Diş

91 görüntüleme
Y

Yeşim Ö.

6 Şubat 2026 08:53
Merhaba alt iki dişi patladı elimle hissediyorum üst 2 dişi hafif beyazlamış gibi bebeğim 8 aylık normal mi çok huzursuz karanfil yağ yaptım ama rahatlamadı hiç durmuyor sizin dişler de aynı anda mı çıktı ilk bebeğim ne yapıcam bilmiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Şubat 2026 09:21
Merhaba! Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde olduğu anlaşılıyor. Alt iki dişin patlamış ve üst iki dişin beyazlamış gibi olduğu belirtiliyor.

Diş çıkarma süreci her bebekte farklıdır. Genelde alt iki diş önce çıkar, ancak her çocukta bu durum olmak zorunda değildir. Bebeğiniz 8 aylık ve alt iki dişi patlamış, üst dişleri ise henüz patlamamış ama beyazlamış gibi görünüyor. Bu durum normaldir.

Bebeğinizin huzursuzluğu diş çıkarma sürecine bağlı olabilir. Karanfil yağı uygulamasını denemişsiniz, ancak rahatlamamış.
Aşağıdaki önerilere bakabilirsiniz:
1. Soğuk uygulamalar: Bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz.
2. Soğuk gıdalar: Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile iştahını hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz.
3. Diş çıkarma jelleri ve granülleri: İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca, diş çıkarma sürecinde bebeğinizi rahatlatmak için parmak fırça ile masaj yapabilir veya bir miktar anne sütünü soğutup damaklarını kaşımasına izin verebilirsiniz.

İlk dişleriniz aynı anda mı çıktı, sorusuna gelince her bebek farklıdır. Kimi bebekte dişler aynı anda çıkar, kimisinde ise tek tek çıkar.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Bebeğinizin diş çıkarma süreci kolaylaşır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Huysuzluğu mu
2. Diş Çıkarma Hakkında
3. Uykusuzluk
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşbüş

7 Şubat 2026 09:37
Normal endişe etmeyin sadece sabırlı olun. Tetagil kullanabilirsiniz rahatlatması adına. Soğuk kompres, diş kaşıyıcı, havuç vs şeyler de rahatlatabilir
Y

Yeşim Ö.

7 Şubat 2026 12:16
Tamam teşekkür ederim atak diş aynı döneme denk geldi sabırlı bu günler de geçecek inş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir