Doğumda Makat Kaslarının Yırtılması, Depresyondan Çıkamamak

121 görüntüleme
Güliz B.

Güliz B.

6 Nisan 2026 13:18
Doğum yapalı 6 ay oldu. Hala toparlanamadım fiziksel olarak, hala her tuvalete gittiğimde anksiyete içindeyim. Sürekli sebze ve tavuk yiyorum. Zaten bebeğim 8.5 kg ve kaldıramıyorum bir de o ağlarken onu kucakta sakinleştirememek beni derinden yaralıyor. Hiç kucağımda uyutamadım, bunu söylerken bile ağlıyorum. Mütemadiyen her gün gizlice ağlıyorum. Psikolog derdime çare olamadı aksine kendisi normal doğumdan korkan biri haline geldi. Kısacası Allah yardımcınız olsun diyip kenara çekildi. Bebeğimin bu güzel zamanlarında kendimle uğraşmaktan nefret ediyorum. Yerde onunla oynayamıyorum canım yandığı için. 3-6 ay daha sürebilirmiş bu durum. Bir sorun çıkacak iyileşmemde ve kolostomi torba ameliyatı olacağım diye çok korkuyorum. Eşimle ilişkim ne hale gelecek bilmiyorum, çok iyi bi insan ama iyiliği karşısında da bazen eziliyorum. Annem bebeğin eksik mi kalsın diye diye sürekli ona annelik yapıyor ve ben bu durumdan dolayı daha da üzgünüm. Hergün keşke doğururken ölseydim diyorum, güle oynaya gittiğim doğumdan sakat olarak döndüm. Hergün keşke canımı alsan Allahım diyorum sonra tövbe ediyorum ama içten içe hep bunu istiyorum. Zaten çok zor bir hamilelik geçirmiştim rahim kısalığından dolayı bebeğim düşecek diye korkular içindeydim, bunları hakedecek bir şey yapmadığıma eminim. Zaten bir bebek de annesinin bakımını tam yerine getirmemesini nasıl haketsin? Benim gibi yırtılan var mı merak ediyorum hiç daha önce duymamıştım
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

6 Nisan 2026 13:23
Ben makat yırtılmasına duymuştum ama bu kadar zor olduğunu bilmiyordum lütfen kendinize haksızlık etmeyin canınız yanarken herşeyi yapmanız mümkün değil şükür ki anneniz destek oluyor
B

Büşra G.

6 Nisan 2026 13:24
Neden kendine haksızlık ediyorsun böyle olmasını sen istemedin sonuçta her ne olursa olsun sen mükemmel bi annesin çünkü anneler her zaman acısı olsa dahi bebekleri için elinden gelenin fazlasını yapar eminimki sende yapıyorsun belki imtihanın böyle ve unutma ki canın sağ olduğu süreci her şey geçecek Rabbim yavrunada sağlıklı ömür nasip etsin daha güzel günler geçireceğiniz zamanlarınız olsun 🌸🫶🏼
T

Tuğba B. ..

6 Nisan 2026 13:26
Kendinizi düşünün iyileşmeye bakın . Eşiniz ,anneniz ne güzel destek olıyor. Önce kendi sağlığınızı düşünün ki toparlayıp bebeğiniz ile güzel zamanlar geçirwbilirsiniz çok geçmiş olsun
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 16:15
Doğum Sonrası Fiziksel ve Duygusal Zorluklar

Doğumdan sonra fiziksel ve duygusal olarak zorlanmak oldukça yaygındır. Senin deneyimlerin, doğum sonrası depresyon ve anksiyete gibi duygusal zorluklarla birlikte fiziksel sorunlar yaşadığını gösteriyor.

Fiziksel Sorunlar

Doğum sırasında makat kaslarının yırtılması, iyileşme sürecini uzatabilir ve tuvalet kullanımı sırasında anksiyete yaratabilir.
Bu tür bir yırtılma nadir değildir, ancak her kadının deneyimi farklıdır.
Kolostomi torba ameliyatı olasılığı, seni endişelendirebilir, ancak bu genellikle geçici bir çözüm olarak düşünülür.

Duygusal Zorluklar

Doğum sonrası depresyon ve anksiyete, birçok kadının yaşadığı yaygın sorunlardır.
Bebeğini kucağında uyutamamak veya onu sakinleştirememiş olmak, annenin kendisini yetersiz hissetmesine neden olabilir.
Gizlice ağlamak ve kendinle uğraşmak, bu duygusal yükün bir parçası olabilir.

Destek ve Çözümler

1. Profesyonel Destek: Psikolog veya terapist, duygusal zorluklarla başa çıkmana yardımcı olabilir.
2. Fiziksel Destek: Pelvik taban rehabilitasyonu, fizyoterapi veya egzersizler, fiziksel iyileşmeni destekleyebilir.
3. Aile ve Arkadaşlar: Eşin, ailen ve arkadaşlarınla açıkça konuşmak, duygusal yükünü paylaşmana yardımcı olabilir.
4. Kendi Kendine Bakım: Kendine zaman ayır, rahatlama teknikleri dene (meditasyon, yoga gibi) ve sağlıklı beslenmeye özen göster.

Unutma

Sen yalnız değilsin; birçok kadın benzer zorluklar yaşar ve bunları aşar.
İyileşme süreci zaman alır, sabırlı ol.
* Doğum sonrası depresyon ve anksiyete, utanç verici veya zayıflık belirtisi değildir; tıbbi ve duygusal destek almaktan çekinme.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Lohusa Hüznü
2. Tanışmakk
3. Lohusa Depresyonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Güliz B.

Güliz B.

10 Nisan 2026 11:17
Çok teşekkür ederim güzel mesajlarınız için. Bazen bu yük çok ağır geliyor insana
M

Merve

17 Nisan 2026 23:42
Instagram var mi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir