Ek Gida ve Mama

158 görüntüleme
E

Ezva A.

3 Şubat 2026 22:50
7 ay 5 gunluk gunluk 500 600 cc arasi mama aliyor 2 ana ogun 1 ara ogun kahvalti yarim yumurtadan fazlasi karisimla ve yanina meyve tarxi seyler oglenden sonra 4 kasik yemek corba vs yogurt falan yanina aksam meyve puresi bu sekil kilo alirmi iyimi boyle yemesi mamyi tek seferde cok icmiyor 80 ve ya 100 4 saate
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Şubat 2026 22:51
Merhaba,

Ek gıda ve mama konusunda bilgi almak istiyorsunuz. Bebeğiniz 7 ay 5 günlük ve günlük 500-600 cc arası mama alıyor. Ayrıca 2 ana öğün, 1 ara öğün ek gıda alıyor. Kahvaltıda yarım yumurtadan fazlası karışımıyla ve yanında meyve, öğleden sonra 4 kaşık yemek (çorba vs yogurt) ve akşam meyve püresi alıyor.

Bebeğinizin kilo alımı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 7 aylık bir bebek için 500-600 cc mama miktarı uygun görünüyor. Ek gıdaya başladığınız için, mama miktarının azalması normaldir.

Ek gıda olarak, 2 ana öğün ve 1 ara öğün veriyorsunuz. Bu miktar ve çeşitlilik uygun görünüyor. Ancak, her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu izlemek önemlidir.

Bebeğinizin mama içmesi konusunda, 80-100 cc'yi 4 saatte bir içmesi normaldir. Bu miktar, bebeğinizin ihtiyacını karşılayabilir.

Kilo alımı konusunda, doktorunuzun değerlendirmesi önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin kilo alımını izleyecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.

Genel olarak, ek gıda ve mama konusunda şu önerilere dikkat edebilirsiniz:

Ek gıdaya 6. ayda başlanması önerilir, ancak 5. ayda da başlayabilirsiniz.
Ek gıda miktarı, 1-2 kaşıkla başlamalı ve giderek artırılmalıdır.
Mama miktarı, ek gıdaya başladıkça azaltılmalıdır.
Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu izleyin.

Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi mi 9 Aylık
2. Kilo. Lütfen Cevap Verir Misiniz Çok Önemli
3. 3,5 Aylık Bebeğime Ne Kadar Mama Vermeliyim?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

6 Şubat 2026 00:06
Massallah bence gayet güzel
Elif A.

Elif A.

6 Şubat 2026 13:12
Bebeğim 14 aylık bir haftadır süren iştahsızlık var yemek asla yemiyor kahvaltı yapmak istemiyor ağzında bekletip tükürüyor sadece mama içiyor ne yapmamalıyım
E

Ezva A.

6 Şubat 2026 16:44

Ayşe Vural

Massallah bence gayet güzel

Ay bilmiyorum bebegim kilo alsada belli olmuyor gelisim geriligi ile dogdu hep al ver yaptik suan daha yeni topladik aptanil kullaniyordum oda hemen sisiriyor en ufak birseyde cocuk zayiflamis gibi oliyor bende biraktim onu baska mamaya gectim
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

6 Şubat 2026 17:39

Elif Aydoğmuş

Bebeğim 14 aylık bir haftadır süren iştahsızlık var yemek asla yemiyor kahvaltı yapmak istemiyor ağzında bekletip tükürüyor sadece mama içiyor ne yapmamalıyım

Enfeksiyon olmuş olabilir mi kızım kulak enfeksiyonu oldu 1 hafta gitti iştahı
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

6 Şubat 2026 17:40

Ezva Alpaslan

Ay bilmiyorum bebegim kilo alsada belli olmuyor gelisim geriligi ile dogdu hep al ver yaptik suan daha yeni topladik aptanil kullaniyordum oda hemen sisiriyor en ufak birseyde cocuk zayiflamis gibi oliyor bende biraktim onu baska mamaya gectim

Bence bu konuyu çok kafanıza takmayın birşeyler yiyor bebek demekki doyuruyor kendini
E

Ezva A.

8 Şubat 2026 14:31

Ayşe Vural

Bence bu konuyu çok kafanıza takmayın birşeyler yiyor bebek demekki doyuruyor kendini

Artik takmiyorum zaten saldim tesekkurler yanitiniza 🌼
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

8 Şubat 2026 15:36

Ezva Alpaslan

Artik takmiyorum zaten saldim tesekkurler yanitiniza 

Rica ederim 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir