Dişten Dolayı mı Uyumuyor ?
148 görüntüleme
M
Melike Ş.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:07
Bebeğim 9 aylık sadece anne sütü alıyor emzik tutmuyor doğduğundan beri geceleri sık uyanıyor özellikle diş çıkarma dönemindeyken çok huysuz ben ilaç vs kullanmıyorum doktorum diş granüllerini önermiyor calpol veriyorum sadece çok nadir uykuya geçirirken ağlıyor uyutuyorum tekrar uyanıyor ağlıyor uyku eğitimi bile almayı düşündüm ama fayda etmeyeceğini psikolojisini etkileyeceğinden dolayı vazgeçtim sizinde diş çıkaran bebekleriniz böyle mi neler yapıyorsunuz çok yoruldum artık sürekli mız mız olmasından sürekli uyanıp emmek istemesinden

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 09:07
Uyku Sorunları ve Diş Çıkarma
Bebeğinizin 9 aylık olduğu dönemde uyku sorunları yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça yorucu olabilir. Diş çıkarma dönemi, bebeklerde uyku sorunlarına yol açabilir.
Diş Çıkarma Belirtileri
Bazı bebeklerde diş çıkarma belirtileri şunları içerir:
Ağlama ve huysuzluk
Uyku sorunları
Diş etlerinde şişkinlik ve kızarıklık
Ağızdan salya çıkması
Uyku Sorunlarını Yönetme
1. Diş Ağrısını Hafifletme: Calpol gibi ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz, ancak doktorunuzun önerdiği dozda kullanmanız önemlidir.
2. Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin hale getirin. Loş ışık, sessiz ortam gibi koşulların sağlanmasına dikkat edin.
3. Emzirme: Bebeğinizin emzirme ihtiyacı varsa, emzirmeyi sürdürün. Ancak emzirmeden uykuya geçişi teşvik etmek için bebeğinizin uykulu olduğu anda emzirmeyi bırakmayı deneyebilirsiniz.
4. Uyku Eğitimi: Uyku eğitimi konusunda kararlıysanız, bir plan yaparak bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
Öneriler
Bebeğinizin diş çıkarma dönemini takip edin ve ağrı kesici ilaçlar kullanın.
Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin.
Emzirme ve uyku arasındaki ilişkiyi yönetin.
Uyku eğitimi konusunda bir plan yapın.
Bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla konuşarak daha spesifik öneriler alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Uyku Gerilemesi Hatsafhada
2. Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
3. Sık Gece Uyanmaları
Bebeğinizin 9 aylık olduğu dönemde uyku sorunları yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça yorucu olabilir. Diş çıkarma dönemi, bebeklerde uyku sorunlarına yol açabilir.
Diş Çıkarma Belirtileri
Bazı bebeklerde diş çıkarma belirtileri şunları içerir:
Ağlama ve huysuzluk
Uyku sorunları
Diş etlerinde şişkinlik ve kızarıklık
Ağızdan salya çıkması
Uyku Sorunlarını Yönetme
1. Diş Ağrısını Hafifletme: Calpol gibi ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz, ancak doktorunuzun önerdiği dozda kullanmanız önemlidir.
2. Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını rahat ve sakin hale getirin. Loş ışık, sessiz ortam gibi koşulların sağlanmasına dikkat edin.
3. Emzirme: Bebeğinizin emzirme ihtiyacı varsa, emzirmeyi sürdürün. Ancak emzirmeden uykuya geçişi teşvik etmek için bebeğinizin uykulu olduğu anda emzirmeyi bırakmayı deneyebilirsiniz.
4. Uyku Eğitimi: Uyku eğitimi konusunda kararlıysanız, bir plan yaparak bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
Öneriler
Bebeğinizin diş çıkarma dönemini takip edin ve ağrı kesici ilaçlar kullanın.
Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin.
Emzirme ve uyku arasındaki ilişkiyi yönetin.
Uyku eğitimi konusunda bir plan yapın.
Bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla konuşarak daha spesifik öneriler alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Uyku Gerilemesi Hatsafhada
2. Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
3. Sık Gece Uyanmaları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ö
Özge T.
30 Nisan 2026 09:13
Yatmadan önce silikon parmak fırçayı karanfil kürüne batırıp diş etlerine masaj yapıyoruz çok işe yarıyor
M
Melike Ş.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:23
Yatmadan önce silikon parmak fırçayı karanfil kürüne batırıp diş etlerine masaj yapıyoruz çok işe yarıyor
Ö
Özge T.
30 Nisan 2026 10:56
Ne kadar zeytinyağına karanfil birde dolapta ne kadar süre bekletiyordunuz yaptığınızda

Afranur K.
30 Nisan 2026 11:09
Diş kaşıyıcılarını buzdolabının balık- et kısmı oluyor daha soğuk olan orada bekletip verin,
Karanfil kürünü özge hanım anlaymış onu da uygulamanızı öneririm
Pırasa, havuç eline verin damaklarını kaşısın ( pırasa hafif uyuşturur aynı karanfil gibi )
Biz ağız mendili, bez hafif ıslatıp buzlukta dondurun bunu ısırsın ( soğuk anlık da olsa rahatlatır)
Diş granülleri konusunda doktorunuza katılıyorum ben sıklıkla plasebo denilen psikolojik olarak ebeveyni rahatlatan bir durum, ben çocuğum için çabalıyorum bu da sizin durumu idare etmenizi arttırıyor. Bebekte kanıtlanmış bir artısı ya da eksisi yok. Eksisi yok ama ekstra bir şey vermeye de gerek yok açıkçası.
Maalesef diş en büyük sabır süreci, bazı anneler uyku için sınanmaz ama tüm anneler diş için sınanır. Süreci yönetmeye çalışın ve 20 tane diş çıkartacak 24-32 ay boyunca siz en başından durumu idare etmeyi, ilaçsız tolere etmeyi öğrenirseniz bebeğiniz de bu süreçle vücudu savaşmayı öğrenirse ilerleyen süreçte daha konforlu olursunuz 🙏🏻
Karanfil kürünü özge hanım anlaymış onu da uygulamanızı öneririm
Pırasa, havuç eline verin damaklarını kaşısın ( pırasa hafif uyuşturur aynı karanfil gibi )
Biz ağız mendili, bez hafif ıslatıp buzlukta dondurun bunu ısırsın ( soğuk anlık da olsa rahatlatır)
Diş granülleri konusunda doktorunuza katılıyorum ben sıklıkla plasebo denilen psikolojik olarak ebeveyni rahatlatan bir durum, ben çocuğum için çabalıyorum bu da sizin durumu idare etmenizi arttırıyor. Bebekte kanıtlanmış bir artısı ya da eksisi yok. Eksisi yok ama ekstra bir şey vermeye de gerek yok açıkçası.
Maalesef diş en büyük sabır süreci, bazı anneler uyku için sınanmaz ama tüm anneler diş için sınanır. Süreci yönetmeye çalışın ve 20 tane diş çıkartacak 24-32 ay boyunca siz en başından durumu idare etmeyi, ilaçsız tolere etmeyi öğrenirseniz bebeğiniz de bu süreçle vücudu savaşmayı öğrenirse ilerleyen süreçte daha konforlu olursunuz 🙏🏻
Yükleniyor...