Ek Gıda ve Kilo
149 görüntüleme
M
Melis
Premium Üye
20 Nisan 2026 20:38
Osman Hoca bir videosunda ek gıdaya hazır olduğunu gösteren kriterler arasında kilonun 2 katına çıkmış olmasını bekliyoruz dedi. Bebeğimin 600 gr eksiği var, 5.5 aylık, destekli oturuyor kafasını tutuyor desteksiz oturmasına ramak kaldı, doktorum ek gıdaya başlamamı söyledi ama kilodan dolayı kafam çok karıştı ve mamayı da kabul etmiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Nisan 2026 20:38
Ek gıdaya başlamak için bebeğinizin hazır olup olmadığını değerlendirirken birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Bebeğinizin gelişimi ve hazır olma kriterleri şu şekilde özetlenebilir:
Yaş: Genellikle bebekler 6. ayda ek gıdaya başlamaya hazır kabul edilir, ancak bazı doktorlar 5.5 ay gibi bir sürede de başlayabileceğini söylüyor.
Kilo: Osman Hoca'nın belirttiği gibi, bebeğin kilosu doğum kilosunun 2 katına ulaşmış olmalıdır. Bebeğinizin doğum kilosunu bilmiyorum, ancak 600 gr eksiği var ise ve 5.5 aylık ise, kilo açısından yakın zamanda bu kritere ulaşabilir.
Motor becerileri: Bebeğiniz destekli oturabiliyor, kafasını tutabiliyor ve desteksiz oturmasına ramak kaldıysa, bu da ek gıdaya başlamak için iyi bir işaret.
Mama kabulü: Bebeğiniz mama ile tanışmak istemiyorsa, acele etmemek daha iyi olabilir.
Doktorunuzun tavsiyesi üzerine ek gıdaya başlamak istiyoranız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin gelişimi ve kilo durumu hakkında doktorunuzla detaylı bir konuşma yapın.
2. Ek gıdaya hazırlık: Bebeğinizin sindirim sistemi ve motor becerileri hazırsa, ek gıdaya başlayabilirsiniz. İlk olarak tek bir gıda ile başlamak ve izlemek iyi bir strateji olabilir.
3. Mama alternatifi: Eğer bebeğiniz mama ile tanışmak istemiyorsa, anne sütüne ek olarak ek gıdaya başlayabilirsiniz.
Ek gıdaya başlamadan önce bebeğinizin hazır olduğundan emin olun. Her bebeğin gelişimi farklı hızda ilerler, bu nedenle sabırlı olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. 4. Ay Ek Besin Başlangıcı
3. Beş Ay Kilo Azlığı ve Ek Gıda
Yaş: Genellikle bebekler 6. ayda ek gıdaya başlamaya hazır kabul edilir, ancak bazı doktorlar 5.5 ay gibi bir sürede de başlayabileceğini söylüyor.
Kilo: Osman Hoca'nın belirttiği gibi, bebeğin kilosu doğum kilosunun 2 katına ulaşmış olmalıdır. Bebeğinizin doğum kilosunu bilmiyorum, ancak 600 gr eksiği var ise ve 5.5 aylık ise, kilo açısından yakın zamanda bu kritere ulaşabilir.
Motor becerileri: Bebeğiniz destekli oturabiliyor, kafasını tutabiliyor ve desteksiz oturmasına ramak kaldıysa, bu da ek gıdaya başlamak için iyi bir işaret.
Mama kabulü: Bebeğiniz mama ile tanışmak istemiyorsa, acele etmemek daha iyi olabilir.
Doktorunuzun tavsiyesi üzerine ek gıdaya başlamak istiyoranız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin gelişimi ve kilo durumu hakkında doktorunuzla detaylı bir konuşma yapın.
2. Ek gıdaya hazırlık: Bebeğinizin sindirim sistemi ve motor becerileri hazırsa, ek gıdaya başlayabilirsiniz. İlk olarak tek bir gıda ile başlamak ve izlemek iyi bir strateji olabilir.
3. Mama alternatifi: Eğer bebeğiniz mama ile tanışmak istemiyorsa, anne sütüne ek olarak ek gıdaya başlayabilirsiniz.
Ek gıdaya başlamadan önce bebeğinizin hazır olduğundan emin olun. Her bebeğin gelişimi farklı hızda ilerler, bu nedenle sabırlı olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda
2. 4. Ay Ek Besin Başlangıcı
3. Beş Ay Kilo Azlığı ve Ek Gıda
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
O
Ozlem
20 Nisan 2026 20:44
Bizde 5.5 aylıkken başlamıştık ek gıdaya doğum kilosunun 2 katı değildi 6. Ayda ulaşmıştı . Bir sorun yaşamamıştım.
M
Melis
Premium Üye
20 Nisan 2026 20:47
Bizde 5.5 aylıkken başlamıştık ek gıdaya doğum kilosunun 2 katı değildi 6. Ayda ulaşmıştı . Bir sorun yaşamamıştım.
O
Ozlem
20 Nisan 2026 20:54
Doktorum başla dedi ama mama verdi ve bebeğim kabul etmiyor o yüzden çok tereddütte kaldım
M
Melis
Premium Üye
21 Nisan 2026 03:14
Kilo 2 katı olcak diye ilk defa duyuyorum . instagramda takip ederim 3 kriteri söylüyordu. Doktorunuz başlayın dediyse başlayın bence. Tadım aşaması uzun sürüyor. Minik minik yiyorlar. Yani benim kızımda öyle olmuştu. Evet mama kabul etmemesi çok zor bir durum bende yaşadım insan ne yapacağını şaşırıyor kaç çeşit denedim 11 aylık oldugunda kabul etmeye başladı. Onun öncesi uykuda sadece hipp i kabul etti. İnşallah ek gıda döneminiz güzel geçer üstünüzdeki o stres kalkar 🫶🏻
Yükleniyor...