Ek Gıda Muhafaza
278 görüntüleme
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:07
Merhaba tecrübeli anneler
Ben biraz detaycı bir anne olarak sizlere sormak istiyorum hazırladığınız yiyecekleri anlık mı yediriyorsunuz daha sonrasında saklayıp veriyor musunuz nasıl yapıyorsunuz. Az yapmaya elim bir türlü alışmadı az yapıyorum ama çocuğumun yiyeceğinden yine fazla yapmış oluyorum. Haliyle muz avokado meyve tarzı bişey koyunca da kararma ve sulanma oluyor nasıl yapmak lazım sizler neler yapıyorsunuz beni de bilgilendirirseniz çok memnun olurum 💖
Ben biraz detaycı bir anne olarak sizlere sormak istiyorum hazırladığınız yiyecekleri anlık mı yediriyorsunuz daha sonrasında saklayıp veriyor musunuz nasıl yapıyorsunuz. Az yapmaya elim bir türlü alışmadı az yapıyorum ama çocuğumun yiyeceğinden yine fazla yapmış oluyorum. Haliyle muz avokado meyve tarzı bişey koyunca da kararma ve sulanma oluyor nasıl yapmak lazım sizler neler yapıyorsunuz beni de bilgilendirirseniz çok memnun olurum 💖
M
Melek T.
13 Şubat 2026 23:12
Meyveler dediğiniz gibi çok çabuk bozulmaya eğilimli ayni gün tuketebilecek kadar yapın derim .elma muz armut kayısı en fazla 2 çeşidi karıştıracak şekilde biraz pisirilmis pirinç unu yulaf unu ya da irmikle bağlayıp alerji vs yoksa koyun ceviz ya da badem ya da fındık tozunu hem lezzetli hem besleyici
M
Melek T.
13 Şubat 2026 23:13
Olabilir benim kızım süt ürünlerini yemiyor
Mamasıda değişti diğer şeyleri yedirmeye devam edebilirsiniz dedi
Listedeki süt ürünlerini çıkardık herşeyi veriyoruz
Mamasıda değişti diğer şeyleri yedirmeye devam edebilirsiniz dedi
Listedeki süt ürünlerini çıkardık herşeyi veriyoruz
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 23:14
Ah çok sağolun detaylı anlatımınız için. Bebeğim 6 buçuk aylık ve alerjik bir bebek yumurta ve süt ürünlerine karşı alerjis var 🙏
M
Melek T.
13 Şubat 2026 23:18
Canınızı sıkmayın Osman hoca zamanla azalacağını geçeceğini söylüyor o [alerjilerin.daha](alerjilerin.daha) çok küçük bebisiniz bağırsaklarını zorlamadan yavaş yavaş alistirin deneyin besinleri
S
Sevgi S.
13 Şubat 2026 23:39
ben bebeğime hazırladığım şeyleri 24 saat içinde ısıtarak tekrar veriyorum. uygun saklama koşullarında iyice ısıtırsanız bir sorun olmuyor hem araştırdım hem denedim memnunum daha az israf oluyor
M
Mehves
13 Şubat 2026 23:46
Merhaba. İrmikli meyve püresi yaptığımda genelde en fazla 2 gün yediriyorum. Özellikle muz gibi çabuk kararan bi meyveyse aynı gün bitirmeye çalışıyoruz. Çorbalar 2 ya da en fazla 3 gün. Et kıyma uygun saklanırsa 2 gün olabilir. Çünkü bebeklerin bağırsak florası daha hassastır. Bizde sehirlenme yaratmayacak durumlar onlarda zehirlenme yaratabilir . Ben bu şekilde muhafaza ediyorum. Belki fikir olur. Şuan 8 aylık ona özel öğünler hazırlıyorum ama 11 12 aylık olduğunda şimdiki gibi sadece ona özel yemekler yapmayı düşünmüyorum. umarım biz ne yersek yadırgamadan onu yer.
M
Melek T.
14 Şubat 2026 12:52
Merhaba. İrmikli meyve püresi yaptığımda genelde en fazla 2 gün yediriyorum. Özellikle muz gibi çabuk kararan bi meyveyse aynı gün bitirmeye çalışıyoruz. Çorbalar 2 ya da en fazla 3 gün. Et kıyma uygun saklanırsa 2 gün olabilir. Çünkü bebeklerin bağırsak florası daha hassastır. Bizde sehirlenme yaratmayacak durumlar onlarda zehirlenme yaratabilir . Ben bu şekilde muhafaza ediyorum. Belki fikir olur. Şuan 8 aylık ona özel öğünler hazırlıyorum ama 11 12 aylık olduğunda şimdiki gibi sadece ona özel yemekler yapmayı düşünmüyorum. umarım biz ne yersek yadırgamadan onu yer.