1 Aydır Diş Sancısı Cekıyorsa

174 görüntüleme
T

Tuba K.

18 Eylül 2025 18:42
Bebegım 4 aylık olmak uzre 1 aydır dıs sancısı cekıyor son zamanlarda cıddı cıddı aglıyo uykudan uyanıyo sancıyı sımdı cekıyorsa ne zaman cıkar dısı 😞yoksa bu daha baslamgıc mı dıs cıkana kadar 2 ayımız boyle mı gececek 😞 bırde karanfılden pek fayda goremıyorum zaten zor uygulanıyor kolay uygulayabılen var mı tetagıl almayı dusunuyorum ama sırf bunun ıcınde doktoruna gıdıp danısacak zamanımız su an ıcn yok alıp kullansak mı acaba
S

Sevda D.

18 Eylül 2025 18:51
merhaba diş sancisinin o kadar uzun olmadigi soylenir cikmaya siz deride beyazlik gordugunuzde o patlayana kadar sanci olur ki bende oglumda en fazla 5 gun yasadim.Baska bir sıkıntısı olabilir mi.Birde 4.ay uyku gerilemesi ve anneliigmee en zorlandigim aylardan biriydi.
T

Tuğba B. ..

18 Eylül 2025 18:52
4.ay atağı olabilir burnumdan getirdi sebepsiz ağlamaları ile
T

Tuba K.

18 Eylül 2025 18:58
Cevaplarnız ıcın tesekkurler ustu bası salya oluyo onlık takıyorum el agızda sureklı soguk surdugumde o agızdayken rahatlıyo ve devam etmemı ıstyo ama cıkınca yıne bagıryo 😞 bundan dolayı distır dıyodum 4. Ay atagı ıse ıyı sankı sancılı gbı dısınden
G

Gül

19 Eylül 2025 17:43
Aynı durumu ben de yaşıyorum. 3,5 aylık diş değildir diyordum ama bu akşam artık benim parmağımı kemirdi resmen.damaklarında sıcaklık hissettim mendili dolapta soğutup damaklarında gezdirirken kısa sürede olsa rahatladı ,sonra da emzirirken ağlamayı azalttı. Sanırım damaklarında sızı var. Başka ne yapılabilir önerisi olan var mı acaba?
H

Hülya A. ..

19 Eylül 2025 17:46
Tam 4 buçuk aylık olduğunda birden uykuları bozuldu gündüz uyuyan bir bebek değildi zaten gece uykuları da gitmişti. Ben atak diye düşündüm. Son 3 gündür de aşırı huysuzluk vardı bugün baktım ki diş çıkmış. Dün tam 5 aylık oldu bu arada. Yani bunun diş huzursuzluğu olduğunu düşünüyorum şimdi. İki hafta sürdü.
T

Tuba K.

19 Eylül 2025 17:55
Ayy hulya hanim insallah yaaa ilk disiniz hayirli olsunnn ❤️bizde ikj haftadr belırgın sekılde cekiyoruz bakiyorum dis mis de yok henuz son uc gundur de iyice artti 🤷🏻‍♀️
A

Aleyna K.

19 Eylül 2025 18:38
Benim kızım 3 bucuk aylıkkken başladı geceleri sık sık uyanma elleri ağzında ve 10 gün bu sekilde sürdü şuan 6 aylık hala çıkmadı ama diş etleri beyaz sanırım bu dönemde diş etleri beyazlayıp çekiliyormuş onunda ağrısı var ben en çok tetagilden fayda gördüm gerçketen anında sakinleştiriyordu kaç kutu bitirdim hatırlamıyprum 6 aylık şimdi osanit aldım onu denicem ama şuan siz tetagilden çok fayda görürsünüz diye düşünüyorum ben doktutuma sormuştum 4 saatte bir verebilirsiniz demişti tetagil için
T

Tuba K.

19 Eylül 2025 18:58
😔😔😔 korktugumda diş cıkana kadar boyle uzuuun bı sure surmesı çok huysuz 🙁
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Eylül 2025 08:39
Merhaba, diş sancısı sadece dişin çıkma süreci değil, dişlerin hareketliliğinin yarattığı ağrıyı kapsar ve evet kısa bir süreç değildir.
Soğuk uygulama tavsiye ederim.
Profilimde buraya yazdığım bir başlık var Ordaki videoyu izlemenizi öneririm 🙏🏼

Gelelim sizi rahatlatacak kısıma; bebeklerin çenesi büyür ve gelişirken dişler içeride hem hareket eder hem de pozisyonlarını alırlar ve bunların hepsi ağrı yapar. Örneğin çocuklar çocuğunlukla ellerini ağızda arkaya götürür veya kulaklarını çekiştirirler çünkü azı dişler hareket etmektedir
Kısacası bu uzun bir maraton, sürekli ilaç veya sürekli jel ve granül ile geçmez ama dönem dönem kullanılabilir.
Sürekli böyle huysuz mu olacak?
Hayır
Dönem dönem artan ve azalan bir eğride devam edecek ve bir süre sonra daha rahat geçirecek 🍀
Umarım rahat be en kısa sürede dişlere kavuşursunuz
A

Ayşe V. ..

21 Eylül 2025 09:23
@Tuba Kurt ben tetagil denedim hiçbir işe yaramıyor caljel de denedim o da işe yaramadi karanfil yağı ile zeytinyağıni karıştırıp sürüyorum o rahatlatıyor
T

Tuba K.

22 Eylül 2025 21:14
Bende bugun kullandim pek biseye yaramadi gbi tetagil

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir