Teşekkür ederim 🙏
A

Ayşe H. B.

2 Ağustos 2026 22:42
Gülen Mumcu
Peynir olarak ne kullandığınızı hatırlamıyor musunuz gülen hanım ?
G

Gülen M. ..

2 Ağustos 2026 22:46
Peynir olarak tuzlu önermedikleri için labne peyniri ve lor peyniri veriyorum. Tuzsuz beyaz peynirlerden katabiliyorum bazı gıdalarla birleştiriyorsam.
A

Ayşe H. B.

2 Ağustos 2026 22:47
Gülen Mumcu
Peynir olarak tuzlu önermedikleri için labne peyniri ve lor peyniri veriyorum. Tuzsuz beyaz peynirlerden katabiliyorum bazı gıdalarla birleştiriyorsam.
Neyin içeriğine baksam var tuz. Evde mi yaptınız
H

Hale K.

2 Ağustos 2026 23:48
bizde ek gıdaya geçişte çok zorlandık, şimdi bebeks ek gıda uygulamasını kullanıyoruz. Çocuğumun ayına uygun tarifler vermesi işimi kolaylaştırıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir