Beş Ay Kilo Azlığı ve Ek Gıda
313 görüntüleme
Z
Zeynep K.
25 Haziran 2025 05:32
herkese merhaba kızım şu an tam olarak beş aylık. 3 4 ay arasında yaklaşık 400 450 g arası kilo almıştı. Doktor kilo alımının az olduğunu söyledi ve mamaya başlaması gerek dedi. bende sütümün çok fazla geldiğini ve stokta sütüm olduğunu söyleyerek mama vermeyi reddettim, memeden ne kadar emdiğini görmediğim için de belki de doymadığını düşündüğüm için Sütümü sağarak vermeye başladım. bu arada bebeğimin gece uykuları çok güzel ve mutlu ve huzurlu. O yüzden hani hiçbir zaman aç kaldığını düşünmedim. Bu ayda oldukça güzel sütünü içtikten sonra doktora gittiğimizde daha da az kilo aldığını fark ettik. 300 g almış, şu anda 5 aylık ve 5 kilo 750 g. Civarında doktor mamaya başlamaktan ziyade biraz erken olarak ek gıdaya geçebileceğimizi söyledi. Günde bir öğün öğle uykusundan sonra bir sebzenin püresi, anne sütüyle 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla açılmış olarak karıştırılmış olarak verebileceğimizi söyledi. ilk on gün bu şekilde olcağını ikinci 10 günde de akşam öğünü olarak meyve ekleyebileceğimizi söyledi. Doktor Bey takip ediyorum ve hikayelerde hep gördüğüm kadarıyla anne sütünün öncelik olarak verileceği, daha sonra katı gıdanın tadım olarak verileceği yazıyordu ama benim doktorumun söylediği kadarıyla o öğünde sadece katı gıda, anne sütü verilmemesi gerekli katı gıda verilmesi gerektiğini ve katı gıdayı aldıkça daha da kaşığını artırmamız gerek. yani bugün üç kaşık yedi yarın dört kaşık ya da üç gün sonra dört köşeye çıkartabileceğimizi söyledi. aynı durumu yaşayan var mı aranızda?
F
Fatma S. ..
25 Haziran 2025 05:41
Öncelikle artık ilk aylar gibi kilo alımı olmaz. Burda önemli olan doğum kilosu.Osman hocanın her zaman söylediği 180.günden önce başlamamak.ayrıca tadım dönemi olduğu içinde kalori olarak çok bir beklentiniz olmamalı.9. Aya kadar önce anne sütü sonra ek gıda. 9. Ayda mesela sabah önce kahvaltı daha sonra anne sütü vermelisiniz.eğer doğum kilosuna göre şuan ki kilosu az ise ben olsam mama ile desteklerdim. 1 çay kaşığı sebze püresi tatması ona kilo aldırmaz.
F
Fatma S. ..
25 Haziran 2025 05:43
Kilo alsın diye hızlı başlarsanız ek gıda yada meme reddi yaşayabilirsiniz.yada kabızlık la karşılaşablirsiniz. Bunlar Osman hocanın söyledikleri.
G
Gamze A. ..
25 Haziran 2025 07:01
5 aylık 5750 peki doğum kilosu nedir?
Z
Zeynep K.
25 Haziran 2025 08:07
Doğum kilosu 2.560 gr.
B
Büşra A. ..
25 Haziran 2025 08:18
Genel olarak 5. Ayda doğum kilosunun iki katı olması bekleniyor yani sizin gayet iyi görünüyor bizde aynı durumu yaşıyoruz ayda minimum 400 almalı demişti doktorumuz
A
Arzu G.
25 Haziran 2025 22:15
Bizim de aynıydı 5.ayda 5kiloya zor ulaşmıştık.sutum vardı ama yaramıyor galiba bazen kilosu hep düşüktü .ek gıdaya doktor önerisiyle 5.ayda başladık 8.ayda yasitlarini yakaladı kilo konusunda .mama kabul etseydi ek gıda için acele etmeyecektim ama benim başka çarem kalmamıştı en önemlisi de ek gıdaya istekli ve desteksiz oturabiliyordu.yani demem o ki kim ne derse desin bebeğiniz için en iyisini yine siz bilir bulursunuz önceliğiniz anne sütü olsun eninde sonunda ek gıdaya başlayacak ve kilo alacak zaten .tabi genetik diye birşey de var ve fazlasıyla etkili bebeğin yapısında.
K
Kübra B. ..
25 Haziran 2025 23:12
Merhaba benim de kızım dk 3200 boy 49 cm. Şu an 6 aylik kilo 7100 boy 64 cm. 5 ve 6. Aylar arası sadece 100 gr aldı ve bende 5. Ayda tadımlara başladım. Bu ay itibariyle arttırdım ogun ve kaşık sayısını. Ama ona rağmen daha az aldı. Ama persentil olarak düşük ama normal sonuç olarak. Bende sadece anne sütü ve ek gıda olarak ilerliyorum. Mamaya başlamayı düşünmüyorum açıkçası. Önce emziriyorum sonra günde 2 veya 3 öğün veriyorum ama tabi dolu dolu değil. Önümüzdeki ay da yine az almışsa Bi uzman görüşü alırım tabiki. Ama zaten doyuyor ki uyuyor o yüzden ekstra bir şeylere zorlamaya gerek yok diyor doktorlar.
Z
Zeynep K.
26 Haziran 2025 06:37
Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Ben genetik olarak biraz hızlı bir metabolizmaya sahibim, kilo alımım çok zor ve yavaş. Bazen bana çektiğini düşünüyorum. Ama genel olarak bebeğim mutlu ve huzurlu o yüzden çok tedirgin değilim. Tadımlara başladım ama şu an bir öğün olarak değil de tattırmak ve düzen için veriyorum. Genel ağırlığımız süt yönünde.
C
Ceren A. B. ..
26 Haziran 2025 07:58
Benim çocuğumun da kilo alim hikayesi sizinkiyle aynıydı. Çoklu besin alerjimiz çıktı korkutmak istemem ama alerjiye de gösterebilirsiniz. Ben diyete uygun beslendikten sonra çok güzel kilo almaya başladı
Z
Zeynep K.
26 Haziran 2025 08:19
Ceren Hanım, herhangi bir alerjik reaksiyon göstermese de alerjik bir durum olabilir mi?
C
Ceren A. B. ..
6 Temmuz 2025 08:51
Alerjik durumun ne olduğuna bağlı hassasiyeti de olabilir örnek veriyorum aşırı bağırsak hareketliliği fazla diskilama bunlar da geri tepki sonuç olarak