Ek Gıda Muhafaza
279 görüntüleme
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:07
Merhaba tecrübeli anneler
Ben biraz detaycı bir anne olarak sizlere sormak istiyorum hazırladığınız yiyecekleri anlık mı yediriyorsunuz daha sonrasında saklayıp veriyor musunuz nasıl yapıyorsunuz. Az yapmaya elim bir türlü alışmadı az yapıyorum ama çocuğumun yiyeceğinden yine fazla yapmış oluyorum. Haliyle muz avokado meyve tarzı bişey koyunca da kararma ve sulanma oluyor nasıl yapmak lazım sizler neler yapıyorsunuz beni de bilgilendirirseniz çok memnun olurum 💖
Ben biraz detaycı bir anne olarak sizlere sormak istiyorum hazırladığınız yiyecekleri anlık mı yediriyorsunuz daha sonrasında saklayıp veriyor musunuz nasıl yapıyorsunuz. Az yapmaya elim bir türlü alışmadı az yapıyorum ama çocuğumun yiyeceğinden yine fazla yapmış oluyorum. Haliyle muz avokado meyve tarzı bişey koyunca da kararma ve sulanma oluyor nasıl yapmak lazım sizler neler yapıyorsunuz beni de bilgilendirirseniz çok memnun olurum 💖
M
MK ..
13 Şubat 2026 22:17
Bunun cevabını bende çok merak ediyorum tecrübeli anneler zaten bebeğim azıcık yiyor benimde elim alışmadı azıcık yapıyorum orduya yetecek kadar çoğalıyor tatsız tuzsuz olunca bende yiyemiyorum hep israf oluyor

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 22:29
Yaptığım herşeyi bir defa veriyorum ikinci sefere aynı şeyden vermiyorum
Bozulma ihtimali var zaten kızımın süt alerjisi var kimsenin yaptığı birşeyi yedirmiyorum
Tavsiyem bir defa yedirin
Bozulma ihtimali var zaten kızımın süt alerjisi var kimsenin yaptığı birşeyi yedirmiyorum
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:29
Bunun cevabını bende çok merak ediyorum tecrübeli anneler zaten bebeğim azıcık yiyor benimde elim alışmadı azıcık yapıyorum orduya yetecek kadar çoğalıyor tatsız tuzsuz olunca bende yiyemiyorum hep israf oluyor
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:32
Yaptığım herşeyi bir defa veriyorum ikinci sefere aynı şeyden vermiyorum
aslında sormak istediğim şöyle bişey daha var dökülmeyecek tarzda neler yapılabilir bilgi sahibi olanlar cevaplarsa güzel olur herkes için

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 22:36
Fatma hanım bizimde alerjimiz var yumurta ve süt ürünlerine haliyle bende kahvaltı olarak hep meyveli bişeyler veriyorum. Normalde çocuğum severek yiyordu bu sıralar çokta istekli yemiyor yaptığım da kalmış oluyor. Şuana kadar Allah affetsin ama Kalanı hep dökmek zorunda kaldım.
aslında sormak istediğim şöyle bişey daha var dökülmeyecek tarzda neler yapılabilir bilgi sahibi olanlar cevaplarsa güzel olur herkes için
Ara öğün olarak irmikli Elmalı muhallebi yaptım
Akşamda birazcık patates pilav karıştırdım yedirdim
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:39
Ben kahvaltıda genelde biz ne yersek onu veriyorum mesela bugun menemen yaptım ondan yedirdim
Bizim daha 6 buçuk aylık

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 22:40
7 ay 22 günlük
T
Tuğba B. ..
13 Şubat 2026 22:40
Bir seferlik yapıyorum çok nadir çorbalar ikinci güne kalmıştır ben k avonoz kavanoz buz dolabına doldurmayıda uygun bulmuyorum .Taze taze yesin
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:45
7 ay 22 günlük
Doktorumuz bir çok şey için erken dedi. (Pekmez,tahin, yaban mersini vs vs)
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:45
Bir seferlik yapıyorum çok nadir çorbalar ikinci güne kalmıştır ben k avonoz kavanoz buz dolabına doldurmayıda uygun bulmuyorum .Taze taze yesin

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 22:51
Bizim için erken sanıyorum.
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:55
Tahin hiç vermedim ama pekmezi veriyorum muhallebilere bir iki damla damlatıyorum
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 22:55
İlk aylarinda hep taze taze hazırladım ben her öğünü hatta iki saat sonrasında bile yedirmeye gönlüm el vermedi halbuki gıda mühendisleri sorun olmayacağını söylüyor ama annelik işte. Yanında olamayacagim zamanlar oldu 2gunluk kavanoz mamalar hazırladım ya da yola çıkacağımız zamanlarda kullanmak için .son 6-7aydır hiç takilmiyorum mesela akşamdan kalan yemeği yiyor öğle ogununde .ister istemez çok yapmış oluyorum atıyorum dolaba .çok şükür hiçbir zararını görmedim
M
Melek T.
13 Şubat 2026 22:58
İlk aylarinda hep taze taze hazırladım ben her öğünü hatta iki saat sonrasında bile yedirmeye gönlüm el vermedi halbuki gıda mühendisleri sorun olmayacağını söylüyor ama annelik işte. Yanında olamayacagim zamanlar oldu 2gunluk kavanoz mamalar hazırladım ya da yola çıkacağımız zamanlarda kullanmak için .son 6-7aydır hiç takilmiyorum mesela akşamdan kalan yemeği yiyor öğle ogununde .ister istemez çok yapmış oluyorum atıyorum dolaba .çok şükür hiçbir zararını görmedim
Hazırladığınız mamaların içeriklerinden bahseder misiniz rica etsem bana da fikir olması açısından

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 23:05
6 aylıkken mi başladınız vermeye
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 23:07
Söylediklerinize katılıyorum arzu hanım.
Hazırladığınız mamaların içeriklerinden bahseder misiniz rica etsem bana da fikir olması açısından
M
Melek T.
13 Şubat 2026 23:11
Evet 6 aylıkken başladım
A
Arzu.G
Meyveler dediğiniz gibi çok çabuk bozulmaya eğilimli ayni gün tuketebilecek kadar yapın derim .elma muz armut kayısı en fazla 2 çeşidi karıştıracak şekilde biraz pisirilmis pirinç unu yulaf unu ya da irmikle bağlayıp alerji vs yoksa koyun ceviz ya da badem ya da fındık tozunu hem lezzetli hem besleyici
M
Melek T.
6-7-8 ay civarında sadece sebzeleri çok karıştırmayacak sekilde yapıyordum mesela kabak havuç et suyuyla pişirip biraz da pirinç unu ekliyordum gibi. [8.ayindan](8.ayindan) sonra kıyma eklemeye başladım sebzelerine aynı şekilde , baklagiller kullandım kerevize nohut koydum mesela yeşil mercimek havuç patates yine et suyuyla hem lezzetli hem faydalı oluyor. Sebzeleri mevsimine göre çeşitlendirebilirsiniz tadım zamanınız bittiyse ıspanak pırasa karnabahar brokoli ben hep sebze ağırlıklı gittim meyveler ikinci plandaydı tatlıya alışıp sebzeyi reddetmesin diye .10-11 aylarda biz ne yiyorsak aynı yemeğin az tuzlusunu hazirladim bebeğime de. hem ne pişirsem diye kafayı yemekten kurtulmuş oldum hem bizim yediklerimize olan ilgisiyle daha da iyi yemeye başladı .yani yedigi herşeye soğan sarimsak domates salça oluyordu yaşına [girdiğinde.bebeginiz](girdiğinde.bebeginiz) kaç aylık ona göre aklıma gelenleri yazarım yine

Fatma A. U.
13 Şubat 2026 23:12
Benim bebeğim alerjik bebek olduğu için muhtemelen bize daha geç başlattırıyor o halde
Mamasıda değişti diğer şeyleri yedirmeye devam edebilirsiniz dedi
Listedeki süt ürünlerini çıkardık herşeyi veriyoruz