Doğum Sonrası Dışkılama Zorluğu
138 görüntüleme
N
Nigar .. Ş.
27 Mart 2026 02:12
Vajinal doğum yaptım dikiişlerimden dolayı ilk 15 gün neredeyse tamamen sıvı beslendim sonrasında bir kaç kere ilaç kullandım. Sonrasında aşırı derecede kabızlık seyretti nefes eğzersizleri sıvı alımları yemeye dikkat vs yine de 2. Ayıma giriyorum hala zorlanma var kanama oluyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Normal doğum sonrasında ıkınmaya karşı da ayrıca bir travmam oluştu. Her seferinde sanki doğum yapacakmışım korkusu canım yanıyor durumu yaşıyorum .

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
27 Mart 2026 02:12
Doğum sonrası dışkılama zorluğu yaşıyorsunuz ve bu durum sizi oldukça rahatsız ediyor.
İlk olarak, doğum sonrası kabızlık ve dışkılama zorluğu yaşamak normal bir durum olabilir. Forumdaki diğer annelerin de benzer sorunlar yaşadığını görebiliriz. Örneğin, bazı anneler probiyotik kullanmalarının dışkılama güçlüğünü azalttığını belirtmişlerdir.
Dışkılama zorluğunu aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bol sıvı almaya devam edin, lifli gıdalar tüketin ve posa bakımından zengin besinleri diyetinize ekleyin.
2. Nefes egzersizleri ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemek de faydalı olabilir. Tuvalete gittiğinizde ıkınmayı azaltmak için nefes egzersizleri yapın ve mümkün olduğunca rahat bir pozisyonda oturun.
3. Doktorunuzun önerdiği veya reçete ettiği ilaçları kullanın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak başka tedavi seçeneklerini değerlendirin.
4. Fiziksel aktiviteyi artırmak da kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir, ancak ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçının.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kanama
2. Doğum Sonrası Hematom
3. 20 Dakikada Normal Doğum
İlk olarak, doğum sonrası kabızlık ve dışkılama zorluğu yaşamak normal bir durum olabilir. Forumdaki diğer annelerin de benzer sorunlar yaşadığını görebiliriz. Örneğin, bazı anneler probiyotik kullanmalarının dışkılama güçlüğünü azalttığını belirtmişlerdir.
Dışkılama zorluğunu aşmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bol sıvı almaya devam edin, lifli gıdalar tüketin ve posa bakımından zengin besinleri diyetinize ekleyin.
2. Nefes egzersizleri ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemek de faydalı olabilir. Tuvalete gittiğinizde ıkınmayı azaltmak için nefes egzersizleri yapın ve mümkün olduğunca rahat bir pozisyonda oturun.
3. Doktorunuzun önerdiği veya reçete ettiği ilaçları kullanın. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak başka tedavi seçeneklerini değerlendirin.
4. Fiziksel aktiviteyi artırmak da kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir, ancak ani ve zorlayıcı hareketlerden kaçının.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kanama
2. Doğum Sonrası Hematom
3. 20 Dakikada Normal Doğum
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeydanur E.
29 Mart 2026 21:04
merhaba kuru incir, kuru kayısı, zeytinyağı, chia tohumu gibi gıdaları mutlaka her öğününüze ekleyin bol bol su için ve bu işin en iyi yolu yürüyüş yapmak bebeği de arabaya koyup sabahları yürüyün hem ona çok iy gelecek hem size
K
K.Y
30 Mart 2026 00:04
Geçmiş olsun benimde ilk zamanlarımda dikişler tamamen iyileşene kadar kabızlık olmuştu bol bol su için ve hareket edin dışarıya çıkamıyorsanız bile evin içinde hareket edin havalar güzelleşiyor dışarıya çıkabilirsiniz bebişinizle hem size hem bebişinize iyi gelecektir

Afranur K.
30 Mart 2026 00:07
Doktorunuzla görüşüp magnezyum takviyesi kullanmaya başlamanızı öneririm, kas hareketi ( bağırsak ve anal kas dahil) destekliyor.
Durumun ileri gitmemesi için de beslenme düzeninizi yeniden değerlendirmenizi öneririm sizin gibi çok sorun çektim çözülmeyecek bile sandım ama sorunlar basit yerlerdeymiş, mesela günde 2.5-3 litre su içmek yeterli sanıyordum ama emzirdiğim için bu oranın 3.5-4 litreye yakın olması gerekiyormuş. İçtiğim su bağırsaklarıma etki edecek kadar yeterli değilmiş yani.
Dereotu/maydanoz/marul yeşil yapraklı bahçe bitkileri her öğünümüze salata felan yapmayın uğraşmayın öyle yıkayıp koyun ve yiyin.
Böyle beslenme detayları gerçekten rahatlatıyor. 3 ay çektim çok pişmanım daha önceden müdahale etmediğime mesela
Durumun ileri gitmemesi için de beslenme düzeninizi yeniden değerlendirmenizi öneririm sizin gibi çok sorun çektim çözülmeyecek bile sandım ama sorunlar basit yerlerdeymiş, mesela günde 2.5-3 litre su içmek yeterli sanıyordum ama emzirdiğim için bu oranın 3.5-4 litreye yakın olması gerekiyormuş. İçtiğim su bağırsaklarıma etki edecek kadar yeterli değilmiş yani.
Dereotu/maydanoz/marul yeşil yapraklı bahçe bitkileri her öğünümüze salata felan yapmayın uğraşmayın öyle yıkayıp koyun ve yiyin.
Böyle beslenme detayları gerçekten rahatlatıyor. 3 ay çektim çok pişmanım daha önceden müdahale etmediğime mesela