Diş Çıkarma Sürecinde Meme Arama Artar mı?
197 görüntüleme

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 12:25
Merhaba bebeğim sekiz aylık ve alt iki dişi çıkıyor. Normalde de memeye uzmanların söylediğinden daha düşkün örneğin gündüz hala birbuçuk iki saat aralıkla, gece 2-4 saat aralıklarla emiyordu. Ama dişle beraber bu süre 45 dakikalara indi. On gündür ne uyku ne bişey sürekli memeye gelmek istiyor. Sanıyorum stresi ağrıyı bastırmak için ve çok normal. Ama bunun alışkanlığa dönüşmesi gibi de bir korkum oluştu. Tabi sık emdiği için yemesi de azaldı. Ne yapmalıyım bilmiyorum. :( bu süreç bitince bu sık emme bitiyor mu hepinizde diş dönemi böyle oluyor mu?

Göktenur B.
18 Mayıs 2026 12:27
Şuan bizdede öyle özellikle gece bizde her 45 Dk 1 saate bir uyanıp meme arıyor gündüz bu kadar çok aramıyor bende açıkçasi bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 12:28
Şuan bizdede öyle özellikle gece bizde her 45 Dk 1 saate bir uyanıp meme arıyor gündüz bu kadar çok aramıyor bende açıkçasi bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum

Göktenur B.
18 Mayıs 2026 12:30
Benimkide öyle hatta uyandığında eşim kalkıp uyutmaya çalışıyor asla susmuyor bana gelene kadar geçici bı dönem olduğunu düşünüyorum inşallah geçer çünkü biz anneler extra uykusuzluk yaşayıp yorgun düşüyoruz

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:14
Mevsim meyvelerinden faydalanın tetagille masaj yapın damaklarına neden hep meme verme gereği duyuyorsunuz anlamıyorum

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:21
Çok ağrısı varsa calpol verin bizimde şuan iki dişimiz çıktı evet bebekler için zor bir süreç ama sürekli emzirmek mantıklı değil çıkan dişler anne sütü ile sık beslenen bebeğimizin en yakın arkadaşımın bebeğinin dişlerinde çürüğe ve delinmeye yol açtı bebeklerde beslenme gece olmamalı.

Göktenur B.
18 Mayıs 2026 13:45
Bu soylediginiz bilimsel hiçbir karşılığı yok bebekler gece beslenebilir, arkadaşınıza diş fırçasını ve diş macunu tavsiye edin. Calpol de öyle kafamıza göre kullanamayız bağımlı çocuklar yetiştirmiş oluruz. Evet memeninde alışkanlık yapma ihtimali var ama alışabileceği en sağlıklı şey bu. Ama yine de ilk önerinizi değerlendirip bu gece anne sütüyle en azından doldurduğum buzlu kaşığı deneyeceğim en azından eşim yapar ben uyumaya çalışırım, çünkü 45 dakikada 1 uyanmak sürdürülebilir değil

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye18 Mayıs 2026 13:51
Diş Çıkarma ve Meme Arama İlişkisi
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde meme arama sıklığının artması oldukça yaygındır. Bu durum, diş çıkarma sancıları ve stresi nedeniyle bebeğinizin meme emmek istemesi olarak açıklanabilir.
Diş Çıkarma Belirtileri ve Meme Arama
Diş çıkarma döneminde bebeklerde sık görülen belirtiler arasında:
Ağlama ve huzursuzluk
Meme arama sıklığının artması
Isırma ve çiğneme isteği
Uyku sorunları
* İştah azalması
Bu belirtiler, diş çıkarma sürecinin normal bir parçasıdır ve genellikle diş çıkarma tamamlandıktan sonra kendiliğinden düzelir.
Sık Emzirmeyi Yönetme
Sık emzirmeyi yönetmek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Güvenli bir emzirme ortamı yaratın: Bebeğinizin rahatça emzirebileceği bir ortam yaratın.
2. Emzirme aralıklarını kademeli olarak artırın: Bebeğinizin emzirme aralıklarını kademeli olarak artırarak sık emzirmeyi azaltabilirsiniz.
3. Bebeğinizin dikkatini dağıtın: Bebeğinizin dikkatini dağıtmak için oyuncaklar, müzik veya diğer aktiviteler kullanın.
4. Emzirme以外 alternatifler sunun: Bebeğinizin emzirme以外 alternatiflere ihtiyacı olabilir. Su, meyve püresi veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunun.
Diş Çıkarma Sürecinin Sonu
Diş çıkarma süreci genellikle birkaç gün ila birkaç hafta sürer. Bu süreç sona erdikten sonra bebeğinizin meme arama sıklığı azalacaktır. Ancak her bebek farklıdır ve bazı bebeklerde meme arama sıklığı daha uzun süre devam edebilir.
Profesyonel Yardım
Eğer bebeğinizin meme arama sıklığı veya diş çıkarma süreci hakkında endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanıyla konuşun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Memede Uyuma İsteği
2. Diş Çıkaracağı Zaman Geceleri Çok Sık Uyanıp Meme Emmek İstiyor
3. 5 Ay 6günlük Gece Sık Uyanıyor
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde meme arama sıklığının artması oldukça yaygındır. Bu durum, diş çıkarma sancıları ve stresi nedeniyle bebeğinizin meme emmek istemesi olarak açıklanabilir.
Diş Çıkarma Belirtileri ve Meme Arama
Diş çıkarma döneminde bebeklerde sık görülen belirtiler arasında:
Ağlama ve huzursuzluk
Meme arama sıklığının artması
Isırma ve çiğneme isteği
Uyku sorunları
* İştah azalması
Bu belirtiler, diş çıkarma sürecinin normal bir parçasıdır ve genellikle diş çıkarma tamamlandıktan sonra kendiliğinden düzelir.
Sık Emzirmeyi Yönetme
Sık emzirmeyi yönetmek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Güvenli bir emzirme ortamı yaratın: Bebeğinizin rahatça emzirebileceği bir ortam yaratın.
2. Emzirme aralıklarını kademeli olarak artırın: Bebeğinizin emzirme aralıklarını kademeli olarak artırarak sık emzirmeyi azaltabilirsiniz.
3. Bebeğinizin dikkatini dağıtın: Bebeğinizin dikkatini dağıtmak için oyuncaklar, müzik veya diğer aktiviteler kullanın.
4. Emzirme以外 alternatifler sunun: Bebeğinizin emzirme以外 alternatiflere ihtiyacı olabilir. Su, meyve püresi veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunun.
Diş Çıkarma Sürecinin Sonu
Diş çıkarma süreci genellikle birkaç gün ila birkaç hafta sürer. Bu süreç sona erdikten sonra bebeğinizin meme arama sıklığı azalacaktır. Ancak her bebek farklıdır ve bazı bebeklerde meme arama sıklığı daha uzun süre devam edebilir.
Profesyonel Yardım
Eğer bebeğinizin meme arama sıklığı veya diş çıkarma süreci hakkında endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanıyla konuşun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Memede Uyuma İsteği
2. Diş Çıkaracağı Zaman Geceleri Çok Sık Uyanıp Meme Emmek İstiyor
3. 5 Ay 6günlük Gece Sık Uyanıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:56
Diş çürümesine gelirsek bunun bı çok etkisi var cice bebe cok tüketen çocuklardada diş çürüğü çok görülüyor diyolar ben dişin tamamen genetik olduğunu düşünüyorum oğlum 6 yaşında ağzında bı tane çürük yok çoğu yaşıtlarinda diş kalmamış çürümüş ilk oğlumu sürekli emzirdim hiç diş şeyi yaşamadım şahsen ben genetik olduğunu düşünüyorum bazı şeylerin ayrıca istediğimiz kadar iyi bakalım çocuklar bu dişleri düşürcek bı gün diğer konuya gelirsek bence alışkanlık yapıyor yapabilicegimiz gerçekten bişey yok gece emip uyumaya devam etmesi benimde işime geliyor ben oğluma sadece 1 tüp nurse herveys diş jeli kullandım diş dönemimiz sıkıntısız geçiyor sadece artık gündüzleri çok hareketli ve etrafı keşfediyor hal böyle olunca gündüz uykusu yapmak istemiyorum bu sefer de gece çok yorgun ve huzursuz oluyor ben bu durumu 1 aydır yaşıyorum ondan öncesine kadar gündüzde gecede uyurduk illaki geçici bı dönem

Cansu G. D.
Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:58
Benim yazdıklarım tamamen yaşanmış bir durum sürekli bilinçsizce bebek her ağladığında meme verip sakinleştirmek bir saat sonra gene aynı durumu yaşamak hem bebek için sağlıklı bir döngü değil hem de anne için sekiz aylık bir bebek kesintisiz uyuyabilir hiç beslenmeden özel bir sağlık sorunu yoksa tetagil çok işe yarıyor yaramıyor diyenlerin genelde bebeği diş sancısı yaşamıyor başka bir problemi oluyor çocuğun,bu arada bebek dört aylıkken biz parmak fırça ile başladık fırçalamaya arkadaşımda öyle bebek için en uygun fırçayı da içeriği temiz macunları da biliyoruz ama siz anne sütündeki laktozun etkisini bebeğiniz büyüyünce sık sık emzirmelerinize devam ederken fırçalamama rağmen neden lekeler var bu dişte diye diş doktorunun yolunu tuttuğunuzda anlayacaksınız sancısı çok olduğunu söylediğiniz bebeğinize içeriği en temiz calpolü bir gece verdiniz diye bir şey olmaz,geçmiş olsun🙂

Göktenur B.
18 Mayıs 2026 14:00
Çok normal Osman hocanin vidosunda diş sancılarınin gece daha çok olduğunu söylemişti salgılanan hormon yüzünden haliyle bebekte rahatlamak için meme istiyor sizinki kaç aylık şuan bilmiyorum ama ben 6. Aylıkken kullanmıştım jeli şuan 9 aylık iki diş alta çıktı üstte de kabardı şuan kullanmıyorum mesala benimki diş sancısindan çok uykusuzluğun verdiği yorgunlukla böyle tabi her gece değil gündüz güzel uyursaa gecede öyle uyuyor iki saat 3 saat buluyor kalkması bazennde 45 Dk bir uyuaniyor

Sibel Y.
18 Mayıs 2026 14:15
Hanfendi siz dilerseniz emzirmeyin kendiniz bilirsiniz. Ama emziren annelere de böyle fikirler beyan etmemeniz daha iyi olur. Söylemleriniz bilimsel değil ezbere komşulardan duyma şeyler. Emzirme dünyadaki en kıymetli ve sağlıklı şeydir. Çürükleri olanlar sebeplerini başka yerde aramalılar.
Yükleniyor...