Diş mi Geliyor ?

201 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
26 Mayıs 2026 21:50
Bebeğim 4 aylık, zaten 1 aydır elini ağzına götürme ve salya artışı başlamıştı. Ama dünden beri sürekli ısırma isteği, sürekli söylenir gibi konuşma hali, sürekli mızmızlık uykuya geçememe gibi şeyler yaşıyoruz. Henüz bir şeyleri eline alıp ağzına götürmeyi tam yapamıyor o yüzden diş kaşıyıcıyla ben kaşıyorum o zaman susuyor bıraktığımda yeniden başlıyor. Bir de kaşırken gıcır gıcır ses geliyor kaşıdığım yerden. Diş mi geliyor ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 21:50
Bebeğinizin diş çıkarma belirtileri gösteriyor gibi görünüyor. 4 aylıkken diş çıkarma süreci başlamış olabilir.

Diş Çıkarma Belirtileri:

Elini ağzına götürme ve salya artışı
Isırma isteği
Sürekli mızmızlık ve uykuya geçememe
Diş etlerinde şişkinlik ve gıcır gıcır ses

Bebeğinizin diş etlerinde şişkinlik ve gıcır gıcır ses, dişlerin çıkmaya başladığının bir işareti olabilir.

Yapabilecekleriniz:

1. Diş Kaşıyıcı Kullanma: Diş kaşıyıcı ile bebeğinizin diş etlerini kaşıdığınızda susuyorsa, bu diş çıkarma sürecinin bir belirtisi olabilir.
2. Ağrı Kesici Kullanma: Doktorunuzun önerisiyle ağrı kesici kullanabilirsiniz.
3. Soğuk Uygulama: Soğuk bir bez veya diş kaşıyıcı bebeğinizin diş etlerini rahatlatabilir.
4. Tetagil Kullanma: Doktorunuzun önerisiyle tetagil kullanabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş mi Çıkarıyor
2. Diş Olabilir mi?
3. 4 Aylık Bebek Diş Çıkarır mı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

26 Mayıs 2026 21:55
Bizde 3. Ayın sonunda başlamıştı diş kaşıntısı salya artışı ama dişi çıkarması 7. Ayında buldu diş süreciniz başlamış olabilir ama hemen çıkarmayabilir de gıcır gıcır ses gelmesi normal bizde diş olmadan geliyordu o ses her bebekte sürec farklı ilerliyor kimisi daha erken kimisi daha geç çıkarıyor
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Mayıs 2026 22:38
Bebeğiniz oral dönemde olduğu için bu belirtiler olabilir ama bu süreç hemen diş çıkarma ile sonuçlanacak diye bir kaide yok ☺️

Konu hakkında bir kısa bir uzun videom ve burda yazılarım var 🥰

Bi kısmını ekliyorum

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
N

Nazlıcan

Premium Üye
29 Mayıs 2026 23:46
Nazlı Güleç Baca
Bebeğiniz oral dönemde olduğu için bu belirtiler olabilir ama bu süreç hemen diş çıkarma ile sonuçlanacak diye bir kaide yok ☺️

Konu hakkında bir kısa bir uzun videom ve burda yazılarım var 🥰

Bi kısmını ekliyorum

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
Elini ağzına götürme ve salya artışı dışındaki belirtilerden dolayı dişi düşünmüştüm, ilk kez birkaç gündür yapıyor huysuzluk ve özellikle ısırma ve dişini kaşıdığımızdaki sakinlik ve mutluluğu
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

30 Mayıs 2026 00:08
Nazlıcan
Elini ağzına götürme ve salya artışı dışındaki belirtilerden dolayı dişi düşünmüştüm, ilk kez birkaç gündür yapıyor huysuzluk ve özellikle ısırma ve dişini kaşıdığımızdaki sakinlik ve mutluluğu
Çok normal, oral dönem dediğimiz şey zaten aslında bu dişlerin hareketlenmesi. Süreç ne kadar sürer kısmı tamamen genetiğe bağlı.

Osman hoca ile uzun bir YouTube videomuz var orda da bahsetmiştik, 3-4 ay civarı başlayıp 1 yaşa kadar sürebiliyor bu durum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir