Ek Gıda Reddi mi 9 Aylık

225 görüntüleme
D

Dilan S. ..

22 Haziran 2025 05:50
Oğlum 9 aylık. Yaklaşık 10 gündür hiçbir şey yemek istemiyor. Hele kahvaltı tam eziyet ağzında bekletiyor yutmuyor öğürüyor ve ben ek gıdada asla baskı yapmadım. Mama reddi meme reddi yaşadık ek gıdada dikkatli olmam lazım dedim kendi kendime. Ağzında bekletiyor sonra öğürüp bazen kusuyor. Artık küçük değil blw, karışım denedim yok elini bile uzatmıyor. Parkta, balkonda her yerde deniyorum yemeyen çocuk yemiyor. Ben artık ne yapabilirim zaten mamayı çok az içiyor. 4 saatte bir 120 içer içmez. Çık çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım resmen 😔😔
B

Betül B.

22 Haziran 2025 06:17
Aynı sorunu 1 haftadır bende yaşıyorum sadece anne sütü alıyor ek gıda beni çok zorluyor yediremiyorum
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 13:09
9 ay 11 günlüğüz 9. Aya girdiğimizden beri bizde öyleyiz
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 13:13
Bu arada günlük beslenme rutininiz nasıldı
D

Dilan S. ..

22 Haziran 2025 14:36
Aslıhan Gökçek. Sabah mamadan bir iki saat sonra kahvaltı. Öğle mamadan 1 2 saat sonra ara öğün. Akşama doğru mamadan yine 1 2 saat sonra da yemek sonra yine mama uyku. Asla mamayı isteyerek içmiyor kilo alımı da çok geride. Ek gıdada artık nasıl bir yol izleyebilirim onu da bilmiyorum ben mi yanlış yapıyorum anlamıyorum
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 16:16
Bizde emiyor ama öyle çok aktif isteyerek emmiyot biberon tutmuyor mama desteği yapamıyorum.. işe gidiyorum o yüzden kahvaltı sınra kaşık maması öğlen çorba sonra meyve akşam yemek yatmadan yine kaşık maması ama 10 gündür beni çok zorluyor yemiyor şuan akşam yemekini yemedi sinirimden ağlıyorum
D

Dilan S. ..

22 Haziran 2025 16:44
Ben de aynı şekilde sinir sistemim bozulmuş durumda. Ben de eylülde iş başı yapacağım nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ek gıdayı az da olsa yeseler dert değil ağzını açsa da öğürme yutmama nedir ya😔ben de sabah ağladım akşam da iki kaşık çorba içip bıraktı azıcık mama içiyor uyudu sabahları delleniyorum ben de
D

Dilan S. ..

22 Haziran 2025 16:46
Ama ben hep mamadan sonra verdim hep. Şu an 9 aylık olduğu için önce katı gıda sonra mama ya da anne sütü olmalıymis nasıl yapacaz onu korkuyorum da açken yemezse diye nefret ettim beslenme probleminden artık
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 20:12
Evet önce ek gıda sonra mama ya da anne sütü valla ben çalışıyorum yarım gündü süt iznim yarın 1.5 saate düşüyorum nasıl yapcm ben de bilmiyorum.. diş de geliyor bizim ondna da çok huysuz galiba inş düzeltirler bi an önce
H

Hilal Y.

22 Haziran 2025 20:18
Kesinlikle aç bırakmak gerekiyor. Bebeğim 8.5 aylık öğüne geçtiğimde çok zorladı. Mama vermeyi bıraktım acıktığı zaman 3 saat hatta 4 saat bile beklediğim oldu ek gıda verdim yemezse ya da doymazsa yarım saat sonra mama denedim. Şimdi alıştı mamayı sadece uykulardan önce ya da aralarda isteyince veriyorum. Korkmayın aç kalacak diye. Küçük doğdu benimki şu an 7.5 kilo ama sağlığı iyi dert etmiyorum
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 20:21
Kaç kilo doğmuştu hilal hanım şuanda peki kaç ana kaç ara öğün yiyorsunuz
H

Hilal Y.

22 Haziran 2025 21:02
2300 doğmuştu. 3 ana öğün veriyorum saatleri gecikmediyse yatmadan önce de uyku maması yapmaya çalışıyorum ama çok olmuyor haftada 2 3 denk geliyor anca. Ekransız yedirmek çok uğraştırıyor çünkü sarkıyor bazen saatler
D

Dilan S. ..

23 Haziran 2025 07:35
Ya benimkinin sabah kahvaltısi dert. Çocuk yemiyor sevmiyor kahvaltı falan. Az önce uyudu mama içti zorla bir parça pankek yedi oynadı zaten onla da. Ana yemek seviyor onda da illa çorba olacak. Kahvaltı sevmediği için mama ek gıda sıralamasi şaştı bende çünkü sabah çok aç uyanıyor gece azıcık mama içtiği için
M

Merve U.

23 Haziran 2025 10:19
Hilal hanım günlük kaç CC mama veriyorsunuz. Benim bebeğim de 8 aylık 7 kilo ek gıda yemiyor. Yemediği icin mama veriyorum. Acaba mamayı mı fazla veriyorum. Bir de mama ve öğünler arasında kaç saat bırakıyorsunuz şimdi.
H

Hilal Y.

26 Haziran 2025 18:57
Ortalama bi rakam söyleyemem gün içinde sadece uyurken veriyorum artık. Bir de yemeği sevmediyse az yediyse yemekten yarım saat sonra veriyorum bazen de kendi istiyor biberonu görünce. Gece de 2 kere uyanıyor o zaman içiyor toplasanız gece dahil en fazla 500 ccdir. Yemeyen çocuk çok zor en başta benimki de çok zor alıştı mahvolmuştum
M

Melike T. B.

26 Haziran 2025 19:19
Oğlum şu an 7 buçuk aylık. 3 kg 150 gr 51 santim doğdu . Şu an 7 kg 800 gram ve 66 santim boyunda. Tahlillerinde bir şey çıkmadı. boy ve kilosu yaşıtlarına göre geride dedi doktor. Ek gıda için öncelik tanımını söyledi. Ancak ben ek gıdada bir şey yedirip içiremiyorum. Sürekli reddediyor başını çeviriyor ağzını açmıyor. Anne sütü ve mamayı da reddediyor. Diş dönemi diyorum ama uzun zamandır böyle

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir