Ek Gıda

66 görüntüleme
Ceren .

Ceren ..

7 Nisan 2026 22:20
Bebeğim yakında 11 aylık olacak. Bu sabah avokado, muz, lor peynirli karışım yedirdm vücudunda kırmızı lekeler var sadece vücudunun ön kısmında başka yerinde yok. Biraz öncede elmayla, muz yedirdm yine karın bölgesi falan komple benek kırmızı leke şeklinde. Uzun zamandır avokado yemedi o yapabilir mi ara vermiştik.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 22:22
Bebeğinizde gördüğünüz kırmızı lekeler, bir alerji belirtisi olabilir. Avokado, muz, lor peynirli karışımı yeni yedirdiğiniz için bu gıdalardan birine alerjisi olabilir.

### Olası Alerjileri Kontrol Etme Adımları

1. Doktor ile görüşün: Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, bu belirtilerin bir alerji olup olmadığını ve hangi gıdanın sorumlu olduğunu belirleyebilirsiniz.
2. Gıdaları teker teker verin: Bebeğinize bu gıdaları teker teker vererek hangi gıdanın alerjiyi tetiklediğini belirleyebilirsiniz.
3. Alerji testi: Doktorunuzun önerisi ile alerji testi yapılabilir.
4. Diyetisyen ile görüşün: Bir alerji diyetisyeni ile görüşerek, bebeğiniz için uygun bir diyet planı oluşturabilirsiniz.

### Geçici Önlemler

- Bebeğinizin rahatı için ılık bir banyo yapabilirsiniz.
- Hafif bir nemlendirici krem kullanarak cildini nemlendirebilirsiniz.

Bu belirtiler devam ederse veya kötüleşirse, vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. Ağzını açmıyor yemek yemiyor
3. Beslenme Tiksintisi / Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze Ö.

7 Nisan 2026 22:26
Benim kızım 7,5 aylık şuan 5. ayında muz denemiştik direk solunumu tıkadı vücudunda kızarıklık ve popoda pişik vardı . Deri testi yapıldı muza alerjisi çıktı . Ben ve kızım muz tüketmiyor . Sizinde muza alerjisi olabilir . Ki avokado ile muz etkileşimli olabilir diye doktor avokado da bir müddet verme dedi .
Ceren .

Ceren ..

7 Nisan 2026 22:29
Anladım sabah ve akşam vermiştim üst üste olunca demekki alerji yaptı. En kısa zamanda alerji testi yaptırmamız gerekiyor. Ek gıda zorlu bir süreç malesef hepimize kolaylıklar dilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir