Diş Sorunu
266 görüntüleme

Ebru K.
21 Nisan 2026 18:45
Sevgili annelerim altı ay on günlük kızım diş çıkarmak üzere damaklari çok sert ve özellikle akşamları çok huzurusuz sürekli kucak istiyor ağlıyor uykuya çok direniyor ne yapabilirim bir nebze de olsa dişi rahatlatmak için vallahi kollarım da derman kalmadı artık neşeli kızım gitti yerine huzursuz bir bebek geldi atak haftasında mi o da mı üstüne geldi hiç bir iş yapamıyorum gözünün önünden ayrıldığım an içini çeke çeke ağlıyor yalnız büyütüyorum desteğim yok Allah rızası için fikir verin tükenmek üzereyim:(
B
Burcu000
21 Nisan 2026 19:16
Bizde 7aylığız maalesef aynı durumu yaşıyoruz. Gündüz uyusu yok gece saat başı uyanıyor yanından ayrıldığımda çığlık çığlığa ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım
D
D ..
21 Nisan 2026 19:42
benim ki de çok kötü oluyor uykuya direnme uyanıkken sürekli aynı Calpol verdim günde bir kere uyku öncesi çok zorladığında

Ebru K.
21 Nisan 2026 20:31
Birazcık sabır annelerim basaricaz inanıyorum :)
G
Gizem Ü.
21 Nisan 2026 22:50
jel dişlikleri soğuk verebilirsiniz. uykudan önce diş jeli sürüyorum ben rahatlatıyor biraz da olsa

Ebru K.
21 Nisan 2026 22:51
jel dişlikleri soğuk verebilirsiniz. uykudan önce diş jeli sürüyorum ben rahatlatıyor biraz da olsa
G
Gizem Ü.
21 Nisan 2026 22:52
Onu denedim dün biraz iyi gelir gibi oldu ama korkuyorum bir zararı olur diye

Ebru K.
21 Nisan 2026 22:53
ben çok minik sürüyorum doktor da önermişti bitkisel içerikli sıkıntı olmuyor diye

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye12 Mayıs 2026 22:57
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde yaşadığı sorunlar sizi endişelendirmiş. Diş çıkarma, bebekler için zorlu bir dönem olabilir ve çeşitli semptomlarla ortaya çıkabilir. İşte bebeğinizin diş sorunlarını hafifletmek için bazı öneriler:
1. Diş Masajı: Bebeğinizin diş etlerini parmağınızla yumuşak bir şekilde masaj yapabilirsiniz. Bu, diş etlerinin gevşemesine ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
2. Soğuk Uygulama: Soğuk bir bez veya emzik, bebeğinizin diş etlerini rahatlatabilir. Soğuk uygulaması, şişliği azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
3. Karanfil Yağı: Karanfil yağı, diş çıkarma sürecinde bebeğinizin ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
4. Diş Çıkarma Jelleri: Piyasada diş çıkarma jelleri bulunmaktadır. Bu jeller, bebeğinizin diş etlerini rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
5. Sıkı Kucaklama ve Konfor: Bebeğinizin sürekli kucak istemesi, onun rahatlamasına yardımcı olabilir. Onunla vakit geçirerek, güvenini kazanabilirsiniz.
6. Uyku Çözümleri: Bebeğinizin uykuya direnmesi ve sık sık uyanması, diş çıkarma sürecinin getirdiği bir sorun olabilir. Onun için rahat bir uyku ortamı yaratmaya çalışın.
7. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin diş çıkarma süreci ve yaşadığı sorunlar hakkında doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, size uygun çözümler önererek bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Unutmayın, her bebek farklıdır ve işe yarayan yöntemler de farklı olabilir. Sabır ve sevgiyle bu süreci atlatacaksınız.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. 1 Aydır Diş Sancısı Cekıyorsa
3. Diş Granülü Kullanan Var mı
1. Diş Masajı: Bebeğinizin diş etlerini parmağınızla yumuşak bir şekilde masaj yapabilirsiniz. Bu, diş etlerinin gevşemesine ve bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
2. Soğuk Uygulama: Soğuk bir bez veya emzik, bebeğinizin diş etlerini rahatlatabilir. Soğuk uygulaması, şişliği azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
3. Karanfil Yağı: Karanfil yağı, diş çıkarma sürecinde bebeğinizin ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
4. Diş Çıkarma Jelleri: Piyasada diş çıkarma jelleri bulunmaktadır. Bu jeller, bebeğinizin diş etlerini rahatlatmaya yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir.
5. Sıkı Kucaklama ve Konfor: Bebeğinizin sürekli kucak istemesi, onun rahatlamasına yardımcı olabilir. Onunla vakit geçirerek, güvenini kazanabilirsiniz.
6. Uyku Çözümleri: Bebeğinizin uykuya direnmesi ve sık sık uyanması, diş çıkarma sürecinin getirdiği bir sorun olabilir. Onun için rahat bir uyku ortamı yaratmaya çalışın.
7. Doktorunuza Danışın: Bebeğinizin diş çıkarma süreci ve yaşadığı sorunlar hakkında doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, size uygun çözümler önererek bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
Unutmayın, her bebek farklıdır ve işe yarayan yöntemler de farklı olabilir. Sabır ve sevgiyle bu süreci atlatacaksınız.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. 1 Aydır Diş Sancısı Cekıyorsa
3. Diş Granülü Kullanan Var mı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nur ..
12 Mayıs 2026 23:00
Tetagil granül verebilirsiniz sütünüzü meyve süzgeçi ya da biberonun ağız kısmında dondurup verebilirsiniz. Çok dayanılmaz olursa ben ağrı kesici şurup içirip öyle uyutuyorum
Yükleniyor...