Egzama

102 görüntüleme
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:22
Benim bebegim 6 aylik vücudunun çoğu yerinde kızarıklık kabuklu yaralar var gittiğimiz her doktor egzama dedi besin alerjisi alerji maması kullanıyoruz ama geçmiyor kremi sürüyoruz sönüyor ayni yerde yeniden çıkıyor bu durumu yaşayan bar mi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 23:22
gzama sorununuzla ilgili benzer deneyimler paylaşan birçok anne-baba var. Atopik egzama veya besin alerjisi gibi çeşitli olasılıklar bulunuyor.

Bazı anneler, bebeklerinde egzama görüldüğünde:
1. Alerji testi yaptırdıklarını,
2. Alerji maması kullandıklarını,
3. Nemlendirici krem ve kortizonlu krem kullandıklarını belirtiyor.

Sizin durumunda olduğu gibi, bazı bebeklerde egzama belirli bir bölgede başlayıp yayılıyor. Birçok doktor, bu durumda besin alerjisi veya çevresel faktörler etkisini düşünüyor.

Doktorunuzun tavsiyelerine ek olarak:
Bebeğinizin cildini nemlendirmek için sık sık krem kullanabilirsiniz.
Alerji testi tekrarı veya çocuk immünolojisi uzmanına danışabilirsiniz.
* Ek gıdaya başladığınızda, yeni gıdaları dikkatlice ve少量 olarak vererek olası reaksiyonları takip edebilirsiniz.

Bu süreç zor olsa da, doğru yaklaşım ve uzmandan destekle, bebeğinizin durumu iyileşebilir

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama
2. Atopik Egzama
3. Egzama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
C

Cnsubozz

11 Nisan 2026 23:28
Bizimde kulağında var Locoderm kullanıyoruz sönüyor ilk zaman tekrar çıkıyordu detarjanıjı değiştirdim biraz azaldı diyebilirim arada çok nadir tekrardan çıkıyor ama doktor zaten büyüyünceye kadar geçmez dedi bize
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:29

Cnsubozz

Bizimde kulağında var Locoderm kullanıyoruz sönüyor ilk zaman tekrar çıkıyordu detarjanıjı değiştirdim biraz azaldı diyebilirim arada çok nadir tekrardan çıkıyor ama doktor zaten büyüyünceye kadar geçmez dedi bize

Kulağında olsa yine iyi omzunda kolunda bacağında heo var anlayamadık ne şampuan değiştirdim bende dalindi
C

Cnsubozz

11 Nisan 2026 23:33
Mustela stelopia kullandık biz deterjanda dalin sıvı detarjanı doktor hep bir şeyler tetikler dedi bunu sen bulacaksın demişti bana bizimki detarjan ve şampuanmış yediklerini gözlemleyin olmadı
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:34

Cnsubozz

Mustela stelopia kullandık biz deterjanda dalin sıvı detarjanı doktor hep bir şeyler tetikler dedi bunu sen bulacaksın demişti bana bizimki detarjan ve şampuanmış yediklerini gözlemleyin olmadı

Ek gıdaya daha başlamadık bile biz doğru düzgün inşallah geçer
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:36

Cnsubozz

Deterjan olarak ne kullanıyorsunuz ben durunun hakiki sabun tozunu kullanıyorum
C

Cnsubozz

11 Nisan 2026 23:37

Zeynep Arga

Deterjan olarak ne kullanıyorsunuz ben durunun hakiki sabun tozunu kullanıyorum

Duruyu kullandım ve tetikledi bizim egzamayı sonra dalin sıvıya geçtim toz olan değil ama sıvı olan iyi geldi bize
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:40

Cnsubozz

Duruyu kullandım ve tetikledi bizim egzamayı sonra dalin sıvıya geçtim toz olan değil ama sıvı olan iyi geldi bize

Valla insan ne yapacağını şaşırıyor clk yecmis olsun sizede inslalah iyileşir bebisler🌸
C

Cnsubozz

11 Nisan 2026 23:41
İnşallah geçer sizinki de ama bize Cildiye doktoru ergenliğe kadar sürer dedi beyaz bebek olduğu için hassasmış
Z

Zeynep A.

11 Nisan 2026 23:43

Cnsubozz

İnşallah geçer sizinki de ama bize Cildiye doktoru ergenliğe kadar sürer dedi beyaz bebek olduğu için hassasmış

Benim bebegim de beyaz inslalah sürmez çünkü çok var
.

.....

12 Nisan 2026 00:22
Benm kızımda da egzama var doktor dexyane med ducray adında krem verdi tüm egzamaları yakıştı kabuklu görüntü kayboldu yeni çıkan cilde dönüyor
.

.....

12 Nisan 2026 00:23
Kıyafetlerini makinadan almadan 2 kere durulama yapın dktor öyle demişti bize
Z

Zeynep A.

12 Nisan 2026 00:26

.....

Benm kızımda da egzama var doktor dexyane med ducray adında krem verdi tüm egzamaları yakıştı kabuklu görüntü kayboldu yeni çıkan cilde dönüyor

Kortizonlu mu
Z

Zeynep A.

12 Nisan 2026 00:26

.....

Kıyafetlerini makinadan almadan 2 kere durulama yapın dktor öyle demişti bize

Teşekkür ederim
Z

Zeynep A.

12 Nisan 2026 00:32

Zeynep Arga

Kortizonlu mu

Banada hipokrat verdi petital falan ama bi ise yaramadı
E

Elif V.

12 Nisan 2026 14:33
Biz bir hafta locoderm kullandık kortizonlu olduğu için hemen geçti sonra elidel kullandık çok uzun süre. Tabi günde üç dört kez nemlendirici sürüyorum kıyafetlerini ekstra duruluyorum. Gözle görülür azalma oldu ama neyin sebep olduğunu bulamadım ara ara alevlenme oluyo elidel sürüyorum geçiriyo. Alerjiye randevumuz var ona gidicez bakalım inşallah tamamen kaybolur
Z

Zeynep A.

12 Nisan 2026 14:46

Elif Vural

Biz bir hafta locoderm kullandık kortizonlu olduğu için hemen geçti sonra elidel kullandık çok uzun süre. Tabi günde üç dört kez nemlendirici sürüyorum kıyafetlerini ekstra duruluyorum. Gözle görülür azalma oldu ama neyin sebep olduğunu bulamadım ara ara alevlenme oluyo elidel sürüyorum geçiriyo. Alerjiye randevumuz var ona gidicez bakalım inşallah tamamen kaybolur

Bizede kurdesan ariyor dediler ilk defa duydum bende
E

Elif V.

12 Nisan 2026 14:48

Zeynep Arga

Bizede kurdesan ariyor dediler ilk defa duydum bende

O ne demek anlamadım
Z

Zeynep A.

12 Nisan 2026 15:14

Elif Vural

O ne demek anlamadım

Kurdeşan atıyormuş bende ilk defa duydum hiç bilmiyorum mailden bi doktora sormuştuk

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir