Ek Gıda Reddi

83 görüntüleme
M

Mukaddes

20 Temmuz 2025 19:17
Bebeğim 9 aylık. Daha hiç ek gıda başlayamadık desem yeridir. Asla ama asla ağzını açmıyor kaşığı yaklaştırdığım anda kafasını sallamaktan çenesi tahriş oluyor o derece. Bir ara tadına bir şekilde baktırıyordum beğenirse(meyveli yoğurt vs) ımm ımm yaparak yiyordu. Şimdi tadını sevdiği şeyleri yapsam da yemiyor. Blw deniyorum. Oynayıp atıyor çoğu zaman ağzına götürmüyor bile. Birkaç gündür eline bir şeyler verince(armut, kavun, kayısı vs) biraz biraz emiyor yemeye çalışıyor ama kaşık reddi devam ediyor. Yani daha hiç sebze yediremedim. Et balık asla yediremedim. Bazen yumurtalı karışım yapıyorum günde birkaç kaşık zorla oyunla yediriyorum. Ne yapmam lazım hiç bilmiyorum. Yemediği için kan değerlerine baktırdık 8. Ayda sıkıntı yoktu her şey yolunda. Sadece emiyor bebeğim anne sütü yani
E

Emine Y.

20 Temmuz 2025 19:30
Benim kızım da tam 9 aylık ve yukarda yazılanın bire bir aynısını yaşıyoruz, ne yapacağımı şaşırdım artık. Hiç bir şey yemiyor sadece anne sütü, ek gıda vermeye çalışınca ağzını sımsıkı kapatıp yüzünü çeviriyor 😔
T

Tuğba Ö.

20 Temmuz 2025 20:10
Benim kızımda sekiz aylık olacak ve birebir aynı asla kaşığa ağzını açmıyor eliyle yesin diye verdiklerimide oynayıp bırakıyor gerçekten ne zamana kadar böyle devam edecek merak ediyorum umarım geçici bir süreçtir 🤦🏻‍♀️
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

20 Temmuz 2025 21:30
Bebeğiniz kaşıkla gelen gıdaya direnç gösterdiğinde, bu aslında onun hayır deme şeklidir. Kaşığı itiyor ya da kafasını sallıyorsa, bunu fark edip ısrar edilmediğini öğrenmesi önemlidir. Aksi takdirde sofrada ev sahibi gibi yesin diye ısrar eden bir ortam oluşur, o da naz yapan misafir gibi davranmaya başlar. Bu süreçte sofrada sizi izleyerek model almasıda çok kıymetlidir. Siz bebeğinize ısrar etmeyin, hayır dedikten sonra ailece yemeğinizi yemeye devam edin. Bebeğiniz yediklerinizi merak edip taklit etmesini sağlayabilir🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir