Diş Çıkarma Sürecinde Meme Arama Artar mı?

197 görüntüleme
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 12:25
Merhaba bebeğim sekiz aylık ve alt iki dişi çıkıyor. Normalde de memeye uzmanların söylediğinden daha düşkün örneğin gündüz hala birbuçuk iki saat aralıkla, gece 2-4 saat aralıklarla emiyordu. Ama dişle beraber bu süre 45 dakikalara indi. On gündür ne uyku ne bişey sürekli memeye gelmek istiyor. Sanıyorum stresi ağrıyı bastırmak için ve çok normal. Ama bunun alışkanlığa dönüşmesi gibi de bir korkum oluştu. Tabi sık emdiği için yemesi de azaldı. Ne yapmalıyım bilmiyorum. :( bu süreç bitince bu sık emme bitiyor mu hepinizde diş dönemi böyle oluyor mu?
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 12:27
Şuan bizdede öyle özellikle gece bizde her 45 Dk 1 saate bir uyanıp meme arıyor gündüz bu kadar çok aramıyor bende açıkçasi bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 12:28
Göktenur Bektaş
Şuan bizdede öyle özellikle gece bizde her 45 Dk 1 saate bir uyanıp meme arıyor gündüz bu kadar çok aramıyor bende açıkçasi bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum
Anne için çok zor ama galiba bebecik için şuan gereken bu. Geceleri iki turda bir meme vermemeyi denedim emziğinı ağzına koydum pışpışladım yok asla memesiz sakinleşmedi. Uyuyamıyor şuan meme almadan.
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 12:30
Benimkide öyle hatta uyandığında eşim kalkıp uyutmaya çalışıyor asla susmuyor bana gelene kadar geçici bı dönem olduğunu düşünüyorum inşallah geçer çünkü biz anneler extra uykusuzluk yaşayıp yorgun düşüyoruz
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:14
Sibel Yılmazer
Mevsim meyvelerinden faydalanın tetagille masaj yapın damaklarına neden hep meme verme gereği duyuyorsunuz anlamıyorum
Yani gündüzleri bu söylediklerinizi yapıyoruz, ama gece biz de çok uykusuz oluyoruz meyve kaşığı hazırlamak aklıma gelmedi gece kalkıp, tetagil veriyoruz ama hiçbir faydası olmuyor, çocuk eti kesilmiş gibi bağırıyor meme gelene kadar, o kadar yorgun düşüyoruz ki artık çaresiz tamam diyip veriyorum her seferinde
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:21
Sibel Yılmazer
Çok ağrısı varsa calpol verin bizimde şuan iki dişimiz çıktı evet bebekler için zor bir süreç ama sürekli emzirmek mantıklı değil çıkan dişler anne sütü ile sık beslenen bebeğimizin en yakın arkadaşımın bebeğinin dişlerinde çürüğe ve delinmeye yol açtı bebeklerde beslenme gece olmamalı.
Bu soylediginiz bilimsel hiçbir karşılığı yok bebekler gece beslenebilir, arkadaşınıza diş fırçasını ve diş macunu tavsiye edin. Calpol de öyle kafamıza göre kullanamayız bağımlı çocuklar yetiştirmiş oluruz. Evet memeninde alışkanlık yapma ihtimali var ama alışabileceği en sağlıklı şey bu. Ama yine de ilk önerinizi değerlendirip bu gece anne sütüyle en azından doldurduğum buzlu kaşığı deneyeceğim en azından eşim yapar ben uyumaya çalışırım, çünkü 45 dakikada 1 uyanmak sürdürülebilir değil
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 13:45
Cansu Gültekin Dincir
Bu soylediginiz bilimsel hiçbir karşılığı yok bebekler gece beslenebilir, arkadaşınıza diş fırçasını ve diş macunu tavsiye edin. Calpol de öyle kafamıza göre kullanamayız bağımlı çocuklar yetiştirmiş oluruz. Evet memeninde alışkanlık yapma ihtimali var ama alışabileceği en sağlıklı şey bu. Ama yine de ilk önerinizi değerlendirip bu gece anne sütüyle en azından doldurduğum buzlu kaşığı deneyeceğim en azından eşim yapar ben uyumaya çalışırım, çünkü 45 dakikada 1 uyanmak sürdürülebilir değil
Diş çürümesine gelirsek bunun bı çok etkisi var cice bebe cok tüketen çocuklardada diş çürüğü çok görülüyor diyolar ben dişin tamamen genetik olduğunu düşünüyorum oğlum 6 yaşında ağzında bı tane çürük yok çoğu yaşıtlarinda diş kalmamış çürümüş ilk oğlumu sürekli emzirdim hiç diş şeyi yaşamadım şahsen ben genetik olduğunu düşünüyorum bazı şeylerin ayrıca istediğimiz kadar iyi bakalım çocuklar bu dişleri düşürcek bı gün diğer konuya gelirsek bence alışkanlık yapıyor yapabilicegimiz gerçekten bişey yok gece emip uyumaya devam etmesi benimde işime geliyor ben oğluma sadece 1 tüp nurse herveys diş jeli kullandım diş dönemimiz sıkıntısız geçiyor sadece artık gündüzleri çok hareketli ve etrafı keşfediyor hal böyle olunca gündüz uykusu yapmak istemiyorum bu sefer de gece çok yorgun ve huzursuz oluyor ben bu durumu 1 aydır yaşıyorum ondan öncesine kadar gündüzde gecede uyurduk illaki geçici bı dönem
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:51
Diş Çıkarma ve Meme Arama İlişkisi

Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde meme arama sıklığının artması oldukça yaygındır. Bu durum, diş çıkarma sancıları ve stresi nedeniyle bebeğinizin meme emmek istemesi olarak açıklanabilir.

Diş Çıkarma Belirtileri ve Meme Arama

Diş çıkarma döneminde bebeklerde sık görülen belirtiler arasında:

Ağlama ve huzursuzluk
Meme arama sıklığının artması
Isırma ve çiğneme isteği
Uyku sorunları
* İştah azalması

Bu belirtiler, diş çıkarma sürecinin normal bir parçasıdır ve genellikle diş çıkarma tamamlandıktan sonra kendiliğinden düzelir.

Sık Emzirmeyi Yönetme

Sık emzirmeyi yönetmek için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Güvenli bir emzirme ortamı yaratın: Bebeğinizin rahatça emzirebileceği bir ortam yaratın.
2. Emzirme aralıklarını kademeli olarak artırın: Bebeğinizin emzirme aralıklarını kademeli olarak artırarak sık emzirmeyi azaltabilirsiniz.
3. Bebeğinizin dikkatini dağıtın: Bebeğinizin dikkatini dağıtmak için oyuncaklar, müzik veya diğer aktiviteler kullanın.
4. Emzirme以外 alternatifler sunun: Bebeğinizin emzirme以外 alternatiflere ihtiyacı olabilir. Su, meyve püresi veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunun.

Diş Çıkarma Sürecinin Sonu

Diş çıkarma süreci genellikle birkaç gün ila birkaç hafta sürer. Bu süreç sona erdikten sonra bebeğinizin meme arama sıklığı azalacaktır. Ancak her bebek farklıdır ve bazı bebeklerde meme arama sıklığı daha uzun süre devam edebilir.

Profesyonel Yardım

Eğer bebeğinizin meme arama sıklığı veya diş çıkarma süreci hakkında endişeleriniz varsa, bir pediatri uzmanı veya emzirme danışmanıyla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Memede Uyuma İsteği
2. Diş Çıkaracağı Zaman Geceleri Çok Sık Uyanıp Meme Emmek İstiyor
3. 5 Ay 6günlük Gece Sık Uyanıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:56
Göktenur Bektaş
Diş çürümesine gelirsek bunun bı çok etkisi var cice bebe cok tüketen çocuklardada diş çürüğü çok görülüyor diyolar ben dişin tamamen genetik olduğunu düşünüyorum oğlum 6 yaşında ağzında bı tane çürük yok çoğu yaşıtlarinda diş kalmamış çürümüş ilk oğlumu sürekli emzirdim hiç diş şeyi yaşamadım şahsen ben genetik olduğunu düşünüyorum bazı şeylerin ayrıca istediğimiz kadar iyi bakalım çocuklar bu dişleri düşürcek bı gün diğer konuya gelirsek bence alışkanlık yapıyor yapabilicegimiz gerçekten bişey yok gece emip uyumaya devam etmesi benimde işime geliyor ben oğluma sadece 1 tüp nurse herveys diş jeli kullandım diş dönemimiz sıkıntısız geçiyor sadece artık gündüzleri çok hareketli ve etrafı keşfediyor hal böyle olunca gündüz uykusu yapmak istemiyorum bu sefer de gece çok yorgun ve huzursuz oluyor ben bu durumu 1 aydır yaşıyorum ondan öncesine kadar gündüzde gecede uyurduk illaki geçici bı dönem
Jeli hiç denemedim osman gönülal önermiyor ama durum devam ederse kendi doktoruma da danışacağım çünkü her doktorun düşüncesi de aynı değil ne yazık ki. Bu gece buzlu kaşıkla biraz emzirmede arayı açmayı deneyeceğim.
Cansu G. D.

