Demir Damlası
81 görüntüleme
D
Derya A. T.
28 Aralık 2025 14:47
Bebeğim 4 aylık. Doktor kontrolümüzde kan tahlili verdik, doktorumuz b12 damlası verdi. Demir damlasına gerek yok, değerleri iyi çıkmış dedi. Değerleri iyi olsun olmasın başlamak gerekir mi kafam karıştı.

Hatice C. ..
28 Aralık 2025 14:48
1 yaşa kadar kullanılıyor demir ilacı
D
Derya A. T.
28 Aralık 2025 14:49
Ben de hep öyle düşünmüştüm, gerek yok deyince içime sinmedi. Sağlık ocağına da ayrıca sorayım öyleyse.
R
Rabia Ş.
30 Aralık 2025 19:29
Vücudunda yeterince demir varsa neden takviye edesiniz ki. Fazla demir vücutta bazı maddelerin fazla salgılanmasına neden olarak demir emilimini zaten azaltacak. Vücutta yeterince varsa doğal dengenizi bozmaya gerek yok. Doktor gerekli görürse sonraki aylarda zaten başlar.

Betül B. ..
30 Aralık 2025 19:32
Normalde bu kadarküçük aylıkken tahlil yapıp da demir durumlarına bakmazlar bakmaları ilginç geldi ama bakıldı diyorlarsa kullanmayın lakin aksi halde demir de eksikliği yaşanan bir şey ve her çocuğa yaşına kadar kullandırtıyorlar bebeğin herhangibir sağlık problemi yoksa özel ve içeriği temiz olan demir ilacını tavsiye ederim
E
Esma H.
30 Aralık 2025 19:35
Büyüdükçe demir deposu azaldığı için yerine koymak adına en alt dedıgımız idame dozdan başlanmasını savunan hekimler var . Sonra depoları boşalmasın diye tam hızlı gelişme evresi çünkü. Bence bu sorunun peşini bırakmayın mutlaka bir kaç hekime sorun en alt dozdan kullanım önerebilir biri . Ben olsam en alt dozdan kullanırdım. 4 ayda rutin kan yokki almadan demir başlıyor çoğu hekim bence kesinlikle kullanılmalı başlanmalı. Ben ilk bebeğime 5. Ayda başladım bazı nedenlerden dolayı sonra coook uzun zaman toparlayamadık.
D
Derya A. T.
31 Aralık 2025 02:31
İki doktora daha sordum, bilgilendirme olsun diye yazayım🙃 bebeğimde besin alerjisi var, sadece anne sütüyle besleniyor ve kakasında kan var. Ben ilk ay süt ürünleri ve tahin yemedim ama kakada kan geçmedi. Bu ay kırmızı et ve yumurtayı çıkardık. Bu ay deneme ayı olduğu için kırmızı et yönünden, demir damlasını kullanmayacakmışız, kan tahlilini de bu yüzden yapmış. Düşük çıksa yine de başlayacakmışız. Değerleri iyi olduğu için bu ay kullanmayıp beşinci ayda başlayacakmışız şimdi. Çünkü bebek çok küçük olduğundan alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyormuş. Deneme yanılmayla alerjisini bulmaya çalıştığımız için bu ay başlamıyormuşuz demir damlasına.