Ek Gıda 6.aya Göre Beslenme
175 görüntüleme
B
Bengisu ..
26 Mayıs 2026 14:31
6.ayın içerisindeyiz . Tadımları bitirdik . Cam rende veya çatalla ezerek yiyecekleri veriyorum fakat bazı yerlerde görüyorum puf yumurta veya pankek gibi yiyecekler veriyorlar ben ise daha [6.ayda](6.ayda) erken olduğunu düşünüyorum boğazına kaçar diye endişeleniyorum . Ne zaman verilmeli bu tarz yiyecekler ve kuzu kıyma pirzola vs hangi ayda başlanabilir ?

Göktenur B.
26 Mayıs 2026 15:15
Ben 8 aya kadar vermedim o tarz yicekeleri oğlumu gözlemledim bol bol çiğneme hareketini gösterdim şuan 10. Aya girmek üzere iki dişi var alta 1 aydır aktif olarak pankek kek ekmek içi makarna tavuk şehriye gibi katı gıdalari veriyorum gözlem üzerine gidin bende erken olduğunu düşünüyorum 6. Ayda kademe kademe gitmek lazım

Afranur K.
26 Mayıs 2026 15:26
Bence de bebeğe göre değişir, biz de 6. Ayın ortalarında puf yumurta, pankek tarzı gıdalar vermiştim.
Kuzu kıymayı 6.5 aylıkken önce çorbalarına ekledim, daha sonra da sabah yumurtalarına eklemeye başladım.
Güvenilir tavuk bulursanız , tavuk eti de deneyebilirsiniz ben denedim, hatta suyunu buz kalıpları ile dondurup çorbalarına ekledim.
7. Ayın başında pirzola denedi, 8. Aydan sonra da ciğer denemeyi düşünüyorum. Şu an 7 ay 27 günlük, 1 hafta sonra büyük ihtimalle ciğere de geçerim.
Kırmızı et yüksek demir deposuna sahip, bitkisel kaynaklar bu kadar efektif işe yaramıyor bundan dolayı sık sık tüketimine eklemeye özen gösterdim.
Diş de önemli bir kriter değil, damakları zaten inanılmaz keskin. Bizim hala dişimiz yok ama mantar dahil bir çok besini öğütme potansiyeli oluştu
Kuzu kıymayı 6.5 aylıkken önce çorbalarına ekledim, daha sonra da sabah yumurtalarına eklemeye başladım.
Güvenilir tavuk bulursanız , tavuk eti de deneyebilirsiniz ben denedim, hatta suyunu buz kalıpları ile dondurup çorbalarına ekledim.
7. Ayın başında pirzola denedi, 8. Aydan sonra da ciğer denemeyi düşünüyorum. Şu an 7 ay 27 günlük, 1 hafta sonra büyük ihtimalle ciğere de geçerim.
Kırmızı et yüksek demir deposuna sahip, bitkisel kaynaklar bu kadar efektif işe yaramıyor bundan dolayı sık sık tüketimine eklemeye özen gösterdim.
Diş de önemli bir kriter değil, damakları zaten inanılmaz keskin. Bizim hala dişimiz yok ama mantar dahil bir çok besini öğütme potansiyeli oluştu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 16:03
Ek gıdaya başlamanın heyecanı yaşıyorsunuz! 6. ayda ek gıdaya başlamak için ideal bir dönem. Çatalla ezerek veya cam rende kullanarak yiyecekleri vermeye devam edebilirsiniz.
Püf yumurta, pankek gibi yiyecekleri vermeye başlamadan önce çiğneme ve yutma becerilerini geliştirmesi önemlidir. Genellikle 8-10 aylıkken bu tür yiyecekleri güvenle yiyebilirler. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle doktorunuzun önerilerini takip etmek en iyisidir.
Kuzu kıyma, pirzola gibi et ürünleri ise 7-8 aylıkken başlanabilir. Demir eksikliği riskini azaltmak için et ürünleri ek gıdaya eklenebilir. Ancak yine de doktorunuzun onayını almanız gerekir.
Ek gıdaya başlarken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir:
1. Tek tek besinleri denemek: Yeni bir besin verirken 3 gün bekleyerek alerji veya sindirim problemi olup olmadığını kontrol edin.
2. Kıvamı uygun olması: Yiyeceklerin yumuşak ve kolay çiğnenebilir olması önemlidir.
3. Besin çeşitliliği: Farklı besin gruplarıyla beslenmeyi teşvik edin.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak, bebeğinizin gelişimine uygun bir şekilde ek gıdaya devam edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pütürlü Yemek
2. Ek Gıda
3. 4 Aylık Bebek Ne Zaman Başlanmalı
Püf yumurta, pankek gibi yiyecekleri vermeye başlamadan önce çiğneme ve yutma becerilerini geliştirmesi önemlidir. Genellikle 8-10 aylıkken bu tür yiyecekleri güvenle yiyebilirler. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle doktorunuzun önerilerini takip etmek en iyisidir.
Kuzu kıyma, pirzola gibi et ürünleri ise 7-8 aylıkken başlanabilir. Demir eksikliği riskini azaltmak için et ürünleri ek gıdaya eklenebilir. Ancak yine de doktorunuzun onayını almanız gerekir.
Ek gıdaya başlarken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir:
1. Tek tek besinleri denemek: Yeni bir besin verirken 3 gün bekleyerek alerji veya sindirim problemi olup olmadığını kontrol edin.
2. Kıvamı uygun olması: Yiyeceklerin yumuşak ve kolay çiğnenebilir olması önemlidir.
3. Besin çeşitliliği: Farklı besin gruplarıyla beslenmeyi teşvik edin.
Doktorunuzun önerilerini dikkate alarak, bebeğinizin gelişimine uygun bir şekilde ek gıdaya devam edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pütürlü Yemek
2. Ek Gıda
3. 4 Aylık Bebek Ne Zaman Başlanmalı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...