Ek Gıda

100 görüntüleme
E

Elif A.

9 Mart 2026 16:13
Bebeğim 4.5 Aylık. Dogum kilosu 3300 gr. Şuan 67 cm boy, 6500 gr kilo. Destekli oturabiliyor. Kilo persentilimiz %50. Doktorumuz tombis bebek istediği için kilosuna sürekli yetersiz diyor. Bu yüzden bugün ek gıdaya baslayabilirsin dedi. Halen erken mi diye kararsızım
E

Esraa

9 Mart 2026 16:15
Destekli oturtmaya ne zamandan itibaren başladınız acaba.
E

Elif A.

9 Mart 2026 16:16
Esraa
Destekli oturtmaya ne zamandan itibaren başladınız acaba.
4. Ay
Ç

Çağla Ö.

9 Mart 2026 16:23
Kendi kendine oturmadan verdirmemişti bize doktor çünkü gövde baş koordinasyonunu sağlayamayınca yemeside zor. Bebeğim 5. Ayda desteksiz oturuyodu yinede 6. Ayda başlattı doktorumuz
E

Elif A.

9 Mart 2026 16:47
Çağla Özer
Kendi kendine oturmadan verdirmemişti bize doktor çünkü gövde baş koordinasyonunu sağlayamayınca yemeside zor. Bebeğim 5. Ayda desteksiz oturuyodu yinede 6. Ayda başlattı doktorumuz
En erken 5. Ayı daha mantıklı buluyordum. Benim de içim pek rahat değil
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 16:51
Destekli bir biçimde mama sandalyesinde devrilmeden oturması yeterli , desteksiz oturma çünkü 6.-7. Ayda bekleniyor ama ek gıda için bağırsak sistemmin de oturmasına çok önem vermiyor mu doktorlar? Biz 5.5 aylığız, 180 günü doldursun vs. Diyen çok hekim duyduğum için hala 1 hafta daha bekliyroum.

Bi de kilo alamayan bebekler ek gıdadan nasıl kilo alacak? Yani adı üstünde ek gıda 1 yk belki yiyecek belki yemeyecek, bebeğin kilo alması için anne sütü yetmiyorsa mama desteği verilmiyor mu ilk 9-12 ay içerisinde.

Gerçekten bazen bu kadar farklı fikirler olması insanı yoruyor 🥲 size bir fikir vermek değil de konuşmak gibi düşünün bunu, Osman bey vs. Takip ettiğim hekimlerin ortak fikri genelde bu yazdıklarım ama blogda da çok fazla anne 4. Ayda başladık, 5. Ayda başladık yazınca insan garip hissediyor. Yanlış mu doğru mu bilemiyorum mesela
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir