Dil ve Konuşma Terapisi

2719 görüntüleme
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

26 Temmuz 2026 00:14
Babysfer ailesi, değerli ebeveynler, herkese merhaba. Ben Dil ve Konuşma Terapisti Merve Kılıç. 🌸

Çocuğunuzun dil-konuşma gelişimine dair merak ettiğiniz soruları yanıtlamak için buradayım. ✨

Çocuğunuzun konuşmasının yaşıtlarından geride olduğunu mı düşünüyorsunuz?

Çocuğunuz bir süredir konuşmasında takılmaya, kekelemeye mi başladı?

Çocuğunuzun dil gelişimini nasıl destekleyeceğiniz konusunda merak ettiğiniz şeyler mi var?

Çocuğunuz büyüdü, okula başladı ama okumayı öğrenmede zorluk mu yaşıyor?

Gelin birlikte sorularınıza, kafanızdaki soru işaretlerine yanıt bulalım, bilgilenelim, bilinçlenelim, gelişelim ve süreci sağlıklı bir şekilde yönetelim. 🎉

Zaman zaman soru kutucuğu, yeni konu açıyorum çünkü öncekilerin altı fazlaca kalabalıklaşıyor. Eğer önceden yanıtlamadıysam, sorunuz gözümden kaçtıysa tekrardan buraya yazabilirsiniz. 🌸

https://www.instagram.com/p/DX_QDZnilIu/?igsh=MWlrYnBqbjc1ODM4cw==
T

Tuğba G.

20 Ağustos 2026 11:39
merhaba Merve hanım kızım 19 aylık önceden dediği kelımeleri artık demiyor gel baba güzel gibi ama her dediğimi anliyor yapıyor işaret ederek istediği anlatıyor örn kaka resmını görünce bezını gösteriyo şuan anne karga hav hav abla gibi kelımeler kullanıyor 15 dk falan ekran verıyom neden böyle oldu bilmiyorum kitap okuyorum resimli kartlarını oyun yaparak anlatıyorum dışardada destekliyorum gelısımını ama nerde eksık nerde yanlış yapıyorum bazen yaşıtlarını görüyorum kelıme sayısı fazla bizim neden böyle diye düşünüyorum
T

Tuğba G.

22 Ağustos 2026 23:28
Kızım 19 aylık arada ekran alıyo 15 dk .Bolca etkinlik yapıyoruz kitap okuyorum dısarda da destekliyorum bunu mesala bak köpek hav hav Önceden söylediği baba , gel , gibi kelımelerı demıyor artık.

Anne, hav hav , karga, bitti, aslan sesi kıkı , yılan sesı sss, kaplana kk diyor ,inek moo ,koyun maa diyor.Dediğim herseyı çok güzel anlıyor ve yapıyor.

Ama genelde İşaretle anlatıyor kendı isteklerını .
L

Leyla Ö. B.

23 Ağustos 2026 02:12
Merhaba Merve hanım kızım 21 alık cümle hiç kuramıyor ve canı isteyince ismini söyleyince bakıyor
Ç

Çınar S.

24 Ağustos 2026 13:10
Leyla Öner Baskın
Merhaba Merve hanım kızım 21 alık cümle hiç kuramıyor ve canı isteyince ismini söyleyince bakıyor
Leyla hanım ekran varsa acl kapatın benm oğlum da ekran yüzünden konuşmuyordu şuan o kadar aktif ki
H

Hatice Y.

24 Ağustos 2026 13:30
Merhaba Merve hanım benım kızım 30 aylıkken 3lü 4 lü uzun cümleler kurmaya başladım daha önce çok konuşmuyordu az kelimesi vardı 30 aylıkken geldi konuşma şuanda 39 aylık sanki kelimeleri yutuyor peltek peltek konuşuyor tamam kelimesi yerine mamam diyor mesela ama herseyı anlayıp yapıyor
E

Esra ..

25 Ağustos 2026 19:13
Merhaba merve hanım oğlum 32 aylık çok sayıda kelimesi var algılaması çok iyi on on beş ikili cümlesi var o cümleleride ben hatırlatınca kuruyor genel olarak tek kelime ile derdini anlatıyor henüz üç kelimeli cümlesi hiç yok konuşması gerimi sizce ilerlemesi için ne yapmalıyız
B

Bnur ..

25 Ağustos 2026 21:49
Oğlum 5 gün sonra 20 aylık olacak kelime sayısı 20 yi geçti hayvan seslerini de sayarsak hatta 30 a yakın tek bir problem var oğlum b harfini söylemiyor

Babasına dede veya gege diyor

Saklambaç oynarken ebe ebe yerine ege ege diyor

Abo yerine ago diyor

Mesela abi misin bebek mi dediğimizde agi veya bazende gege diyor yani b harfi yerine genellikle g harfini bazen de d harfini kullanıyor biz ona hayır baba demiyoruz gege veya dede dediğinde babasına evet baba geldi veya babasına seslendiğinde efendim babacım diyerek doğrusunu söylüyorum ege ege diyince de anne evet ebeledin diyoruz yani ayna karşısında da abartılı şekilde de b sesini çıkartıyorum ama yok yani söylemiyor bu arada 9 aylıkken ilk kez baba demiştir babıldama şeklinde çok söylemedi ama 3 4 kez söyledi sonradan hiç söylemedi birde lambaya mamba derdi yine 9 10 aylıktı o kelimeyi de bir süre söyledi sonradan söylemedi kelime artısı göz teması iletişim herşey var tek sıkıntı b harfini söylememesi öneriniz var mı neler yapabilirim söyler mi ilerleyen zamanlarda doktorumuz 2 yaşına kadar bekleyelim dedi şuan için endişe edecek bir durum değil dedi

Birde anne gel dede(baba) gel anne mama sadece bunlar olarak ikili cümlesi var
M

Merve Y.

1 Eylül 2026 16:50
Oğlum bir buçuk yaşında her şeyi gösteriyor anlıyor dediklerimi yapıyor kelime olarak anne baba mama dede gel ve hayvan seslerini çıkarıyor bazen ver diyor az mı bu kelime sayısı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir