Lohusa Depresyonu
326 görüntüleme
G
Gülten Y. ..
26 Haziran 2025 18:19
Merhabalar, 3.5 aylık kızım var doğum yaptığımdan beri geçmeyen özellikle akşam çöken bir iç huzursuzluğu yaşıyorum. Sürekli ağlama hissi çoğu zaman durduramıyorum. 3.5 aydır hala devam etmesi normal mi bilmiyorum. Annem ve eşimden destek alıyorum ama yinede atlatamadım birturlu ne yapmalıyım? Normal mi?
S
Semanur Ş.
26 Haziran 2025 18:29
Kendinize zaman ayırıyor musunuz özellikle tek başınıza dışarı çıkıp yürüyüş yapmak kuaföre gitmek alışveriş yapmak gibi ev dışında da vakit geçirin muhtemelen eski hayatın yasındasınız şuan hiçbir şey eskisi gibi olmayacak onun farkındasınız ama her şey daha da güzel olacak mottosunu takının yaşadıklarınız çok normal bebeğiniz bir yaşındada olsa lohusa depresyonu diye bir şey var
G
Gülten Y. ..
26 Haziran 2025 18:35
Bazen ayirabiliyorum evet. Ama o anlarda bile aklim kizimda oluyor. Anne olmak bir yandan dünyanın en güzel hissi, bir yandan da ruhen yorucu olabiliyor. Pimpirikli bir anneyim çok fazla ayrıntı düşündüğümün farkında olan bir anneyim ama beni yoran bu sanırım. Her an yanında olmam gerekiyor hissini henüz atlatamadım.
S
Sevda D.
26 Haziran 2025 19:04
yani herkeste surec farkli isliyor emziriyorsaniz 2 yil bile surebiliyor ama azala azala geciyor.Yanliz olmadiginizi bilin.Hepmiz sizinle ayni duygulari yasadik kimimiz daha agir kimimiz daha hafif.Ben ogluma 7 ay sonra annelik duygusunu hissettim.Hicbirsey hissedemedim ki 4 yil hamile kalmak icin ugrastim.Tabiki seviyordum ama sanki biri gelip benden alicak ve tum yasadiklarim biticek gibi baskasinun cocuguna bakiyomusum gibiydi.Suan 18 aylik iyiki iyiki anne olmusum diyorum.Ama inanin hala agliyorum hala bazen depresif ruh halil olabiliyor eskiye oranla cok cok az tabi.Sizin donemlerinizde inanin bana katlanilmasi cok zor bir insana donusmustum.Esime davramisim anneme davranisim.Ama hepsi zamanla duzeliyor.Sadece kendinize zamaj taniyim cok normal hissettikleriniz.Asla yanliz degilsiniz bunu sadece siz yasamiyorsunuz.Uzman destegi alabilirsiniz sizi cok zorladiginu dusunuyorsaniz.Ben icimde yasayip duygularimi kimseyle paylasmadigim icind3 cok uzun surdu.IlBir sey hiseetmiyorum diyebilmek bana zor geliyordu.1 yasindan sonra o zamanlar neden oyle davrandigimi neler yasadigimi anlatinca anlasildi davranislarim.Yargılanmak cok korkuttu beni.Demem o ki hislerinizi saklamayin.paylastikca rahatliyor insan ama tabi sizi anlicak insanlarla ve uzmanlarla.Sizi sevgiyle sarmaliyorum.Yeni dogum yapan tum anneleri pamuklara sarmak istiyorum.O kadar hassas bir donemki.❤
D
Dilara S. ..
26 Haziran 2025 19:04
Merhabalar lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayan biri olarak merak etmeyin geçiyor biraz süreç sancılı oluyor ama yeni hayta alıştıkça daha kolay oluyor . Kolay değil hayatımıza yeni bir birey katıldı uyum süreci bebekle bağ güçlendikçe bebek büyüdükçe bu hızlı bir şekilde geçiyor ♥️ ben terapi desteği aldım bazen kendimi çaresiz hissettiğim zamanlar oluyordu günde 45 dakika bebeği birine bırakıp yürümem önerildi kendiniz için birşeyler yapın dışarıya çıkın kahve için bebeğinizi emanet edeceğiniz biri var ise çok iyi geliyor unutmayın mutlu anne mutlu bebek evet bebekler önceliğimiz ama ilk biz iyi olmalıyız . Şuan kimlik kaybı yaşıyorsunuz anne kimliği ağır basıyor ama siz ayriyetten birinin eşi birinin arkadaşı ve evlatsınız hepsi zamanla rayına oturacak. Kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin eşinizle birlikte vakit geçirin tünelin sonu ışık güzelleşiyor hersey merak etmeyin ♥️ sevgiler 🌼

Burcu K.
26 Haziran 2025 22:20
İyi geceler. Bugün size yaşadıgım bir durumu anlatmak istiyorum. Bebeğim bir aylık. Zorlamayan bir bebek. Hamileliğim biraz sıkıntılı geçtiği için hep evdeydim. Çok şükür sıkıntı agır bişe değildi ama çalışamadım uzun süre. Bugün bir aylık olan oğlumu ilk defa bırakıp dısarı çıktım. Kendimi hem kilolu hem bakımsız, çirkin hissediyorum. Eski halime donebilmem için spora başlamam lazım ama oğlumdan uzaklaşmak bana şu anlık imkansız geliyor. Eşim işten geldiğinde oğlumun duş saati gelmişti. Hergün oğlumu duş aldırıp yatırıyorum. Dısarı çıkalım dedşm ve eşim banyo saatinin geldiğini söyledi. o an öyle çok ofkelendim ki oğlumu yıkayıp yatırdım ve üstüme ne oluyosa o an giyip arabayı alıp çıktım. Son ses müzik attım ki hiç sevmem açanıda çok acık kınıyorum. Son ses müzik ile gidebildiğim kadar gittim bir kahve aldım dönüş yoluna girdim. Amacım kenara çekip kitap okumaktı. Bi baktım ki oglumun uyanma saati yaklasıyor ben evin yoluna çoktan dönmüşüm. O an eşimden mesaj aldım uyanıyor diye. Annelik iç güdüsü. Anlatmak istediğim şu. Son ses müzik acıp dinlemek aslında bekarlığımda yaptıgım bir şeydi. Hem dışarı çıkıp eğlenmek eski kiloma dönmek eski hareketliliğime dönmek istiyorum. Hem de oğlumu ve eşimi çok seviyorum. Eve geldiğimde eşimin artık beni sevmediğini hiç benimle vakit gecirmek istemediğini düşünüyordum. Şu an bunları okuyunca bir kez daha geçeceğini anladım. Sevda Düzgün hanımefendinin yeni doğum yapan herkesi pamuklara sarmak istiyorum cümlesi bugün kalbime oturdu. Sizleri tanımıyorum ama sizleri çok seviyorum. Bunu yazarken ağlıyorum. Geçecek hep beraber gecirecez canım anne. Seni çok seviyorum...
G
Gülten Y. ..
27 Haziran 2025 02:50
Güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İçimi ferahlattınız kalbim ısındı. Yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi. Umarım her anne bebeğinin sevgisiyle iyileşir❤️

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
27 Haziran 2025 07:25
Merhaba, Dışarı çıkın hava alın bebeğinizle birlikte gezin sürekli evde olduğunuz için bu durumu yaşıyor olabilirsiniz kendinize iyi gelecek şeyleri yapın. Bebeğiniz üşümez bebeğiniz hastalanmaz bebeğinizde de sıkılıyor ve dışarı çıktığı zaman oda rahatlayacaktır sizin stresiniz bebeğe ve süte geçer unutmayın biraz rahatlayın ☺️
L
Latife
27 Haziran 2025 07:56
Yaşadığınız şey çok normal benim bebeğim 5.5 aylık hala bunalıyorum (bebek bakımı ve problemlerinden bağımsız olarak). Eşim yardımcı oluyor ama Kendi içimde yanımda olmayan diğer insanlara sinirleniyorum. Eskisi gibi Her şeyi tek başıma yapamıyor oluşuma üzülüyorum mesela basit bir hastane randevuma bile gidemiyorum. Anne olmak çok büyük bir değişim ve buna alışmak bence herkes için o kadar da kolay değil. O yüzden bir anda atlatabilmemiz mümkün olamıyor. Ama gececek buna inanıyorum. Kendinizi niye böyleyim diyerek yormayın herkes böyle şeyler yaşıyor anne olduktan sonra. İnsanın tüm düzeninin altüst olması kolay değil. Sancılı bir süreç ama atlatacağız ❤️
S
Sema K.
27 Haziran 2025 07:58
Merhaba benimde 3.5 aylık bebeğim var eşim çok destek oluyor hatta bazen benden daha çok bakıyor o konuda rahatım bebeğimi de çok seviyorum ama sanki sürekli aynı şeyleri yapıyormuşum gibi sıkılıyorum dışarı çıktığımda bile aklım hep bebeğimde uyuyor mı uyandı mı ağlıyor mu ki bebeğim gerçekten çok uysal bir bebek ona rağmen çok yorulduğumu hissediyorum böyle sıkılmış ve yorulmuş hissettiğim için ayrıca suçluluk duyuyorum. Normalde bağımsız ve sorumsuz yaşamaya çok alışmış biriyim ama şuan bir sorumluluk hissiyatı beni yoruyor galiba dışarı çıkıyım kafa dağıtayım diyorum yine aklım hep bebekte galiba aklımda hiç bir şey olmadan bomboş bir gün geçirmeyi özledim ama annelik böyle bir şey değil heralde süreç yeni alışacağız inşallah ☺️
G
Gülten Y. ..
27 Haziran 2025 09:14
Teşekkürler esenay hanim bebeğimle gezmeyi seviyorum onunla birlikte alışmaya çalışıyorum. 🌸🌸
N
Nihan G.
27 Haziran 2025 20:35
Omega 3 kullanın iyi geliyor. Ben ikizlerim olduktan sonra daha 13.ayda falan biraz daha iyiyim diyorum. Geçecek insallah
F
Fatma S. ..
27 Haziran 2025 20:58
Benim 3.5 yaşında kızım ve 7 aylık oğlum var. Gece gündüz memede durmak isteyen emzik tutmayan uykuyla işi olmadığı için sürekli ağlayan bir oğlum.yere yuvarlansın diye bile bıraktığımda küçük ve sert oyuncaklardan korumak için gözümü hiç ayıramıyorum.kızım sürekli oyun oynamak istiyor.hem oyun oynamak, hem hiçbirşey den memnun olmayan oğlumla ilgilenmek hemde ev işleri gerçekten çok yıpratıcı oluyor.7 aydır diş sıkmaya başladım. Eşim sürekli çalışıyor. Kayınvalidem de öyle.annem zaten yok.
F
Fatma S. ..
27 Haziran 2025 21:02
Sıfır destekle bakıyorum.dışarı çıksam biri emmek için ağlıyor, diğerinin zaten gözyaşı hazırda bekliyor. Daha çok sinir olup geliyorum.gerçekten çok yorucu. Gece 2 saatlik uykuyla bunları yapmak zorundayım. Tavsiye veremem ne yazıkki ama belki kendinizi kötü hissettiğinizde bir Fatma vardı 30 yaşında saçları beyazlamaya başlayan diye aklınıza getirip iyi hissedebilirsiniz 😊
F
Fatma S. ..
27 Haziran 2025 21:07
Annelik çok acayip birşey gerçekten bütün gün diş sıka sıka geziyorum akşam olunca daha fazla oyun oynamalıyım falan diye vicdan yapıyorum.geçenlerde komandolar 2 saatlik uyku ve 1 litre suyla hayatta kalabilir. Komando (anne) olduğum öğrendim yazıyordu. Aynen öyle hissediyorum öyle hayatta kalmaya çalışıyorum 😂
G
Gülten Y. ..
