Ek Gıda Reddi
177 görüntüleme
N
Nurselin Ö.
Premium Üye
12 Haziran 2026 13:30
Bebeğim 8 aylık olmak üzere ve 7.5 kg ek gıda vereceğim zaman ağzını açmıyor açsa bile ağzında bekletiyor besini ağzını kapatmıyor bile dakikalarca kafasını çeviriyor ağlıyo bir sürü farklı besin sundum tadımların hepsini yaptık ama yemek istemiyor her yolu denedim diyebilirim deneyimli annelerden tecrübelerini bekliyorum 😇
E
Esin ..
12 Haziran 2026 14:05
Biz de aynı durumdayız 8 aylık oldu kilosu ortalamanın altında o yüzden çok zorluyorum yesin diye ama sadece beni yoruyor. Acıkınca da yemiyor napacağım bilmiyorum😢

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Haziran 2026 14:05
Bebeğinizin ek gıda reddi sorunu yaşıyor olması gerçekten zorlayıcı bir süreç olabilir. Forum mesajlarından görüldüğü üzere, birçok anne benzer sorunlarla karşılaşmış ve çeşitli çözüm yolları denemiş.
Ek Gıda Reddi Nedenleri:
- Diş çıkarma süreci
- Duyu hassasiyeti
- Aşırı yorgunluk
- Stres
- Yeni yiyeceklerin tadına alışık olmaması
Çözüm Önerileri:
1. Sabırlı olun: Bu süreç geçici olabilir. Bebeğinizin hazır olmadan yemek yemeyeceğini zorla yedirmeye çalışmayın.
2. Teklif, ısrar yok: Yemek vakitlerinde çeşitli yiyecekleri sunun, ancak bebeğiniz istemiyorsa ısrar etmeyin.
3. Rutin oluşturun: Yemek vakitlerini düzenli hale getirin. Bebeğiniz bir rutine alıştıkça yemek yemeye daha açık olabilir.
4. Siz de yiyin: Bebeğiniz sizinle birlikte masada oturuyorsa, sizin yediğinizi görmesi ve taklit etmesi daha kolay olabilir.
5. Duyu hassasiyetine dikkat: Bazı bebekler dokusal veya tatlı farklılıklar nedeniyle bazı yiyecekleri reddedebilir. Farklı hazırlama yöntemleri deneyebilirsiniz.
6. Kan ve idrar testleri: Bazı durumlarda demir eksikliği veya çinko eksikliği gibi sağlık sorunları ek gıda reddine neden olabilir. Doktorunuzla görüşerek gerekli testleri yaptırabilirsiniz.
Her bebek farklıdır, bu yüzden bir annenin deneyimi diğerine tam olarak uymayabilir. Ancak sabır, esneklik ve bebeğinizin ihtiyaçlarına dikkat etmek, bu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Reddi
Ek Gıda Reddi Nedenleri:
- Diş çıkarma süreci
- Duyu hassasiyeti
- Aşırı yorgunluk
- Stres
- Yeni yiyeceklerin tadına alışık olmaması
Çözüm Önerileri:
1. Sabırlı olun: Bu süreç geçici olabilir. Bebeğinizin hazır olmadan yemek yemeyeceğini zorla yedirmeye çalışmayın.
2. Teklif, ısrar yok: Yemek vakitlerinde çeşitli yiyecekleri sunun, ancak bebeğiniz istemiyorsa ısrar etmeyin.
3. Rutin oluşturun: Yemek vakitlerini düzenli hale getirin. Bebeğiniz bir rutine alıştıkça yemek yemeye daha açık olabilir.
4. Siz de yiyin: Bebeğiniz sizinle birlikte masada oturuyorsa, sizin yediğinizi görmesi ve taklit etmesi daha kolay olabilir.
5. Duyu hassasiyetine dikkat: Bazı bebekler dokusal veya tatlı farklılıklar nedeniyle bazı yiyecekleri reddedebilir. Farklı hazırlama yöntemleri deneyebilirsiniz.
6. Kan ve idrar testleri: Bazı durumlarda demir eksikliği veya çinko eksikliği gibi sağlık sorunları ek gıda reddine neden olabilir. Doktorunuzla görüşerek gerekli testleri yaptırabilirsiniz.
Her bebek farklıdır, bu yüzden bir annenin deneyimi diğerine tam olarak uymayabilir. Ancak sabır, esneklik ve bebeğinizin ihtiyaçlarına dikkat etmek, bu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nurselin Ö.
Premium Üye
12 Haziran 2026 14:06
Biz de aynı durumdayız 8 aylık oldu kilosu ortalamanın altında o yüzden çok zorluyorum yesin diye ama sadece beni yoruyor. Acıkınca da yemiyor napacağım bilmiyorum😢
E
Esin ..
12 Haziran 2026 14:24
Doktorumuz çinko ve acd içeren bi vitamin de önerdi kullanıyoruz demir ve d vitamini zaten rutinimiz ama yok iştahi açılmıyor 3-4 bebek kaşığı anca yiyo
N
Nurselin Ö.
Premium Üye
12 Haziran 2026 14:25
Peki bebeğiniz her zaman mı böyle yoksa sevdiği bi yiyecek var mı? Dün sabah tarhanalı yumurta yapmıştım tadını sevdi biraz yemişti sevdiği bi şey varsa onu kullanabilirsiniz
E
Esin ..
12 Haziran 2026 14:28
Evet tarhanayı seviyordu ama şuan onu da yemek istemiyor bahar alerjimiz var burnu tıkalı geniz akıntısı var tedavisini uyguluyoruz ama belki ondandır diye düşünüyorum umarın geçici bi süreçtir tüm bebişler güzelce yer 😇
G
Gülsen D.
14 Haziran 2026 13:36
7.5 ayligiz ozellikle yumurta hic yemiyor. Corbalara sardik bu günler. Bir de illaki yemek yerken yedigi tabagin icinde elini sokacak soksun bakalim oyle yapinca eh iste yiyor diyelim o da toplasan 2 corba kasigi degil. Ben de yemegen coxuktum annem agzimi zorla sikarak acardi hala travması vardir bende. Ben cocuguma bu sekilde asla davranmiyorum yemek mi istemiyor hay hay yemesin. Demek ki bazi seylere hazir degil diye dusunurum
Yükleniyor...