Ek Gıda
143 görüntüleme
E
Eb
22 Şubat 2026 17:29
Merhaba bebegım 6 ay 18 günlük ek gıdaya tam 6 aylık başladık bütün seylerı tadım yaptık tadımları iyi yaptı ama şurada 1 hafta dır ek gıda da direnıyor yanı ilk oturuyoruz bırkac kaşık alıyor sonra ağzını kapatıyor çok ilgisiz ağzını öyle yemek için açmıyor hıc ilgisi yok ne yapabilirim şaşırdım yanı toplasan günde 2-3 tatlı kaşığı ancak oda zorla yıyor oyalıyorum ilgisini dağıtıyorum falan hatta 2-2-5 saat açlıkla verıyorum yesın ama yok hıc ıstahla severek yemıyor ama su versem suyu çok içiyor anlamadım ilk oğlumda böyle değildi hıc böyle bır sıkıntı yaşamamıştım
Ek gıda reddı olmasın dıye de zorlamıyorum kaldırıyorum masadan ama sosyal medyada annler dolu dolu tabakları cesıt cesıt yemeklerı nasıl yedırıyorlar iyice moralım bozuluyor onları gördükçe 😒
Ek gıda reddı olmasın dıye de zorlamıyorum kaldırıyorum masadan ama sosyal medyada annler dolu dolu tabakları cesıt cesıt yemeklerı nasıl yedırıyorlar iyice moralım bozuluyor onları gördükçe 😒

Çağla Y.
22 Şubat 2026 17:32
Sosyal medyada gördüklerinize takılmayın 6-9 ay araasi zaten tadım ilk sıvı gıda yani anne sutu yafa mama sonrasında katı gıda olacak şekilde. 9. Aydan sonra da ilk katı sonra sıvı 9. Ayda öğün olarak yemesi gerekiyor artık suan icin acele etmeyin dis sancısı da çok gıda reddi oluyor bu arada belki dis sancısı vardır. Birde çok karıştırılan şeyleri sevmiyor genelde bebekler daha sade nötr tatlardan hoşlanıyorlar
E
Eb
22 Şubat 2026 17:34
Sosyal medyada gördüklerinize takılmayın 6-9 ay araasi zaten tadım ilk sıvı gıda yani anne sutu yafa mama sonrasında katı gıda olacak şekilde. 9. Aydan sonra da ilk katı sonra sıvı 9. Ayda öğün olarak yemesi gerekiyor artık suan icin acele etmeyin dis sancısı da çok gıda reddi oluyor bu arada belki dis sancısı vardır. Birde çok karıştırılan şeyleri sevmiyor genelde bebekler daha sade nötr tatlardan hoşlanıyorlar

Çağla Y.
22 Şubat 2026 17:37
İçinizi ferah tutun vallahi bu bebekler öyle akıllı ki zorlayınca her konuda daha çok inat yapıyorlar😀
M
Mine G.
22 Şubat 2026 18:05
Diş çıkarma süreci dalgalı oluyo. Bebekler 3-5 gün hissediyor sonra yine hafifliyor. Ağrılarının arttığı dönemde ağzına pek bişi sokmak istemiyor oluyorlar. Zorlamayın fazla. Siz teklif edin istemiyorsa bırakın sonradan keyfi gelir yenirne
Ş
Şeydanur A. ..
22 Şubat 2026 19:48
Benim bebeğim de 7 aylık hâlâ dediğiniz gibi pek iştahlı değil ek gıdaya zaten doyumluk değil tadımlık zamanında günde 3 5 kaşık ne yese alışmış oluyor katı gıdaya her şeyi deneyip ağız tadı oluşsun yeterli diyor doktorlar ana besini hâlâ anne sütü veya formül mama ☺️
E
Eb
22 Şubat 2026 19:56
Benim bebeğim de 7 aylık hâlâ dediğiniz gibi pek iştahlı değil ek gıdaya zaten doyumluk değil tadımlık zamanında günde 3 5 kaşık ne yese alışmış oluyor katı gıdaya her şeyi deneyip ağız tadı oluşsun yeterli diyor doktorlar ana besini hâlâ anne sütü veya formül mama ☺️
Ş
Şeydanur A. ..
23 Şubat 2026 21:56
3-5 tatlı kaşığı mı günde yemelı tadımları yapıyoruz ıste ama hıc ıstegı yemesı ilgisi yok yanı ağzını açsa bır ıkı küçük bebek kaşığıyla alıyor o kadar gerısı yok bende başka bebeklwrı görünce dıyorum kı yetersız çünkü bazıları günde 2 öğün 2-3 cesıt veriyor yanı daha bu bebekler çok küçük
E
Eb
23 Şubat 2026 22:30
Sosyal medyada gördüğümüz gibi değilmiş bunu yaşayınca anladım norml bşr durum innın zamanla değişiyor daha alışıyor ilk zamanlarda verdiği tepkiyi vermiyor şuan onu farkettim yine pek sevmiyor ama midesi bulanıyor kusacak modunda değil şuan zorlamadan 3 5 kaşık be kadar isterse vermeye devam ediyorum takip ettiğim doktorlar normal diyor canınızı sıkmayın sizde her bebek farklı karşılaştırmamak gerekiyor sanırım istah durumlarını anne sütü alan bebekler ek gıdaya daha geç adapte oluyorlarmış bizimki anne sütü onunda payı olabilir