Ek Gıda.

78 görüntüleme
C

Ceren D.

Premium Üye
29 Mart 2026 21:59
Merhaba, oğlum 6 ay 6 günlük. Ek gıda tadımlarını 5 ay 20 günlük gibi yapmaya başlamıştık sebzelerden tek tek ve yoğurt gibi ancak şimdi nasıl ilerleyeceğim hakkında sıkıştım😅 internette bu aydaki bebeklerine kahvaltı+ara öğün+ akşam yemeği şeklinde ilerleyen var hala tadım gibi giden var. Tabii Osman hocaylada görüştük 9. Aya kadar doyum beklemiyoruz yalnızca tadım dedi kendisi de ancak hala nasıl uygulamam gerektiği net değil. Yardımlarınızı bekliyorum sizler neler yapıyosunuz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mart 2026 21:59
Merhaba,

Ek gıdaya başlamak ve ilerlemek her bebek için farklı bir süreçtir. Her şeyden önce bebeğinizin hazır olduğu ve doktorunuzun onay verdiği bir süreçtir.

Bebeğiniz 6 ay 6 günlük ve 5 ay 20 günlükten itibaren ek gıda tadımlarına başlamışsınız. İlk olarak sebzeleri tek tek ve yoğurt gibi besinlerle başlamışsınız.

Ek Gıda İlerlemesi İçin Öneriler:

1. Tadım Süresini Uzatma: 9. aya kadar sadece tadım yapmayı planlıyorsanız, bu süre içerisinde bebeğinizin sindirim sistemi ve damak tadı gelişimini destekleyecek çeşitli besinlerle tanışmasını sağlayabilirsiniz.
2. Çeşitlilik: Farklı sebzeler, meyveler ve protein kaynakları (örneğin, yumurta, et) ile beslenmesini sağlayarak çeşitli bir diyet sunabilirsiniz.
3. Porsiyon ve Öğün Sayısı: Başlangıçta küçük porsiyonlarla başlayıp, öğün sayısını artırabilirsiniz. Örneğin, sabah, öğlen ve akşam olmak üzere 3 öğün veya daha fazla, bebeğinizin ihtiyacına göre.
4. BLW (Baby Led Weaning) Yöntemi: Bebeğinizin kendi kendine yemeyi öğrenmesine izin veren BLW yöntemini deneyebilirsiniz. Bu, bebeğinizi bağımsız olarak beslenmeye teşvik edebilir.

Osman Hocanın Tavsiyeleri:

Osman hocanın tavsiyelerine uygun olarak, 9. aya kadar doyum beklenmeden sadece tadım yapabilirsiniz. Bu süreçte bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek ve ona göre hareket edebilirsiniz.

Sonuç:

Ek gıdaya geçiş ve ilerleme süreci her bebek için farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve tepkilerine göre hareket ederek, onun için en uygun beslenme planını oluşturabilirsiniz. Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla veya bir uzmandan danışmanlık almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Nasıl Olmalı?
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Ek Gıdaya Başlama Tadım Süreci
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

29 Mart 2026 23:39
Bende böyle yapmıştım. Denedikten sonra anam babam usulü yapmıştım. Mesela yumurta mı yiyorum bir iki çay kaşığı verdim. Akşam çorba mı yaptım bir iki kaşık şeklinde verdim. 9 aya kadar tadım yapılsa yeterli zaten. Amaç doyum değil yiyeceklere alışmak. Dert etmiyordum aa yemedi aç kalıcak gibi. 9 aydan sonra işte beraber kahvaltı öğle akşam yemeği yaptık o zamanlar yedirdim
Ş

Şaziye

30 Mart 2026 00:08
Latife Karadaş
Bende böyle yapmıştım. Denedikten sonra anam babam usulü yapmıştım. Mesela yumurta mı yiyorum bir iki çay kaşığı verdim. Akşam çorba mı yaptım bir iki kaşık şeklinde verdim. 9 aya kadar tadım yapılsa yeterli zaten. Amaç doyum değil yiyeceklere alışmak. Dert etmiyordum aa yemedi aç kalıcak gibi. 9 aydan sonra işte beraber kahvaltı öğle akşam yemeği yaptık o zamanlar yedirdim
Böyle yapılması daha iyi. Doyum olursa kabızlık oluyor bu seferde
Latife K.

Latife K.

30 Mart 2026 05:22
Şaziye
Böyle yapılması daha iyi. Doyum olursa kabızlık oluyor bu seferde
Kabızlık olması çok daha zor oluyor 🥺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir