Doğum Sonrası Hematom
68 görüntüleme
A
Aycan Y.
6 Ağustos 2025 18:42
Doğum sonrası vajina girşinin orda yoğun bir hematom oldu kanamadan pıhtılaşan kanlar orayı şişirdi kapattı ameliyathanede boşaltıldı spinal anestezi altında içten dışa bi çok dikişim var 11 gün oldu vajinada aşırı baskı ağrı var kontrolde normal dediler ağrım fazla bu durumu yaşayan var mı Fiziksel ve psikolojik olarak çöktüm yansıtmamaya çalışıyorum ama ağlama hissi yetersizlik hissi kendime karşı ne yapacağımı bilemiyorum

Melike G. P.
7 Ağustos 2025 07:35
Bende ödemden kaynaklı ağrı ve baskı olmuştu, normal doğum yaptım ama dikişlerden dolayı çok rahatsız olmuştum. Benim hastaneden çıkışım hafta sonuna denk geldiği için iyi bilgilendirilmedim ama ödemden kaynaklı ağrınız varsa mümkün olduğunca bölgenin kuru olması gerekirmiş ve bazıları bu tür durumlarda doktor önerisi ile krem kullanmış. Bende iyileştikten sonra öğrendim bunları. Ama kendinizi yetersiz hissetmeyin kadın olmak hiç kolay değil. Vücudunuz şu an hem size hem bebeğe yetişmeye çalışıyor ama siz başarırsınız ve bugünleri belki de unutacaksınız :)
A
Aycan Y.
7 Ağustos 2025 07:43
Dr a sordum sadece kurula bırak krem vs kullanma dedi ama hem altta epizyo dikişleri ağrı yapıyor hem yukarda vajina kısmında aşağı bi basınç var sanki aşağı doğru inmeye çalışıyor yani iki adım atsam telef oluyorum 12 gün oldu az da değil
Ş
Şeyda B.
7 Ağustos 2025 07:47
Muhtemelen ilk doğumunuz o yüzden epeyce dikişiniz olmuş çok geçmiş olsun tavsiyem soğuk uygulama yapmanız buz aküsünü ince bir beze sarıp vajina üzerine koymak çok rahatlatır birde pedinize aleovera jeli sürüp dondurucuya koyup onu takmanız da çok rahatlatır hematom içinde hirudoid krem bölgede ki hematomu alıyor ağrınız içinde reçete edilen ağrı kesiciyi muhakkak kullanın muhtemelen paroldür zaten epey sık sık tuvalete gidin iç çamaşırı sık değiştirin enfeksiyon vs olmasın çok çömelip kalkacak işler yapmayım dikişler gerilmesin ödem azaldıkça baskı hissiniz de azalacak
A
Aycan Y.
7 Ağustos 2025 13:58
Güzel tavsiyeleriniz içşn teşekkür ederim ara ara buz koyuyoruö bende acaba üşütüyorum da o yüzden mi acı hissi artıyor diye düşünmeye başlamıştım ilk doğum bayağı da dikiş var 🤧🤧