Doktorum Demir İlacı Başlamadı

175 görüntüleme
S

Seray M.

Premium Üye
25 Nisan 2026 08:25
Bebeğimin takipli doktoru demir ilacı kullanıp kullanmayacağına 6 ayda karar vereceğiz diyip [6.ayda](6.ayda) kan tahlili yaptı ve eksiklik yok dedi gerek yok başlamaya dedi çok tedirginim herkes demir takviyesi kullanıyor yanlış mı yapıyorum
image
M

Merve I. K.

25 Nisan 2026 08:48
Merhaba, ben Almanyada yasiyorum ve burada kan tahlili bile yapmiyorlar bir sorun yoksa. Oglum suan 16 aylik ve henuz bir sorun yok cok sukur. Beslenmesine one gore dikkat etmeye calisiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Nisan 2026 09:42
Bebeğinizin doktoru 6. ayda kan tahlili yaptıktan sonra demir eksikliği olmadığını tespit etmiş ve demir ilacı kullanmaya gerek olmadığını söylemiş. Bu durumda doktorunuzun kararına güvenebilirsiniz.

Demir Takviyesi Hakkında Genel Bilgiler:

Bebekler genellikle 4-6 ay arasında demir takviyesi kullanmaya başlar.
Anne sütü alan bebeklerde 6. aya kadar demir ihtiyacı karşılanabilir. Ancak 6. ay sonrasında demir eksikliği riski artabilir.
* Doktorunuz kan tahlili sonucuna göre demir eksikliği olmadığını tespit etmişse, demir takviyesi kullanmaya gerek kalmayabilir.

Güvenlik ve Doğru Karar İçin:

1. Doktorunuzun kararına güvenin ve tavsiyelerine uyun.
2. Eğer içinizde tedirginlik varsa, doktorunuzla tekrar konuşun ve sorularınızı sorun.
3. Bebeğinizin gelişimini ve sağlık durumunu izleyin.

Herkesin bebeği farklıdır ve doktorunuzun kararı sizin bebeğinizin özel durumuna göre verilmiştir. Doğru ve güvenilir bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Takviyesi
2. Demir Damlası
3. Demir İlaci
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seray M.

Premium Üye
25 Nisan 2026 09:43
Merve Imamoglu Karaman
Merhaba, ben Almanyada yasiyorum ve burada kan tahlili bile yapmiyorlar bir sorun yoksa. Oglum suan 16 aylik ve henuz bir sorun yok cok sukur. Beslenmesine one gore dikkat etmeye calisiyorum
Şöyle fiziksel gelişimi ayına göre baya iyi gidiyor bununda etkisi var mı acaba demir takviyesine başlamamasında
M

Merve I. K.

25 Nisan 2026 09:47
Bir fikrim yok bu konuda ama suphelenmedikleri bebege burada kan tahlili yapmiyorlar. Su ana kadar bir sorun gormedim ben de acikcasi. Beslenmesine siz de arastirip demir takviyesi yaparsiniz, kansizlik halsizlik ve dusuk bagisikliga neden oluyor bildigim kadariyla. Boyle bir belirti olursa gidersiniz tekrar. Saglikli bir omur dilerim 🙂
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir