Düşmeyen Ateş

387 görüntüleme
M

Melis

Premium Üye
25 Ağustos 2026 19:52
Pazartesi gecesi itibarıyla bebeğimin ateşi çıkmaya başladı. Dün 39’la hastaneye gittim boğazda hafif kızarıklık gördü, ateş düşürücü verdi 3 gün geçmezse antibiyotikle devam edeceğiz dedi. Bugün ikinci gün ve hala düşüş yok ateş düşürücüleri 4 saat arayla veriyorum Calpol ve Dolven, onlarda çok fazla düşürmüyor. Daha 38’in altını göremedim sürekli 38.5-39.5 arası gidiyor. Ilık duş veya ılık uygulama hiçbir şey fayda etmiyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Ağustos 2026 19:52
Bebeğinizin ateşi 2 gündür devam ediyor ve şu ana kadar etkili bir düşüş sağlanamamış. Hastanede boğazda hafif kızarıklık tespit edilmiş ve doktorunuz 3 gün içinde ateşi düşürmeyi deneyecek. Şu anda uyguladığınız yöntemler hakkında doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olabilir.

Ateş düşürücü olarak şu anda Calpol ve Dolven kullanıyorsunuz. Bu ilaçları 4 saat arayla veriyorsunuz ancak etkili olmadığını görüyorsunuz. Doktorunuzla tekrar görüşerek ilacı değiştirmeyi veya dozajı ayarlamayı düşünebilirsiniz.

Bunun dışında bebeğinizi rahat ettirmek için bazı yöntemler denemek isteyebilirsiniz:
1. Serin havalı oda: Bebeğinizi serin bir odada tutun.
2. Bol sıvı: Bebeğinizi sık sık emzirmek veya sulamak suretiyle vücudunun kaybettiği sıvıyı takviye edin.
3. Ilık bez uygulaması: Ilık bez uygulamasını denemek isteyebilirsiniz ancak şu ana kadar işe yaradığı görülmemiş.
4. Doktorunuzun önerileri: Her şeyden önce doktorunuzun önerilerini dikkate alın ve gerekli görülen kontrolleri aksatmayın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ebru G. .

Ebru G. ..

25 Ağustos 2026 20:46
Hocam biz tam beş gün acildeydik ve serum olmadan düşümüyordu ağır kesiciler ve antibiyotik fayda etmedi bizde
Merve M.

Merve M.

25 Ağustos 2026 20:56
Salgin mi var cogu kisi ayni seylerden muzdarip
M

Melis

Premium Üye
25 Ağustos 2026 20:57
Ebru Gündüz
Hocam biz tam beş gün acildeydik ve serum olmadan düşümüyordu ağır kesiciler ve antibiyotik fayda etmedi bizde
Yarında geçmezse bende gideceğim tekrar
M

Melis

Premium Üye
25 Ağustos 2026 20:57
Merve Mandal
Salgin mi var cogu kisi ayni seylerden muzdarip
Evet sanırı
M

Melis

Premium Üye
25 Ağustos 2026 21:35
Zb
Ayağının altına soğan koyup çorap giydirmeyi deneyebilirsiniz belki faydası olur
Teşekkürler umarım
H

Hatice K. Z.

Premium Üye
31 Ağustos 2026 02:34
Bizde de durum aynı ili gündür dirençli ateş kimseyi gördüğüm yok temas yok nasıl nerden oldu ekstra önlemler almışken kafayı yiyeceğim şurubun etkisi geçince gene aynı oluyor ne zaman doktora gitmeliyin
H

Hatice K. Z.

Premium Üye
31 Ağustos 2026 04:25
Ebru Gündüz
Geçti mi acaba şimdi nasılsınız ben de düşüremiyorum ateşini ilac etkisi bitince geri baslıyor
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 07:21
Hatice Kübra Zor
Geçti mi acaba şimdi nasılsınız ben de düşüremiyorum ateşini ilac etkisi bitince geri baslıyor
5. Günün sonunda artık hastalık bittiyor hocam
B

Büşra A. ..

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:27
Bizde de aynı durum var. Bebeğimin Ateşini düşürmeye çalıştık biraz düşüp tekrar 39 küsurlere çıkıyordu. Acile gittik boğazında kızarıklık var dedi antibiyotik verdi. Antibiyotik kullanmak istemiyordum ama baktım ateşi aynı antibiyotik kullandım. Bugün antibiyotik kullanmaya başlayalı [4.günümüz](4.günümüz) ateş düştü ama içim antibiyotikden dolayı rahat değil. Viral enfeksiyon mu bakteriyal enfeksiyon mu nasıl anlayacağız
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 10:36
Büşra Altun
Bizde de aynı durum var. Bebeğimin Ateşini düşürmeye çalıştık biraz düşüp tekrar 39 küsurlere çıkıyordu. Acile gittik boğazında kızarıklık var dedi antibiyotik verdi. Antibiyotik kullanmak istemiyordum ama baktım ateşi aynı antibiyotik kullandım. Bugün antibiyotik kullanmaya başlayalı [4.günümüz](4.günümüz) ateş düştü ama içim antibiyotikden dolayı rahat değil. Viral enfeksiyon mu bakteriyal enfeksiyon mu nasıl anlayacağız
Bir yaş altı neredeyse çoğu çocukta görülüyor hocam antibiyotik çözüm etmedi sürekli akşam acildeydik verdigime de pişman oldum keşke antibiyotik hiç vermeseydim
B

Büşra A. ..

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:40
Ebru Gündüz
Bir yaş altı neredeyse çoğu çocukta görülüyor hocam antibiyotik çözüm etmedi sürekli akşam acildeydik verdigime de pişman oldum keşke antibiyotik hiç vermeseydim
Bugün antibiyotik kullanmaya başlayalı 4.günümüz. yol yakınken antibiyotik kullanmayı bırakayım mı sizce. Ateşi tekrar yükselirse ne yapacağız. Bu durum neyden kaynaklı oluyor acaba
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 10:51
Büşra Altun
Bugün antibiyotik kullanmaya başlayalı 4.günümüz. yol yakınken antibiyotik kullanmayı bırakayım mı sizce. Ateşi tekrar yükselirse ne yapacağız. Bu durum neyden kaynaklı oluyor acaba
Hocam beli ki bebeklerde oluyor siz çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz antibiyotik ateş düşürücü ve pedifen kulanmama rağmen ne ateşi düştü nede iyileşti ama beşinci gün daha dinç ve ateşi yoktu. Antibiyotik bizde çözüm oluşturmadı hatta ateşi dahada yükseldi
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 10:53
Büşra Altun
Ateşi düşmediği için sürekli acildeydik ve serum son gün ateşini iki saat düşürüp tekrar yükseldi. Ama oğlum halsiz degildi tersine daha aktifti. Sadece biraz mız mizligi vardı
M

Melis

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:54
Hatice Kübra Zor
Bizde de durum aynı ili gündür dirençli ateş kimseyi gördüğüm yok temas yok nasıl nerden oldu ekstra önlemler almışken kafayı yiyeceğim şurubun etkisi geçince gene aynı oluyor ne zaman doktora gitmeliyin
Hatice Hanım 3.gün sabahına ateş düştü. Bu iki günde doktorumun önerisiyle Dolven ve Calpolu doktorun verdiği ölçülerle 4 saat aralıklarla kullandım, çocuğu serin tuttum ve bol bol ılık duş aldırdım. 4. Gün yine de kontrole gittik ve altıncı hastalık geçirmişiz yani bir tür enfeksiyon türü, bu genelde yeme içme değilde tükürük salgıula geçen bir enfeksiyon türü aynı bu şekilde dirençli ateş gösteriyor ve 3 gün sonunda gelmiş oluyor bebeğin vücudunda benek benek döküntüler oluyormuş aynısı oldu bizde aynı şekilde çok dikkat ediyoruz ama anne babalar olarak bizde öpüyoruz maalesef o şekilde geçmiş olabilir sizinde
M

Melis

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:55
Büşra Altun
Vücudunda döküntü oldu mu benek benek
M

Melis

Premium Üye
31 Ağustos 2026 10:55
Ebru Gündüz
Ateşi düşmediği için sürekli acildeydik ve serum son gün ateşini iki saat düşürüp tekrar yükseldi. Ama oğlum halsiz degildi tersine daha aktifti. Sadece biraz mız mizligi vardı
Evet bu altıncı hastalık belirtisi, bebeğin ateşi 39-40’larda direnç gösterir ama bebek her zamanki enerjisindedir
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 10:59
Melis
Hatice Hanım 3.gün sabahına ateş düştü. Bu iki günde doktorumun önerisiyle Dolven ve Calpolu doktorun verdiği ölçülerle 4 saat aralıklarla kullandım, çocuğu serin tuttum ve bol bol ılık duş aldırdım. 4. Gün yine de kontrole gittik ve altıncı hastalık geçirmişiz yani bir tür enfeksiyon türü, bu genelde yeme içme değilde tükürük salgıula geçen bir enfeksiyon türü aynı bu şekilde dirençli ateş gösteriyor ve 3 gün sonunda gelmiş oluyor bebeğin vücudunda benek benek döküntüler oluyormuş aynısı oldu bizde aynı şekilde çok dikkat ediyoruz ama anne babalar olarak bizde öpüyoruz maalesef o şekilde geçmiş olabilir sizinde
Hocam nasıl döküntü bizde ilk defa antibiyotik kullandığımız için vücudu hafif benekler oluştu döküntü değil
Ebru G. .

Ebru G. ..

31 Ağustos 2026 10:59
Melis
Tekrarlanma olasılığı var mı
M

Melis

Premium Üye
31 Ağustos 2026 11:00
Ebru Gündüz
Tekrarlanma olasılığı var mı
Onu bilemeyiz maalesef, doktorumuz 3.gün geçmezse antibiyotik başlarız demişti ama geçtiği için başlamadık, döküntüler içinde kendiliğinden geçer dedi ve geçti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir