Ek Gıda Nasıl Olmalı?
158 görüntüleme
E
Ebrar
15 Aralık 2025 21:47
Merhaba
Bebeğim 5 ay 11 günlük oldu elhamdülillah.
D.r 5. 5 aylıkken tadımlara başlaya bilirsin dedi.
İlk ne vermeliyim. Yoğurttan başlasam olur mu?
Birde hangi aydan sonra öğün ,doyurucu tabak şeklinde ilerlicez
Bebeğim 5 ay 11 günlük oldu elhamdülillah.
D.r 5. 5 aylıkken tadımlara başlaya bilirsin dedi.
İlk ne vermeliyim. Yoğurttan başlasam olur mu?
Birde hangi aydan sonra öğün ,doyurucu tabak şeklinde ilerlicez

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
15 Aralık 2025 21:55
Merhaba; bebekten bebeğe değişmekle beraber bebeklerde 9 hatta 12. aya kadar tadım sürecinde ilerliyoruz. Özel bir durumunuz yoksa 6. aya kadar beklemenizi öneririm. Ek gıda başlama dönemine ve hangi besinlerle ilerlenmesi gerektiğine dair yazım hem burda them de instagramda reels olarak bulabilirsiniz. Ayrıca @Nazlı Güleç Baca ile de detay videolar kısa cevaplarla mevcut 🌺
C
Cennet C.
15 Aralık 2025 21:56
Ben ilk olarak yoğurtla başlamıştım ve yoğurt bizim temel besin kaynağımız oldu. Gün gün tadım testleri deniliyor ama çok şükür kızım alerjik bir bebek değildi ve her öğün için ona özel hazırlık yapacak vaktim olmuyordu zaman içinde kendime göre tattırdım. Yemeklerin tuzunu atmadan önce ona ayırıyordum. Bizde 5.5 aylıkken tadıma başladık ve kızım yemek seçmiyor genel olarak. Sadece karışık besinleri (yoğurt+pekmez , yoğurt+muz) gibi tüketmeyi sevmiyordu.
E
Emine B. ..
16 Aralık 2025 19:42
Merhaba, öncelikle her bebeğin ek gıda serüveni ve her doktorun ek gıdaya geçiş süreci aynı olmuyor malesef yani aslında tek bir doğru yok. Biz 5,5 aylıkken yoğurtla geçtik daha sonra elma ve armut. 6,5 aydan itibaren hangi ayda ne verilir pek dikkat etmeden yemek kültürümüze göre damak tadı oluşsun diye tuz şeker bal ve inek sütü hariç her şey vermeye başladım. Öğünler de gün geçtikçe artıyor zaten. Bir çay kaşığından bir tabak yemeğe 1 yaşına kadar bile geçmeyebilir. O zaten doymadığını belli eder siz de daha fazla vermeniz gerektiğini anlarsınız dert etmeyin. En az 9 ay kadar zorlamadan sadece tattırmaya odaklanmak daha önemli.
H
Hülya A.
16 Aralık 2025 22:30
Merhabalar oğlum şuan 4 aylık 6,400 gr son kontrole göre kilo kaybı oluşmuş hem grip oldu hem kulak ağrısı olunca beslenemedi 🫤 ek olarak kesinlikle hiçbir mamayı istemiyor emzik tutmuyor ne yapacağımı şaşırdım ne verebilirim acaba😟