Ek Gıda ve Ayrılma Kaygısı
219 görüntüleme
B
Billur O.
10 Haziran 2026 16:30
Merhabalar bebeğim on aylık ek gıda ile arası hiç yok her formda denedim eline verdim elimle yedirmeye çalıştım kaşıkla denedim ama yok ağzını açmıyor es kaza açarsa tükürüyor aclık aralarını uzattım yine aynı mama ile beslenen bir çocuk birde odadan bile cıkamıyorum hemen ağlama krizleri yoruldum yıprandım bu şekilde ne olacak diye bizim gibi olan var mı 🤦🏻♀️

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Haziran 2026 16:55
Bebeğin 10 aylık ve ek gıdaya karşı oldukça dirençli olduğu anlaşılıyor. Ek gıda sürecinde zorluklar yaşamak, bebeklerin gelişim sürecinde oldukça yaygındır.
Ayrılık kaygısı ve ek gıda reddi, bebeklerde sık görülen sorunlardır. Bazı öneriler:
1. Ek gıdayı eğlenceli hale getirin: Bebeğinizin ilgi duyduğu oyuncaklar veya renkli kaşıklar kullanarak ek gıdayı daha cazip hale getirebilirsiniz.
2. Rutin oluşturun: Ek gıdayı aynı saatlerde ve aynı ortamda vermeye çalışın. Bu, bebeğinizin bir rutine alışmasını sağlayabilir.
3. Mamayı azaltmayın: Bebeğinizin sıvı ihtiyacını karşılamak için mamayı azaltmayın.
4. Ayrılık kaygısını yönetin: Bebeğinizin yanından ayrılırken, onu sakinleştirin ve güven verin.
5. Zamana bırakın: Ek gıda süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin hazır olduğu zamanı bekleyin.
Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin, eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Yemek İstemiyor Mamayı Ne Kadar Vermeliyim?
2. Ek Gıda Reddi
3. Ek Gıda
Ayrılık kaygısı ve ek gıda reddi, bebeklerde sık görülen sorunlardır. Bazı öneriler:
1. Ek gıdayı eğlenceli hale getirin: Bebeğinizin ilgi duyduğu oyuncaklar veya renkli kaşıklar kullanarak ek gıdayı daha cazip hale getirebilirsiniz.
2. Rutin oluşturun: Ek gıdayı aynı saatlerde ve aynı ortamda vermeye çalışın. Bu, bebeğinizin bir rutine alışmasını sağlayabilir.
3. Mamayı azaltmayın: Bebeğinizin sıvı ihtiyacını karşılamak için mamayı azaltmayın.
4. Ayrılık kaygısını yönetin: Bebeğinizin yanından ayrılırken, onu sakinleştirin ve güven verin.
5. Zamana bırakın: Ek gıda süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin hazır olduğu zamanı bekleyin.
Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin, eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Yemek İstemiyor Mamayı Ne Kadar Vermeliyim?
2. Ek Gıda Reddi
3. Ek Gıda
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...