27 Haziran 2025 21:27
Fatma hanım annelik hiç kolay değil. Sizi anlayabiliyorum inanin anlattıklarınızı okuduğumda kendimi sizin yerinize koydum ve dedim ki cennet boşuna annelerin ayakları altında değil. Kendi depresyonumdan kurtulmaya çalışırken size nasihat vermem doğru olmaz fakat yoruldugunuz, takatsiz kaldığınızda bir durup sakinleşip bir yandan da şu yönüyle bakmanızı istiyorum ben bu son birkac gundur kızıma bakıp iyiki diyorum. Yorulsam da, uykusuz da olsam, bunlar insanın gözünde o an büyüyor evet ama bir durup kızıma bakıyorum. Onun şuan benden başkasını istemeyişine, derdini yalnızca ağlayarak anlatabiliyor oluşu ve onu yalnız benim anlayabilmeme, ne babası, ne ananesi, ne babanesi ne de herhangi başka biri... sadece annesi olarak ben ve onun arasında birbirimizi anlayıp hissedebildigimiz gizli bir bağ var... Bu eminim ki hepimizde olan bir bağ... sizden ricam en yoruldugunuz, bitkin düştüğünüz anlarda, sabrınız kalmadığında... çocuklarınıza bakıp bunları aklınıza getirin. Ve onlara sarılmayı ihmal etmeyin... sarıldığınızda size de onlara da anlık olmasa bile o an ruhen iyi gelecek. Merak etmeyin, anneliğin zor yanlari kadar harika tarafları da var. Evet ben de her anne gibi bu depresyonu yaşıyorum hala ama yalnız hissettiğimde bu birkaç gündür kızıma bakıyorum ve aslında herkesten daha fazla o benim yanımda diyorum. Çünkü şimdiye kadar kimse bu minik kadar benimle olmak için çırpınmadı, çırpınmaz... kendinize bunu hatırlatın olur mu🌸🌸🌸
F
Fatma S. ..
27 Haziran 2025 21:47
Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim.planlı bir gebelikti benimki o yüzden çok mutluyum.ne kadar yorulsamda onları gülerken görmek dünyanın en güzel şeyi.3.5 sene nasıl geçti hiç anlamadım bile o yüzden zorlayıcı olsada bu günler geri gelmeyecek bende anın tadını çıkarmaya bakıyorum. Bol ağlamalı bol kahkahalı geçiyor günler 😊

Esra D.
27 Haziran 2025 22:40
Merhabalar Gülten hnm, dibine kadar yaşadım hatta öyle ki eşimle boşanma aşamasına kadar geldiiğimz dönemler oldu. Kızım 20 aylık hala da geçti depresyonum diyemem, aylarca terapiye gittim, çalışan anneyim. Aylarca süt sağarken ağladım işe giderken ağladım, eve gelip sarıldığımda ağladım. Sanırım eski kimliğimizin yasınu tutuyoruz. 2 yıla kdr sürüyor diyorlar, son gününe kadar yaşayacağım bu durumu galiba :)
Ama herşey bi yana çektiğim her çileye değer tek bi gülüşü. O bize, biz ona alışıyoruz adapte oluyoruz zamanla herşey tam anlamıyla rayına girecek hepimiz için inanıyorum.
Ama herşey bi yana çektiğim her çileye değer tek bi gülüşü. O bize, biz ona alışıyoruz adapte oluyoruz zamanla herşey tam anlamıyla rayına girecek hepimiz için inanıyorum.

Burcu K.
28 Haziran 2025 22:07
Canım anneler girip girip okuyorum kimler neler yazmış diye. Size bişe itiraf edeyim o kadar hareketli ve yorulmayan bir insandım ki hamilelik öncesine kadar şu an sadece yavrumu yatırdıktan sonra ev işimi yapabiliyor veya kendimle ilgilenebiliyorum. Gece uykusuna yatırdığımdan belli iş yapıyorum. Bu saat oldu emmek için uyansa da bi yandan koklasam diye bekliyorum. Hayatımızım en büyük ve en güzel rızkı evlattır ötesi yoktur bence. Sizleri kucaklıyorum. Her yazdıgınızı girip girip okuyorum. Sevgiler🥰🥰🥰
L
Latife
30 Haziran 2025 09:59
Fatma hanım eğer imkanınız varsa uyku eğitimi almaya çalışın, yoksa youtube da uyku düzenlemek üzerine İlk adımlarım kanalı var belki ufak detayların bile düzelmesi sizi biraz rahatlatabilir. Tabi bir anda hiçbir şey düzelmiyor en az bir ay uğraşmak gerekiyor ama zaten normalde de uyumadığı için uğraşıyorsunuz inşallah iyi gelen değişen bir şeyler olur bebeğinizde. Kendi içimizde bunalıyoruz zaten Uykusuzluk ve aşırı yorgunluk bambaşka bir şey ve çok çok zorluyor