Cansu G. D.

Premium Üye
18 Mayıs 2026 13:58
Sibel Yılmazer
Benim yazdıklarım tamamen yaşanmış bir durum sürekli bilinçsizce bebek her ağladığında meme verip sakinleştirmek bir saat sonra gene aynı durumu yaşamak hem bebek için sağlıklı bir döngü değil hem de anne için sekiz aylık bir bebek kesintisiz uyuyabilir hiç beslenmeden özel bir sağlık sorunu yoksa tetagil çok işe yarıyor yaramıyor diyenlerin genelde bebeği diş sancısı yaşamıyor başka bir problemi oluyor çocuğun,bu arada bebek dört aylıkken biz parmak fırça ile başladık fırçalamaya arkadaşımda öyle bebek için en uygun fırçayı da içeriği temiz macunları da biliyoruz ama siz anne sütündeki laktozun etkisini bebeğiniz büyüyünce sık sık emzirmelerinize devam ederken fırçalamama rağmen neden lekeler var bu dişte diye diş doktorunun yolunu tuttuğunuzda anlayacaksınız sancısı çok olduğunu söylediğiniz bebeğinize içeriği en temiz calpolü bir gece verdiniz diye bir şey olmaz,geçmiş olsun🙂
Hanfendi siz dilerseniz emzirmeyin kendiniz bilirsiniz. Ama emziren annelere de böyle fikirler beyan etmemeniz daha iyi olur. Söylemleriniz bilimsel değil ezbere komşulardan duyma şeyler. Emzirme dünyadaki en kıymetli ve sağlıklı şeydir. Çürükleri olanlar sebeplerini başka yerde aramalılar.
Göktenur B.

Göktenur B.

18 Mayıs 2026 14:00
Çok normal Osman hocanin vidosunda diş sancılarınin gece daha çok olduğunu söylemişti salgılanan hormon yüzünden haliyle bebekte rahatlamak için meme istiyor sizinki kaç aylık şuan bilmiyorum ama ben 6. Aylıkken kullanmıştım jeli şuan 9 aylık iki diş alta çıktı üstte de kabardı şuan kullanmıyorum mesala benimki diş sancısindan çok uykusuzluğun verdiği yorgunlukla böyle tabi her gece değil gündüz güzel uyursaa gecede öyle uyuyor iki saat 3 saat buluyor kalkması bazennde 45 Dk bir uyuaniyor
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Mayıs 2026 14:15
Cansu Gültekin Dincir
Hanfendi siz dilerseniz emzirmeyin kendiniz bilirsiniz. Ama emziren annelere de böyle fikirler beyan etmemeniz daha iyi olur. Söylemleriniz bilimsel değil ezbere komşulardan duyma şeyler. Emzirme dünyadaki en kıymetli ve sağlıklı şeydir. Çürükleri olanlar sebeplerini başka yerde aramalılar.
Cansu hanım amacım sizinle tartışmak değil emzirmenin dünya üzerinde kıymetli olmadığını düşünmeyen tek bir canlı bile yoktur ben iki yıl boyunca emzirdim ilk çocuğumu gece gündüz deliksiz hiç pişmanlığımda yok ilk çocuk ilk diş sancıları yaşadığınız yorgunluğu anlıyorum ama sık sık beslememenin doğru bir yaklaşım olmadığını belirttim bunda sizi rahatsız edecek bir şey yok,ikinci çocuğum şuan altı aylık alt iki diş çıktı hiç beslemeden durumu sakince yönettiğim için size fikir olsun diye yazmak istedim gün içerisinde gerekli rahatlamayı yaşayan bebek gece çok sancılanmıyor diş patlarken ilk üç gün zorlanıyorlar on gün çok uzun bir süre anne sütü sakinleştirici etkide ama sürekli uyanan yorgun bir annenin süt üretimi ve gün içerisindeki enerjisi nasıldır? Ve bu yazdıklarımı kafama göre değil doktorumun bana söylediklerine göre yazıyorum asla hiç bir anneye kafama göre bir yorum yapmam her annelik kişinin kendine ve bebeğine has bir yolculuktur tekrardan geçmiş olsun.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir